“Дођите да се мало угријете на мом ауту.”

Непознате особе запалиле су Пеугеот 308 власништво Далиборке Рудан, супруге познатог требињског адвоката Небојше Рудана. Аутомобил је у потпуности уништен, али срећом, није било повријеђених.

Република Српска 04.11.2020 | 08:18
“Дођите да се мало угријете на мом ауту.”

Пожар је подметнут јуче рано ујутро у требињском насељу Градина, а аутомобил је био паркиран у улици Кнеза Михајла. Ватра је оштетила и сусједни аутомобил, на којем је изгорјела фарба на цијелој десној страни. Ватру су угасили припадници Територијалне ватрогасне јединице Требиње.

Адвокат Рудан потврдио је за “Глас Српске” да је запаљено возило његове супруге, али је истакнуо да не може рећи ко је и зашто подметнуо пожар.

- Возило је поливено бензином и запаљено, а у пожару је тотално уништено. Све се десило ујутро око пет часова. Ја сам позвао ватрогасце. Штета је између 5.000 и 6.000 КМ. Нисам раније добијао пријетње и не знам зашто би ово неко урадио. Бавим се адвокатуром, а некада сам се бавио политиком. Раније сам кроз посао прозивао полицију када су неки прекорачивали овлашћења и тукли неке момке - рекао је Рудан и додао да не може да упери прстом у било кога.

У Полицијској управи Требиње, не наводећи име власника возила, казали су да је случај окарактерисан као оштећење и одузимање туђе ствари.

- Изузети су трагови ради вјештачења да би био утврђен узрок пожара и друге околности. Истрага је у току - казали су у ПУ Требиње.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, који је био у Требињу, казао је да овај и слични случајеви треба да буду расвијетљени.

- Не ради се о криминалним лицима нити лицима из политике. Полицијској управи Требиње сам сугерисао да посебну пажњу у раду усмјере ка таквим кривичним дјелима, да не би постало правило да људи који имају неки проблем, то рјешавању паљењем возила - истакнуо је Лукач. Док је Лукач давао изјаву, испред зграде Градске управе појавио се Рудан, који је, како су рекли очевици, добацио: “Дођите да се мало угријете на мом ауту.”

(Агенције)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Лауфер

04.11.2020 07:29

Једино могу ''расвијетлити'' ако има какав видео надзор, а то може и сам власник. Све остало је....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ром

04.11.2020 13:32

Зависи колико је прешао и које је годиште

Name

МГ

04.11.2020 07:34

Овај назови министар каже:,, Неради се о лицима из криминалог миљеа ни из политике. Па реци нам о коме се ради па расвијетли то кд, ти и онако знаш све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметно

04.11.2020 07:58

Лукач по старом прича сама његова реченица говори све овдје се не ради о људима из политике или из полиције.Лукач који је давно требао да одговара због кривичног дјела ометање истраге јер је 2018 позвао главног тужиоца Лепира и рекао му да случај убиства Давида Драгичевића прогласи задесом.Министар нити по једном закону не би смјео да се мијеша у истрагу али ово је приватна држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

04.11.2020 08:25

Има она из периода другог свјетског рата кад су пролетери пјевали. .збијајмо се брат до брата да скинемо јарам с врата..

Name

Бивши полицајац

04.11.2020 08:23

У том Требињу полиција нема никакву контролу и нико их ни за шта не ферма. Причао ми пријатељ који је ту радио годину дана да чак у неке локале полиција не смије ући да попије кафу, забрањено им ко у америци црнцима у прошлом вијеку. То сви из врха мупа знају и ништа не предузимају, можда се и они боје. Брука и срамота за лукачеву полицију и за њега лично... Ето нека провери, нека пита полицајце из Б. Луке који су ту радили и који су у тим локалима физички нападани а колеге из требиња нису им помогли већ су им рекли, па рекли смо вам да ту не улазите.... Каква је то држава и полиција....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некад био припадник муп-а

04.11.2020 11:30

Управу си 100%. Некад давне 2007 радио у Требињу, све ми је то познато .

Name

ДВД

04.11.2020 09:20

Ако се ово овако настави у Требињу, ватрогасни систем ће се распасти, неће имати довољно капацитета да се носи са епидемијом паљевина. Зато ви који палите, разгодите, да људи могу стићи да то погасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

04.11.2020 09:49

Министар да је паметан,а очито није,само би ћутао рекао да је истрага у току. Оваквим изјавама само показује да није дорастао функцији коју обавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

04.11.2020 11:39

Интересантно је да у Републици Српској најчешће у вријеме извршења кривичног дела у непосредној близини не раде надзорне камере и дође до прекида радио и телефонске везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лелас

04.11.2020 15:58

Нек је откривено ко је украо пар флаша вискија...ово није толико битно

ОДГОВОРИТЕ