Сав ужас, туга и јад разорног земљотреса

Спасиоци у Измиру претражују рушевине у нади да ће наћи преживјеле након што је снажан земљотрес погодио турску егејску обалу и подручје сјеверно од грчког острва Самос.

Свијет 31.10.2020 | 16:33
Сав ужас, туга и јад разорног земљотреса

Према посљедњим подацима, погинуло је 28 људи, од тога 25 у приобалном подручју на западу Турске, док је двоје тинејџера, младић и дјевојка, погинуло на грчком острву Самос. Они су настрадали када се на њих срушио зид.

Стравичне фотографије рушевина обишле су свијет и приказале сав ужас који је изазвала ова природна катастрофа.Најмање 20 зграда у Измиру је уништено, саопштиле су власти, додајући да је регион погодило више стотина накнадних потреса док трају спасилачке операције. Спасиоцима се придружио и велики број мјештана који су се у пустили у потрагу за својим несталим комшијама.

Само у Турској је повријеђено најмање 804 људи.

Људи који су остали без крова над главом ноћ су провели на отвореном, многи од њих ишчекујући вијести о својим вољенима који се и даље воде као нестали.

Бројни турски званичници упутили су се јуче ка Измиру гдје их је дочекала маса уплаканих, потресених и уплашених грађана.

На фотографијама рушевина види се и оно што су некада били нечији лични предмети – кревети, одјећа, завјесе, дјечије играчке…

Фотографије показују и разорну снагу земљотреса од седам степени Рихтера. Од ове стамбене вишеспратнице је за неколико секунди остао пепео.

(Блиц)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бајо

31.10.2020 15:50

Објекти без армираног бетона или са врло мало бетона не могу издржати овако јак земљотрес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо

31.10.2020 16:31

Аја Софија не може бити џамија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данциоо

01.11.2020 12:05

Какве то везе има сад?!

Name

Бец

01.11.2020 21:50

Нека вам је бог на помоци недај бозе никоме

ОДГОВОРИТЕ