Договорена листа српских станака у Федерацији БиХ

Представници политичких партија ДНС, СП, СНС ФБиХ, СПС и СДС данас су у Босанском Петровцу договорили међусобну сарадњу за локалне изборе и подршку приликом склапања постизборних коалиција у Унско-санском и Ливањском кантону.

Босна и Херцеговина 05.11.2020 | 20:18
Договорена листа српских станака у Федерацији БиХ

Ове странке дају подршку кандидатима за начелнике општина Дејану Прошићу у Босанском Петровцу, Младену Кукољу у Дрвару и Душку Радуну у Босанском Грахову, наведено је у закључцима са састанка.

"Осуђује се сваки облик трговине националним интересом Срба у ФБиХ ради остваривања ускостраначких и личних интереса, те ремећења међунационалних односа", један је од закључака.

У закључцима се наводи да српски народ у ФБиХ изражава захвалност Републици Српској и држави Србији на препознавању тежине живљења и указаној помоћи у свим областима живота.

"Позивамо све бираче да препознају дјеловање лажних заштитника националних интереса Срба у ФБиХ и глас дају кандидатима којима је на првом мјесту добробит народа и локалне заједнице, а не лична корист", истакнуто је у закључцима.

Закључке су потписали члан Предсједништва ДНС-а за ФБиХ Никица Боснић, предсједник Регионалног одбора за ФБиХ у СП-у Јасна Пећанац, предсједник СНС ФБиХ Душко Радун, повјереник за ФБиХ у СПС-у Стевица Лукач и предсједник Општинског одбора СДС-а у Босанском Грахову Данијел Човић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Спаце Лорд

05.11.2020 20:03

Свака част. СНСД је у договору са СДА покушао да скине начелника Б. петровца, инжењера Прошића и да опет врате Бошњака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛаwАндОрдер

05.11.2020 23:12

Знаде ли неко зашто подршка Гламочу није разматран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граховљак

06.11.2020 08:50

ДА НИЈЕ ЖАЛОСНО БИЛО БИ СМИЈЕШНО. Кандидат за начелника Босанског Грахова лопов Душко Радун (у Грахову познатији као КРАДУН), човјек који је осуђен на 8 мјесеци затвора због пљачке Граховског буџета хоће поново да буде начелник, због те пресуде ЦИК му одузео мандат у скупштини Кантона 10 и у Федералном дому народа. У Грахову га не подржавају ни СП, ни ДНС. И још човјек има образ изаћи за говорницу и лапрдати о свом поштењу и он да заступа Српски народ у ФБиХ. Човјек који има само завршену основну школу, возачки није могао положити па дозволу купио негдје у Бухжгојну, Средњу пколу купио, у рату док су његови другови гинули он побјего у Бачку Паланку. Да се вратио у Дрвар, запосле га у шумарију у Источном Дрвару, наравно и ту крао па га најурили и одател. Шта даље рећи. До шта нам је дошла држава кад се овакав олош бави политиком умјесто да труне у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граховљак

06.11.2020 11:13

Па откуд им право да хапсе Србе у Федерацији БиХ? Србе нико други не смије да хапси до сами Срби у РС и Србији. Када Србина ухапсе за било шта Бошњаци, треба да се сви српски политичари дигну и осуде антисрпско дјеловање! Ко су они да хапсе Србе за било шта?