Бацао новац са зграде и изазвао колапс

У кинексом граду у Чонгкингу ухапшен је мушкарац који је бацао новац са 30. спрата, и тако изазвао колапс у саобраћају.

Занимљивости 30.10.2020 | 20:22
Бацао новац са зграде и изазвао колапс

Полиција у Чонгкингу, привела је мушкарца под утицајем наркотика, својим необичним доброчинством изазвао хаос у саобраћају. 

Полиција је саопштила да је 29-годишњак био „у трансу" након узимања наркотика у свом стану на 30. спрату зграде у Чонгкингу, када је почео да баца новац кроз прозор на улицу.

Локални медији известили су о "небеској киши новчаница“, а видео-снимак инцидента од 17. октобра прегледан је више од 500.000 пута.

На снимку се види да се саобраћај драстично успорио или се потпуно зауставио на неким деоницама, јер су десетине људи оставиле аутомобиле и изашле на прометни пут да ухвате новчанице.

Позвана је полиција и мушкарац је приведен. Из полиције је саопштено да је мушкарац задржан због узимања дроге, да је под истрагом и на лечењу.

Године 2017, такође у Чонгкингу, једна жена је ишла прометном улицом бацајући новчанице иза себе, а полицајац који ју је пратио, скупљао је новац.

Локални медији известили су тада да је полицији рекла да је бацила 16.000 јуана (2.300 америчких долара) јер је "била нерасположена"

Сличан инцидент догодио се прошле године, када је један човек који је бацио 100.000 јуана у ваздух, након што је „имао лош дан на послу“ затражио је да му људи врате новац.

Градска полиција Чичи у Фуџијану саопштила је тада да је такав потез изазвао саобраћајну гужву и да су људи падали једни преко других покушавајући да зграбе новац.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар