Окршаји полиције и демонстратана због нових мјера

У окршајима који су избили синоћ у Фиренци измедју полиције и демонстраната који су протестовали због поновног уводјења рестрикција због пандемије корона вируса, ухапшено је око 20 демонстраната.

Свијет 31.10.2020 | 12:31
Окршаји полиције и демонстратана због нових мјера

Око 200 људи који су се окупили у центру града спречено је да стигну до Пјаце дела Сењорина, једног од главних туристичких тргова да одрже недозвољене демонстрације, преносе италијански медији.

Окршаји су тада избили измедју полиције у опреми за сузбијање демонстрација у суседним улицама. Неки демонстранти бацали су молотовљеве коктеле, флаше и камење, рушили канте за дјубре и ломили надзорне камере.

"Проршли смо надреалистичку ноћ, страшну и болну у Фиренци", написао је јутрос на својој Фејсбук страници градоначелник Фиренце Дарио Нардела.

"Не изражавају се тако своје притужбе, не ради се тако да се чују нечије патње. То је само произвољно насиље ради насиља", написао је он.

У Болоњи на североистоку неколико стотина људи такодје је протестовало, већином младића, медју којима и хулигана од којих су неки правили нацистички поздрав, преноси дневник Ла Реублика.

Видео снимци показују како је сниматељ тог листа издвојен и најурен. "Новинар терориста", викала је маса.

Демонстрације праћене сукобима и вандализмом, одржане су ове недеље у Риму, Милану, Напуљу, Торину против последњих рестрикција које је увела влада да би сузбила ширење корона вируса у земљи.

У Италији је у петак забележено још 31.084 случаја заразе, што је нови рекорд.

Валда је увела како медији називају "полу-карантин", полицијски час у више великих области, затварање барова и ресторана у 18.00 као и спортских хала, биоскопа и концертних дворана.

То су тешке мере за земљу која ће ове године забележити најтежу рецесију од Другог светског рата, али неопходне, према влади. Влада је најавила помоћ од пет милијарди евра за најтеже погодјене професије, мејду којима, угоститељи, возачи таксија.

(Курир.рс/Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ненад

31.10.2020 12:25

"Не ради се то тако" каже градоначелник... па да, треба спустити главу и гутати. Народ је створио државе за неку сигурност, организацију и развој друштва. Државе су постале робовласници народа, гуше људе у порезе и таксе да би фотељаши уживали у луксузу док народ се гура испред градски кухиња. Ако се побунимо, цео апарат државни: полиција и армија, је усмерен да нас сломи! Ко је фотељашима дозволио то право да управљају тако са нама? Да нам забрани било шта, или да нас обавезује око нечега. Ви сте наше слуге, а не ми ваше!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариц

31.10.2020 13:33

Бог вам дао удрите те глобалистицке плаценике који уводе овакве мјере против цовјека

ОДГОВОРИТЕ