"Дочекао си да свој народ изведеш из ропства"

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије са свештенством и народом служио је синоћ у Цетињском манастиру помен крај одра митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Регион 31.10.2020 | 07:45
"Дочекао си да свој народ изведеш из ропства"

Крај одра је говорио ректор Цетињске богословије отац Гојко Перовић, који је навео да је "митрополит као пророк Мојсије дочекао да изведе свој народ из ропства".

"Процветала пустиња и камено море се по ко зна који пут раздвојило овде у Црној Гори и митрополит је дочекао да изведе овај народ из седамдесетпетогодишњег мрака где смо сами своје храмове и цркве претварали у штале и магацине. Чуда смо се нагледали како каже један стих у Светом писму. Бог подиже великог Пророка међу нас и Бог походи народ свој. И то се односи на Митрополита Амфилохија", навео је Перовић.

Он је казао да је владика претходних година говорио да је у свему успео, али не и да измири Црногорце, пренео је сајт Митрополије.

"Ко зна кад ћемо то дочекати, али ако ћемо ићи путем Митрополита Амфилохија, то је онда пут љубави и мира", рекао је отац Гојко.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије преминуо је јутрос у клиничком центру у Подгорици од последица корона вируса.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Свети Амфилохоје

31.10.2020 10:55

Послије Василија Остроског уписати га у свеце СПЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.10.2020 12:18

добар виц

Name

Миливоје Кузмановић

31.10.2020 11:05

Драги наш Владико и Митрополите цетињски и приморски. Колико сте пута били каменовани камењем из црногорских врлети, толико сте више бранили Господа да камење не пада по њему. Бранили сте Њега од нас. Господ је срећан јер сте отишли у Царство Небеско, Светитељу Наш напаћени, понижавани и срамоћени.

ОДГОВОРИТЕ