Арканзас нуди 10.000 долара и брдски бицикл новим становницима!

Северозападни Аркансас је објавио да ће новим становницима платити 10.000 долара да се преселе у подручје које је познато као једно од најбољих места за живот у Америци, захваљујући ниским трошковима живота, активностима на отвореном, уметничким институцијама светске класе. Сличне програме су недавно понудиле Италија, Оклахома и држава Вермонт.

Занимљивости 18.11.2020 | 20:09
Арканзас нуди 10.000 долара и брдски бицикл новим становницима!

Тренутак не може бити бољи. Трендови показују да су људи бежали од ужурбаног ритма већих америчких градова у потрази за равнотежом пословног и приватног живота, већом флексибилношћу и другим могућностима током епидемије.

Арканзас је недавно заузео шесто место међу најпопуларнијим државама у које се треба преселити.

Уз то, платиће вам 10.000 америчких долара да се тамо преселите, а добићете и бицикл за обилажење планинске околине. Понуда наравно важи само за држављане САД.

План брзог богаћења дело је Савета северозападног Арканзаса, који улаже у прихват нових становника. Савет није открио колико ће кандидата прихватити, али улаже више од милион долара у иницијативу "Лифе Wоркс Хере".

Поред стипендије од 10.000 америчких долара, погодности ће укључивати улични или брдски бицикл, тако да ће нови становници моћи да истраже 162 миље асфалтираних стаза и 322 миље стаза за брдски бициклизам.

Према речима Нелсона Пекокса, председника и извршног директора Савета северозападног Арканзаса, желе да привуку врхунске таленте, као и раднике на даљину. 

„Северозападни Аркансас има једну од најбрже растућих економија у земљи, али морамо повећати СТЕАМ и предузетничке таленте како бисмо осигурали економски раст у будућности“, каже Пекокс, који истиче да је тренутно више од 10.000 отворених радних места и недостатак људи да попуне расположива радна места.

„Пандемија отвара велике могућности мањим местима да привуку раднике на даљину, посебно са породицама које сада имају могућност да се склоне од оближњег предграђа“, каже Ричард Флорида, старији сарадник у „Хартленд форварду“ и аутор књиге „Креативни разред“.

„Није ствар у договору – то је сигнал да је северозападни Аркансас отворен за таленте. Договор обухвата квалитет живота и приступачност, као и способност да некуда одете и живите квалитетно, а да не трошите сав новац на кирију“, истакао је Флорида.

 

„Тренутно знамо да многи људи преиспитују своје приоритете и начин живота. Користимо прилику да привучемо пажњу у овом тренутку када су многи послодавци продужили посао од куће и запослени – знајући да могу радити и од куће у северозападном Арканзасу – преиспитују се где живе и чему дају приоритет“, навео је Ричард Флорида и додао да „овде добро живи“.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар