Рамбо Амадеус о корони: Да се богати, напокон, ослободе присуства сиротиње...

Музичар Рамбо Амадеус у интервјуу за Време изнео је свој став о пандемији корона вируса и тренутној ситуацији у којој се налазе људи због ковида 19.

Забава 09.11.2020 | 20:05
Рамбо Амадеус о корони: Да се богати, напокон, ослободе присуства сиротиње...

Рамба су питали - шта мисли о корони, брине ли га читава ситуација, да ли смо на прагу катаклизме хуманизма у сваком погледу, или је све ово још један цивилизацијски виц?

Музичар је истакао да сматра је корона искоришћена да би се богати ослободили присуства сиротиње, да је људима у новим словима социјалне дистанце онемогућена репродуктивност, као и да су постали вишак - "као коњ у индустријској револуцији". Рамбов одговор преносимо у целости:

- Мрзим теорије завере, но оне се рађају кад информацијама више не можеш веровати, а то се нажалост догодило. Усред оне ужасне блокаде и изолације, 1. августа, послали су ми видео-снимак из Херцег Новог. Време предивно али нигде никог нема, ни по плажама, ни на обали, ни на мору.

- Потпуни блажени мир. Рај. Али неки морбидни рај у ком нема никог. Само милијардерски једрењак "Америцан Еагле" бешумно клизи кроз Боку, а на њему, претпостављам, Адам и Ева лично, овај пут милијардери, кулирају на палуби.

- Напокон не чују еуфорију и буку обичних смртника, која би у том тренутку уобичајено стизала са плажа. Уживају у миру. Тај ме призор ужасно узнемирио, наљутио, нарочито због чињенице што многи од нас нису могли доле да дођу до рођених кућа, док се неки пребогати странци башкаре испред њих.

- Попи*део сам и разумео да је корона искоришћена да се богати напокон ослободе присуства сиротиње. Зашто? Аутоматизацијом производње престала је потреба за радничком класом која од своје тешко стечене наднице купује глупости. Постали смо вишак.

- Баш као и коњи након појаве парне машине, гдје је један мотор заменио и до 100 коња. Одједном, преко ноћи, више нису били потребни ни коњи, ни штале, ни сено. Популација коња драстично се смањила. Нешто мало се гаји за трке, циркус и татар бифтек.

- Корону не спорим, умиру људи, леже по болницама, али је искоришћена да се богате државе напокон, без пардона, закључају и изолују од сиромашних, дефинитивно забарикадирају од продора миграната. Брине ме и што смо ми са ове спољне стране бодљикаве жице, а она делује као да ће да остане за стално.

- Гледајте бројке колико људи умире од рака, излива крви у мозак, инфаркта. Кад би у медијима овим интензитетом говорили о тим заиста застрашујућим бројкама свет би колективно почео да се понаша као да се припрема за Олимпијаду, сви би џогирали, пазили шта једу и пију, нико не би пушио, само би се радила гимнастика и јела зелена салата. Као што рекох, не волим теорије завере, али зашто нема ниједне речи о томе како да подигнемо имунитет?

- Ово с превентивним мерама видим као неки перверзно хумани начин да се убрза смањење броја становника на свету. Укинутом социјализацијом, шоу бизнисом, забавом, туризмом, угоститељством, журкама, фестивалима, драстично се смањује шанса за људском репродукцијом.

- Теже је данас наћи партнера, орасположити се, загрејати, остварити нагон за репродукцијом, за то је потребна блискост, а не видим како то уопште може под изолацијом, рестрикцијама и маскама. Човек се ипак разликује од мајмуна, потребно му је распалити машту да би му било до репродукције.

- У супротном, ни мрежасте чарапе, ни халтери, ни штикле се не би производиле, парфеми се не би користили, вино се не би пило, танго се не би играо. Дакле, рестриктивним мерама смањује се број заражених, али право је питање да ли се смањује број новорођених?

- Наравно, питали сте ме шта мислим, нисам ни сам сигуран, ослањам се на логику, информацијама се не може више веровати, па и ово што ја промишљам прихватите с резервом. Попи*део сам јер је мој основни посао наредбом укинут, постао сам вишак као коњ у индустријској револуцији.

Извор: телеграф.рс фото: принтсцреен

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Маx

09.11.2020 20:40

Ниста јаце о корони не процитах.. Ала вјера Рамбо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

10.11.2020 10:25

Истина, па се радујте Бајдену!

ОДГОВОРИТЕ