Вучић молио да се угоститељски објекти не затварају

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је замолио чланове Кризног штаба за сузбијање вируса корона да, уколико је могуће, не доносе одлуку о затварању угоститељских објеката.

Србија 02.11.2020 | 16:59
Вучић молио да се угоститељски објекти не затварају

"Молим људе из Кризног штаба, ако је могуће, да не затварамо угоститељске објекте, да не останемо без прихода. Ако то није могуће, провешћемо у дело оно што Кризни штаб буде тражио", рекао је Вучић.

Он је оцијенио да се епидемиолошка ситуација у Србији, посебно у Београду, усложњава, да вирус корона прави све веће проблеме, да су болнице све пуније и да је хоспитализовано скоро 2.000 људи.

"Наша молба грађанима је да се придржавају мера", рекао је Вучић на конференцији за новинаре након посебне сједнице Владе Србије.

Он је навео да ће све компаније које граде болницу у Батајници радити у три смјене да би и ова здравствена установа почела да ради 1. децембра, чиме ће се значајно повећати болнички капацитети.

Говорећи о рјешавању косовског питања, Вучић је рекао да Србије не може да прихвати да они с којима разоговара о томе не испуне своје обавезе из претходних споразума.

Он је истакао да је Заједница српских општина (ЗСО) безусловна обавеза предвиђена Бриселским споразумом.

"Они су се обавезала на ЗСО, потребно је да се испуне ствари око регионалне полиције и не могу да измишљају нове споразуме", рекао је Вучић и додао да Албанци на Космету не желе компромис у дијалогу са Београдом већ само међусобно признање.

Он истиче да је Србији потребан компромис, јер јој је потребан мир.

Поводом оптужби да ће издати Косово и "косовски завјет", Вучић је рекао да ту причу слуша већ осам година и да све вријеме ради искључиво за интересе српског народа.

Вучић је поручио да је једино такмичење у коме Србија жели да учествује са државама региона у економији и да је поносан јер је остварен најмањи пад БДП-а у трећем кварталу.

"Успели смо некако да бранимо наше националне интересе на Космету и да имамо најбољу економију у Европи. У трећем кварталу имамо пад од минус 1,3 одсто, што је место број један за Србију. Најбољи смо у Европи. То су одличне вести", рекао је Вучић.

Предсједник Србије каже да је његова одлука била да оде у Подгорицу на сахрану блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију и ода почаст једном харизматичном и великом човјеку.

"Био је велики народни трибун, који је подигао цркву у Црној Гори из ничега", рекао је Вулић и додао да зна ко тим доласком није био задовољан.

Он каже да је током посјете Подгорици сагледао шта још Србија може да уради за Србе у Црној Гори.

"Некима није јасно колико је важна порука јединства коју смо исказали. Мој посао је да будем председник свих грађана. Трудимо се да помогнемо и нашем народу у Републици Српској и Црној Гори. Да не помажемо било би им неупоредиво теже", рекао је Вучић.

Говорећи о предсједничким изборима у САД, Вучић је рекао да би за Србију било лакше да побиједи Доналд Трамп.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Кратко и јасно

02.11.2020 16:20

Није поента у затварању вец у постовању мијера.а мјере су такве да се не мозе смањити сирење вируса.једино свима дати залихе хране и пица и сви у сгоје куце и све затворити на годину дана док Бил Гејтс не направи антивирус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

02.11.2020 16:44

Чуј молим те,он некога у Србији за нешто моли. Шта је ово,скривена камера,глупостима никад краја како овдје у РС тако и у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКИ

02.11.2020 17:33

МИРКАНЕ Добар одговор

Name

Мило

02.11.2020 18:37

Управо тако,цовјек има апсолутну власт,све се њега пита а сада као он некога моли.Класицно лицемјерство.

Name

Ајде

02.11.2020 22:14

па.кога це са рекетирају ,ако све затворе,..глупо скроз...

Name

ВУЛИН

03.11.2020 06:29

У прави си. Кога он моли за несто? Прави драматицар,а ови наси папци це јос мало поцети да га копирају.

Name

Смислов

03.11.2020 04:21

Џаба их молиш. Они су неумољиви и раде самостално без утицаја са стране. Ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ