Тузла: Отварају вреће са листићима због неправилности

Градска изборна комисија Тузла је поднијела Централној изборној комисији БиХ захтјев за отварање врећа и правилно обједињавање утврђених резултата за редовна бирачка мјеста на којима бирачки одбор није правилно утврдио изборне резултате, што им је и одобрено.

Босна и Херцеговина 18.11.2020 | 15:19
Тузла: Отварају вреће са листићима због неправилности

Након уноса и контроле резултата за поједина бирачка мјеста утврђене су неправилности приликом уноса у обрасце од стране бирачких одбора те је утврђено да број гласачких листића у гласачким кутијама није једнак укупном броју свих гласачких листића, односно да је број гласова кандидата већи од укупног броја гласова које је освојио политички субјект тог кандидата.

Осим тога у појединим обрасцима није било могуће правилно утврдити изборне резултате јер од стране бирачких одбора поједини обрасци нису достављени, нису испуњени или су дјелимично попуњени.

“За потребе отварања врећа и правилног обједињавања утврђених резултата Градска изборна комисија Тузла је именовала четири тима, те осигурала адекватан простор за отварање врећа и правилно бројање гласачких листића, почев од 17. новембра у 11 сати, па све до завршетка бројања, уз обезбјеђење мјера сигурности“, саопштено је из ове Комисије која је обавијестила све  политичке субјекте како би акредитовани посматрачи могли присуствовати отварању врећа са гласачким материјалом и бројању гласачких листића.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар