Преминуо Драгојло из серије "Село гори, а баба се чешља"

Српски глумац Мирко Бабић умро је у 72. години, а тужне вести саопштио је његов колега Радош Бајић.

Магазин 12.11.2020 | 10:10
Преминуо Драгојло из серије "Село гори, а баба се чешља"

- Освануо је тежак, тужан и веома суморан дан. Србија је остала без још једног великог човека. Напустио нас је мој брат, величанствени глумац и одани пријатељ, првак драме Народног позоришта „Јоаким Вујић“ у Крагујевцу, првак доброте, племенитости и лепоте… Наш драги Мирко… Не зна се - да ли је био већи и бољи уметник или човек? Рекао бих – био је и једно и друго… Јединствен, грандиозан и непоновљив… Немој да се љутиш… и почивај у миру драги мој Драгојло…

Оно по чему је Мирко Бабић био познат широким народним масама свакако је улога домаћој серији "Село гори а баба се чешља", у којој је Мирко играо Драгојла.

Поред те улоге, Мирко Бабић је од почетку своје каријере имао запажене улоге у бројним телевизијским серијама и филмовима. Неки од филмова и серија у којима је играо су и : " Стићи пре свитања ", " Врућ ветар " ( улога судског извршитеља ), " Др " из 1984. године ( улога др Милорада Цвијовића, која је у каснијим екранизацијама ове Нушићеве комедије била поверена и Браниславу Лечићу ), " Крај династије Обреновић " ( улога мајора Милосава Живановића ), " Мој рођак са села " ( улога Марка ), " Равна гора " ( улога Обрада ) и многе друге.

(Курир)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Биги

12.11.2020 09:35

Велико хвала за све сто си нам приредио...(мсм немоој се љутис...остат це као једно оригинално уз све остало од великих дјела). Поцивај у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

12.11.2020 10:16

Почивај у миру,велики човјече,и умјетничке,нека ти је слава и хвала,надам се да идеш на боље мјесто гдје ће те анђели чувати.АМИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Био стар

12.11.2020 10:32

...шта се могло друго очекивати... Уосталом,глумац средње залости.. О мртвима све најбоље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

12.11.2020 10:59

Никад цуо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

12.11.2020 12:12

Поцивај у миру легендо.Заувијек у насим срцима.