ПДП: Све странке да позову на што већу излазност

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак рекао је на данашњој конференцији за медије да данима из СНСД-а слушамо да су обуставили кампању, да наводно, за разлику од свих других, воде рачуна о здрављу грађана и да немају скупова на терену: 

Република Српска 04.11.2020 | 14:45
ПДП: Све странке да позову на што већу излазност

„Ипак, само током данашњег дана предсједница Републике госпођа Цвијановић, премијер Вишковић и високи функционери СНСД-а Лукач, Петричевић, Пашалић, Тривић, Кошарац ће имати организоване страначке скупове и сусрете са страначким људима у Бијељини, Требињу, Билећи, Гацку, Српцу, Палама, Сокоцу, Власеници, Челинцу и Теслићу. На ово није потребан никакав коментар“, каже Црнадак. 

Он истиче да би било боље да су избори били у октобру, када им је и вријеме: 

„Али једини кривац зато што нисмо имали изборе на вријеме јесу СНСД и њихови партнери СДА и ХДЗ. Подсјећам јавност да су избори морали бити помјерени искључиво због тога што из Савјета министара, гдје они сједе, није на вријеме био обезбијеђен новац за њихово одржавање. Намјерно се одуговлачило да би се дошло у ову ситуацију јер је СНСД-у и њиховим партнерима требало одлагање избора. Лицемјерно је да шеф Главног изборног штаба то приговара нама“, каже Црнадак. 

Он се осврнуо на јучерашње прозивке на свој рачун од стране предсједнице Републике Српске, госпође Цвијановић, упитавши како је није стид да она прича о негативном утицају короне на ово друштво: 

„Госпођа Цвијановић је, заједно са премијером Вишковићем, обећала посланицима у Народној скупштини Републике Српске да ће нам бити достављен на увид списак свих јавних набавки које су вршене током ванредног стања и које су вршене везано за пандемију вируса корона. Никада то нисмо добили. И рећи ћу зашто: зато што неће да се види сав криминал њихових људи који се десио у Републици Српској у том периоду. Неће да признају да су највеће набавке вршиле породице људи који сједе у кабинетима највиших функционера из Републике Српске и данас се народу смију из нових аутомобила, купљеним од новца грађана који су били закључани у кућама у вријеме ванредног стања“, истиче Црнадак, истакавши да криминал који се тада десио пстаје као једна од најтамнијих мрља у историји Српске. 

Он се захвалио докторима и свом медицинском особљу, рекавши да су они хероји Републике Српске. 

Црнадак је рекао да је очекивао позитиван одговор од стране шефова изборних штабова на позив који им је упутио, те да ће схватити добронамјерно: 

„Умјесто што су острашћени Цвијановић и Рајчевић иронично одговорили, боље би било да су били одговорни. У чему је проблем да Српска покаже свој велики демократски капацитет тако што ће људи без страха, поштујући епидемиолошке мјере, изаћи на изборе? У чему је проблем да сви позовемо све надлежне институције, наше чланове бирачких одбора, посматраче и активисте да учине све да избори протекну сигурно, без додатног здравственог ризика, да заједно позовемо грађане да изразе своју изборну вољу 15. новембра?“, пита Црнадак, додајући да не треба бити проблем да покажемо да и ми то можемо, као Црна Гора, у којој је излазност у сред пандемије била 75% бирача који су гласали. 

Он каже да одбијањем да парламентарне странке заједно позову грађане да изађу на изборе, СНСД потврђује да жели да угуши излазност на овим изборима, јер има намјеру да изведу своје гласаче, оне који су натјерани да гласају и да на такав начин побиједе: 

„Е, то се неће десити! Обезбиједићемо и имаћемо велику излазност и сваком човјеку ћемо објаснити да могу безбједно да гласају, са маском на лицу и оловком у руци“, каже Црнадак, саопштено је из ПДП.

(БН) 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Обрад

04.11.2020 13:59

О цему прица овај цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Обрад

04.11.2020 14:11

Па прича истину а и ти знаш да прица истину, али не можеш да је прихватио. Ма лаксе је живјети у лажи, али свему додје крај.

Name

Ре

04.11.2020 14:38

Обраде, боте! Тај цовјек прица оно сто твој мозак не мозе разумјети. Све сто је рекао истина је. За све постоје аргументи.

Name

Ана

04.11.2020 14:51

Ова лоповска и бахата власт,само застрасује гласаце да изадју у сто вецем броју. Тако знају да падају са власти.

Name

Добој

05.11.2020 09:22

Без маски на гласање!

Name

ПДП

04.11.2020 14:00

Је прднуо у шишарку, заједно са комплет опозицијом. Није ни чудо ко је предсједник и ко га представља. Једини нормалан и поштен човјек у политици је био Младен Иванић, остало су све позери и обећавачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВА ГОДИНА

04.11.2020 14:23

СЕКТАСИ,СТА ФАЛИ ЦРНАТКУ.МИСЛИТЕ ФАЛИ МУ ПОДАНИЦКИ ОДНОС КОЈИ ВИ ИМАТЕ ПРЕМА ВОДЈИ.ПДП НАЈОЗБИЉНИЈА ПАРТИЈА .ДО ПОБЈЕДЕ.А ВИ КОЈИ СТЕ СЕ ПРОДАЛИ ЗАЦРАДНО МЈЕСТО И ВРЕЦУ БРАСНА, БИЦЕТЕ ПОРАЗЕНИ ДО НОГУ.

Name

ре ПДП

04.11.2020 15:11

Одлицан коментар.

Name

Ре НОВА ГОДИНА

04.11.2020 15:35

Синоним за поданички однос најбоље је показао баш Црнадак док је 5 год био министар.

Name

Иван

04.11.2020 14:19

Циљ СНСД-а и јесте да сто мање народа изадје на изборе и то управо сиромасних и гладних јер их треба упласити јос висе вирусом ! На изборе це свакако изаци њихови гласаци јер су ухљебљени и позиционирани. Вјерујем да це народ Републике Српске бити храбар и разуман при доносењу одлука коме дати глас. Ако дозволимо да нас замајавају као задње двије деценије, ова земља није сигурна за насе потомке нити за нас !

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВА ГОДИНА

04.11.2020 18:45

ВАРАС СЕ.ХЕДИНИ МИНИСТАР КИЈИ ЈЕ РАДИО ПОСАО КАКО ТРЕБА.А СТО СИ ТИ СЕКТАС И СТО СУ ТВОЈИ ОРЕДАЛИ СВЕ НАДКЕЗНОСТИ НА НИВО БИХ,И СТО ВАС ГЛАВНИ СЕФ СУРУЈЕ СА СДА ЗА ГКАСАЊЕ И ТАЈНЕ КОАЛИЦИЈЕ ТО ТИ НЕ СМЕТА.МУЦНИ ГЛАВОМ ДА КИ ЈЕ ТАКИ ИЛИ НЕ

Name

Ре Нова Година

04.11.2020 20:37

Зелим ти да се у 2021 години описменис да не мјесас слова и да ти неко показе како се искљуцују велика.

Name

Ре Нова Година

04.11.2020 22:31

Е баш ти хвала за коментар, жеље су нам исте .

Name

Мирко

04.11.2020 16:13

Слиједи кривицна пријава од мене за ЦИК послије избора ако додје до повецања заразених због свјесног угрозавања здравља људи!! Показатељи це бити едзактни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посаљи пријаву

04.11.2020 16:56

За психијатрију