Разговори о сарадњи Новог Сада и Ашдода

Председница Скупштине Града Новог Сада Јелена Маринковић Радомировић разговарала је данас са замеником градоначелника израелског града Ашдода Шимоном Канцнелсом путем видео конференције, а саговорници данашњег разговора о могућим видовима сарадње били су и почасни конзул Републике Србије у Израелу Александар Николић, саветник заменика градоначелника Ашдода Владислав Сандлерски и Родољуб Орешчанин из невладине организације Израелски центар Нови Сад.

Србија 13.11.2020 | 20:54
Разговори о сарадњи Новог Сада и Ашдода

Разговори о могућој сарадњи долазе на иницијативу израелског града Ашдода, а посредством недавно отвореног Израелског центра Нови Сад.

Председница градског парламента поздравила је израелске колеге у име градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и своје лично име, и током разговора упознала их са историјом, културом, али и привредним остварењима и потенцијалима Новог Сада, као и у којим областима би могле бити додирне тачке два града.

Она је навела да је Нови Сад административни, научно-образовни, привредни и културни центар Аутономне покрајине Војводине, додавши да огроман интелектуални капацитет и потенцијал града чине Универзитет у Новом Саду, као и приватни универзитети и факултети.

"Оно у чему тај потенцијал највише предњачи претходних година су информационе технологије, што је тренд у целом свету. Поред тога, протекле године, током мандата градоначелника Милоша Вучевића, обележене су и доласком појединих светских компанија у Нови Сад", истакла је Маринковић Радомировић.

Она је додала да је Нови Сад вољан да са сваким градом који је спреман на сарадњу разговара, а да је први корак у том процесу међусобна комуникација о обостраним друштвеним интересима.

Шимон Канцнелсон истакао је отвореност израелског града, потврдивши да иницијатива о сарадњи долази јер су видљиве области у којима се веза Ашдода и Новог Сада може остварити. Он се захвалио председници Скупштине града на разговору и упознавању, позвавши представнике Новог Сада у посету Ашдаду.

(РТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар