Поповић посјетио и општину Лопаре, обећао помоћ

Општина Лопаре има велики развојни потенцијал, а нови пројекти у различитим областима би уз подршку  Владе Србије осигурали би привредни и економски развој, а тиме и перспективу за бољи живот младих људи на том подручју, закључено је послије састанка начелника те општине Раде Савића и министра у Влади Србије Ненада Поповића.

Република Српска 10.11.2020 | 15:22
Поповић посјетио и општину Лопаре, обећао помоћ

Општина Лопаре има велики развојни потенцијал, а нови пројекти у области пољопривреде, туризма и привреде, уз помоћ Владе Србије покренули би њену економију, осигурали перспективу и останак младих људи на том подручју, каже начелник те општине Радо Савић. 

“Ми и у наредном периоду очекујемо подршку Владе Републике Србије. Имали смо је и до сада, кроз одобравање средстава за изградњу производне пословне хале у Прибоју. Већ смо одредили локацију, урадили пројекат, а завршен је и избор извођача радова. Ових дана почиње изградња тог објекта у којем ће се одвијати производња која ће обезбиједити нова радна мјеста и запослити људе”, рекао је Савић.

Министар у Влади Србије Ненад Поповић рекао је да ће хала бити једна од најмодернијих, те да ће постати основа за будућу индустријску зону.

“Као министар могу да обећам да ћу се потрудити да привучемо инвеститоре који ће да се баве производњом у овој хали, али и у некој будућој индустријској зони јер овдје постоји огроман потенцијал”, нагласио је Поповић.


 
Влада Србије чини све да помогне Српској, па је до сада уложила много средстава у економски развој, науку и инфраструктуру њених општина, додао је Поповић.

“Обећевам да ћемо у сљедећем периоду радити на технолошком развоју ових општина, а поготово овдје у Лопарама, јер ми данас у Београду имамо инжењере, студенте који су дошли из ове општине. Зашто многи од њих не би управо овдје отворили своје иновационе, старт-уп компаније, као што су најбољи иновациони и старт-уп центри у Европи, у неким мањим мјестима, планинским и туристичким”, констатовао је Поповић.

Министар Поповић истакао је велики потенцијал планинског, здравственог и вјерског туризма Лопара, а као неко ко се бави развојем односа са Руском Федерацијом обећао је и помоћ при довођењу руских инвеститора у ту општину.

БН ТВ 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Н ПОПОВИЦ????

10.11.2020 14:46

ТО НИКАКО3?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

бирачи

10.11.2020 19:38

Свим силама ове треба спријечити на изборима да поново покраду као пришли пут са искључењем струје.

Name

Постено

10.11.2020 16:04

Опет иста мантра,Руси,инвестиције,напредак,технолошки паркови.Руси и напредак, никад не стављати у исту реченицу Плата учитеља у Русији је око 300$,а код нас 550$.Хоћете поново Рашида...тужно каква безидејност власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

избори

10.11.2020 19:05

почиње изграда пет дана пред изборе и месец дана пред зиму и снијег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИМА СТИЗЕ

10.11.2020 19:33

ПОПОВИЦ ЈЕ МИНИСТАР ТЕХНОЛОГИЈЕ,ДОБРО ЈЕ ПРОЦЈЕНИО ГДЈЕЛЕЗЕ ТАЛЕНТИ,ДОСТА ЈЕ ВИСЕ ПЛАСИРАЊА САМО БАЊА ЛУКЕ.МАЈЕВИЦА ЈЕ ОДГОЈИЛС МНОГЕ ТАЛЕНТОВАНЕ КЈУДЕ ,АЛИ СВАКА ДРЗСВА ИХ СМАТРАЛА ПАСИВНИМ КРАЈЕМ И ЗСПОСТАВЉАЛА ПА СУ ОДЛАЗИЛИ ТРБУХОМ ЗА КРУХОМ.САД ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА СЕ ОРГАНИЗУЈУ И РАДЕ ЗА СВОЈ НАРОД У СВОЈИМ ОПСТИНАМА

Name

тз

10.11.2020 19:11

Правимо халу у којој ће се највероватније одвијати производња неког производа који ће запошљавати људе. То нека тајна техноглија, тајни прозвовди, да не праве какав нуклеарни центар па је тајна шта ће производити. Страшно, већ из саме приче се види да од тога нема ништа, да чак ни не знају шта се производи, за шта је хала, али важно је да се пред изборе то пушта народу, празна обећања, а шта би са Термалом који је смањио број радника на минумум, Термоелектро-опремом, која је на чисто пропала, ради по наруџби кад шта искрне са неколицином радника које позову ако када затреба. Стварно сте смијешни да смјешнији не можете бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопаре

10.11.2020 19:38

Сигруно губе изборе само ако се спријећи изборна крађа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИМА СТИЗЕ

10.11.2020 22:11

КОЈИ СТЕ ВИ ЉУДИ ,СВЕ ВАМ ТЕОРИЈА ЗАВЈЕРЕ,КАКВА НУКЛЕАРН ПРОИЗВОДЊА У ЛОПАРАМА И УГЉЕВИКУ,СРЕЦА ПА СЕ ОВО ОДНОСИ НА ОБРАЗОВАНЕ И МЛАДЕ ЛХУДЕ КОЈИ ЦЕ ОРИХВАТИТИ ОВУ ИДЕЈУ И ПОМОЦ И ОСИГУРАТИ СЕБИ БУДУЦНОСТ.ИМАТЕ КИ ВИ ДЈЕЦУ ИЛИ БРАТА И СЕСТРУ ЗА КОЈЕ ЗЕЛИТЕ ДА ЗИВЕ У САВРЕМЕНОМ ДРУСТВУ,ДА ГРАДЕ СВОЈУ ЗЕМЉУ И ДА НЕ ИДУ ДА БУДУ СКУГЕ ТУДЈИНИМА.ДА ЛИ СЕ ВИ УОПСТЕ ПОНОСИТЕ НАСИМ ЉУДИМА СТО СУ УСПЈЕЛИ У СВИЈЕТУ.

Name

лопаре

10.11.2020 20:08

Још један продавац магле за буџет народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срба

10.11.2020 22:51

Само се склоните од овог финог господина што сахрани некад угледни МИНЕЛ. Ако је он узданица онда народе пакуј прње

ОДГОВОРИТЕ