Министар полиције прекршио мјере, па кажњен

Француски министар унутрањих послова Жерал Дарманен нашао се на удару штампе и друштвених мрежа због очигледног кршења владиних правила о закључавању, којим се налаже да људи могу изађу да вежбају само километар од својих домова.

Свијет 04.11.2020 | 23:46
Министар полиције прекршио мјере, па кажњен

Француски дневник Ла Воа ду Нор и неколико других медија известили су да је Дарманен у недељу кренуо на трчање са својим телохранитељима дуж канала Рубе, удаљеног много више од једног километра од његовог дома у Туркуану на северу Француске, преноси Ројтерс.

Људи могу бити кажњени са 135 евра због кршења тог правила.

"Дупли стандарди"? написао је Ла Воа ду Нор.

Владин портпарол Габриел Атал рекао је да је Дарманен то правило "прилагодио" из безбедносних разлога.

"Министар унутрашњих послова, као и сви министри, наравно поштује правила. Али службе безбедности често траже да се та правила прилагоде", додао је он.

Портпарол министарства унутрашњих послова одбио је да коментарише, али се позвао на извор службе безбедности Министарства унутрашњих послова цитиран у часопису Ла Воа ду Нор, који је рекао да би џогирање у центру града министра изложило безбедносним ризицима и да је осамљено подручје код канала сигурније.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Драган

04.11.2020 23:52

овај нас убије па ником ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

05.11.2020 07:52

Код нас закон није за све исти. Људе закљуцавали у куце. А они правили зурке и исмијавали народ. Мало им то било,па јос казњавали.

Name

Добој

05.11.2020 09:12

Е свака ти цаст! Убије, па ниста

Name

Роццо

05.11.2020 02:36

Па ста? И код нас је тако. Министар Лукац је прикривао доказе и опструисао истрагу у слуцају Драгицевиц, па је казњен. Наредио је полицији да туце голорук народ зене и дјецу на тргу, па је казњен. Ударио је народног посланика па је казњен. Заједно са Додиком и Бисерком обавља странацке састанке без постовања епидемиолоских мјера па је казњен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

05.11.2020 06:21

тако и нас министар Лукац, цим несто погријеси одмах буде казњен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

05.11.2020 21:33

нема корелације, овај цовјек није ниста погријесио, мјере које органицавају лицна кретања због куртоне су неуставне и сви це одговарати који их пласирају --у другом полувремену.