Хиљаде Јермена на улицама, сукоби с полицијом

Припадници полиције приводе све грађане који су у среду дошли на Трг слободе у центру Јеревана, где присталице опозиције одржавају скуп против одлуке јерменског премијера Никола Пашињана да прихвати услове трилатералне изјаве о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху. Учесници протеста захтевају оставку Пашињана због потписивања споразума о Карабаху.

Свијет 11.11.2020 | 12:53
Хиљаде Јермена на улицама, сукоби с полицијом

Полиција објашњава своје поступке чињеницом да је одржавање масовних окупљања забрањено у условима ратног стања који је на снази у земљи.

На митингу у близини зграде опере у центру Јеревана окупило се више од хиљаду људи. Повремено долази до сукоба демонстраната и полиције.

Окупљени сматрају да је потписивање споразума о прекиду ватре у Карабаху са територијалним уступцима била издаја. Они повремено узвикују: „Никол – издајник!“

„Ако не протерамо Никола, то ц́е значити да наш народ нема достојанство“, изјавио је на скупу бивши премијер Јерменије Вазген Манукјан.

Представник странке Дашнакцтјун најавио је стварање одбора националног спаса како би се изашло из тренутне ситуације, али није изнео детаље.

Скуп је требало да почне у 13 часова по локалном времену, али је на тргу неколико сати раније вец́ био постављен кордон полиције који спречава активисте да дођу на Трг слободе. Оне који су вец́ успели да прођу кордон, полиција притвара.

Нереди и протести у Јеревану почели су током ноц́и 10. новембра, након што је премијер Јерменије, заједно са председницима Русије и Азербејџана, усвојио трилатералну изјаву о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху и предаји Азербејџану неколико региона. У Јерменији је ово схвац́ено као неоснована одлука о капитулацији.

(Курир)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ненад

11.11.2020 12:09

Требало би све њих који протествују, под хитно послати на фронт, пошто им примирје неодговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

11.11.2020 15:39

протествују они који бјеже са фронта

Name

Бј

11.11.2020 12:45

Па пресједник је урадио максимално ста је могао из те ситуације. За који дан би био јос у слабијој позицији. Сам је признао да је урадио греску када му је Азербејдан прије годину дана дао понуди а није прихватио. У том примеру би били сви вуци сити И овце на броју. Сад како јест, јест,,,,,, поука за други пут,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

11.11.2020 13:00

Иста ситуација као у РС одвојени од дрзаве ми 25 година они 30 дали нас цека иста судбина

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.11.2020 14:41

Миле потписао програм реформи, и потписат це опет, јавна предузеца и ентитет убрзано пропадају, ста мислис?

Name

Која

11.11.2020 16:02

Па каква нас судбина цека? Иде ли ста набоље код нас? Све нас је мање а све паметно оде у Србију и на Запад.

Name

Русија издала!

11.11.2020 19:00

Русија по ко зна који пут издалаааааа!

ОДГОВОРИТЕ