Корона мијења планове: Игра се само у Русији?

Европска фудбалска федерација (УЕФА) размишља о организацији Европског првенства идућег лета само у Русији, а не у 12 држава као што је био план.

Фудбал 02.11.2020 | 20:42
Корона мијења планове: Игра се само у Русији?

ЕВРО се требао одржати овога лета у 12 држава, међутим због пандемије коронавируса, такмичење је одложено за годину дана.

Међутим, како се здравствена ситуација у Европи све више компликује, страхује се како организација ЕП-а у 12 земаља неће бити могућа. Нагађа се и како би идућих дана Баку могао остати без домаћинства због ратног сукоба између Азербајџана и Јерменије у у региону Нагорно-Карабаха.

УЕФА због тога разматра неколико сценарија, а најозбиљнији је онај о организацији ЕВРА у Русији која се већ прошлог лета понудила за домаћинство, али је УЕФА одлагањем купила време које полако поново цури.

Иза Русије је одлично организовано Светско првенство 2018. године. Међутим, мишљења се разликују о стварној здравственој ситуацији у тој земљи, а бројке које је саопштио Кремљ редовно се преиспитују.

ЕВРО би се требао одржати у 12 земаља, а градови домаћини су Амстердам, Баку, Билбао, Букурешт, Будимпешта, Копенхаген, Даблин, Гласгов, Лондон, Минхен, Рим и Санкт Петербург.

(Курир спорт)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаоооооо!!!

02.11.2020 19:50

Само глуп мозе да помисли да је ово у вези спорта! Засто није добио Кпх или Даблин или Амстердам??? ПОЛИТИКА!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ