Пао му камен с неба и зарадио милионе!

Сиромашном Индонежану богатсво је дословно пало с неба. Јошуу који је иначе до скоро за живот зарађивао израђујуц́и ковчеге, изненада једног поподнева велики камен пробио је кров и упао у дневну собу.

Занимљивости 18.11.2020 | 15:15
Пао му камен с неба и зарадио милионе!

"Звук је био толико гласан да су се и делови куц́е тресли. И након што сам претражио, видео сам да је лимени кров куц́е пукао.

Локално становништво у тој области чуло је велике звукове који су потресли њихове куц́е. Десетине су посетиле Јосуину куц́у да виде ретки предмет. "Многи људи су дошли из знатижеље и желе да виде камен“, рекао је Јосуа


Камен је био јако вруц́, испричао је 33-годишњи Јосуа Хутагалунг па су га он и његова супруга изнели из куц́е помоц́у мотике.

Вруц́и камен односно метеорит, величине фудбалске лопте и тежак 2,2 килограма, метеорит је стар 4,5 милијарди година и вероватно један од најзначајнијих који су се икад нашли на земљи. Јошуа га је продао за скоро 1,5 милиона евра.

Процењује се да је стар 4,5 милијарде година и класификован је као угљенични хондрит ЦМ1 / 2, изузетно ретка сорта - вредна око 1,85 милиона долара или 857 долара по граму.

Метоерити се цене по граму, а најјефтиније сорте чистог камена доносе од 0,50 до 5,00 америчких долара по граму, а оне са ретким ванземаљским металима које се продају и до 1000 америчких долара по граму.

Јошуа, који је успео да ископа камен, рекао је да је метеорит још увек био топао и делимично сломљен када га је додирнуо.

Каже да више нец́е израђивати ковчеге, а део новца је уложио да у свом селу изгради цркву. Отац троје деце каже да су он и супруга желели да добију још једну ц́ерку и сада су уверени да је ово био знак из свемира да је требају и имати.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар