Ухапшена група осумњичена за трговину људима

Припадници Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Нови Сад и координацији са Тужилаштвом за организовани криминал и Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду, ухапсили су пет особа због сумње да су као криминална група трговали људима у Србији и Белгији.

Србија 31.10.2020 | 15:53
Ухапшена група осумњичена за трговину људима

Они су жртве приморали да краду, иако су им првобитно обећали да ће радити као молери у граду Шарлоа.

Након вишемесечне међународне истраге, полиција је ухапсила М. Р. (1984), М. И. (1981), Р. М. (1986), В. В. (1963) и И. Ј. (1980), сви из околине Жабља, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина људима, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Они се терете да су у периоду од фебруара до октобра 2019. године, одвели тројицу српских држављана у Белгију, довођењем у заблуду да ће на територији те европске земље радити добро плаћени посао молера.

Сумња се да су оштећене присиљавали да свакодневно краду неколико тона бакра и другог метала из фабрика у граду Шарлоа, које су затим продавали на отпадима.

На тај начин, како се сумња, чланови криминалне групе дневно су, противправно, прибављали од 1.000 до 1.500 евра, које су користили за куповину некретнина, аутомобила и за остале личне потребе.

Претресом станова у којима бораве осумњичени полиција је пронашла око 5.000 евра, два пиштоља са муницијом, већу количину златног накита и више мобилних телефона.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аустрија

01.11.2020 21:56

Опет лопови одвели постене да краду за њих највеца им казна треба и да овој тројици морају давати плату до краја зивота

ОДГОВОРИТЕ