Заплијењено више од двије тоне дроге у Црној Гори

Више од двије тоне марихуане заплијењено је у Подгорици.

Регион 03.11.2020 | 17:00
Заплијењено више од двије тоне дроге у Црној Гори

Ово је потврђено "Вијестима", а дрога је заплијењена на царинском терминалу у заједничкој акцији Управе полиције - Сектор за борбу против организованог криминала и корупције и Управе царина.

Марихуана је пронађена у камиону који је ушао из Албаније на граничном прелазу Божај.

"Данас је реализована заједничка акција Управе полиције и Управе царина, спровођена у периоду од више мјесеци, усмјерена ка пресијецању међународне руте кријумчарења наркотика из правца Републике Албаније преко територије Црне Горе ка земљама Западне Европе", наводи се у заједничком саопштењу Управе полиције и Управе царина.

Додаје се да је ухапшен држављанин Албаније Е.Ц. (40) због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

"На гранични прелаз Божај је данас, 3. новембра, пристигло теретно моторно возило којим је управљао Е.Ц. (40), држављанин Републике Албаније. Царинском органу је пријављена транзитна пошљика воћа и поврћа која је била намјењена земљама Западне Европе. Детаљним прегледом робе, који су извршили службеници за сузбијање кријмучарења, откривено је девет палета на којима се налазила опојна дрога марихуана укупне тежине од око 2 тоне", саопштено је.

Како незванично наводе "Вијести", инспектори СБПОК-а утврђују да ли је у шверц дроге умијешана још једна особа, над којом је у току криминалистичка обрада.

"Оперативни подаци указују на то да је организована криминална група активна на подручју Републике Албаније, извршила покушај кријумчарења око 2 тоне марихуане ка Западној Европи. У току је даље спровођење међународне истраге са полицијом Републике Албаније и полицијама земаља Европске уније", закључује се у саопштењу полиције.

(Вијести.ме)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Кратко и јасно

03.11.2020 16:06

Која црна дрога.то је лијек за дусу и тијело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

03.11.2020 18:23

Ко ће то доказати дудуцима, који не знају ни како се та биљка зове, него се некад фрљацају латинским, а некад шпанским називима. Између два свјетска рата је тадашња Краљевина била 4. произвођач конопље у свијету. Након 2. свј.рата се полако то почело гушити, па закон овај, па закон онај и на крају тотално забранили. Знали су шта раде, јер се од конопље може израдити преко 3000 врло квалитетних производа, а о љековитости да се и не говори. А, то никако није добро за глобалисте.

Name

Турцин Мило

03.11.2020 16:13

Мора се радити, теско јесте али посо је посо не волим га ни ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бредапита

03.11.2020 16:56

Двије тоне дроге?? Ја само процита несто о марихуани, дрогу нигдје не видјо.. ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифашиста

03.11.2020 17:44

Можда је по некад нај боље Цутати не причати које какве глупости !Ако марихуана није дрога јадо сто је не превезосе ко’ нормалну робу него је вако “маскирасе”да незнају ни сами они сто је возе шта је и куд је??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е'

03.11.2020 19:05

Јунаци ??‍♂️

ОДГОВОРИТЕ
Name

РИЈЕКА САВА

03.11.2020 20:30

ДА ЈЕ ПСЕНИЦНО БРАСНО ,МНОГО ЈЕ!

Name

Горки

03.11.2020 23:27

Браца Милогорци и Албанци али није било под надзором Боса Мила...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

04.11.2020 09:13

Дрога је извор живота албанске мафије. Без тога неби било лажне државе Косове, милогорског режима у Црној Гори.

ОДГОВОРИТЕ