Пао договор: Влада Црне Горе до 8. новембра

На данашњем састанку мандатара Здравка Кривокапића са представницима коалиција „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело", договорен је концепт експертске владе.

Регион 30.10.2020 | 13:59
Пао договор: Влада Црне Горе до 8. новембра

То је казао лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић након састанка.

Он је навео да би мандатар ускоро требало да саопшти имена кандидата за министарске функције и да до 8. новембра изнесе свој план.

"На данашњем састанку потврђен је наш ранији договор о избору нове Владе, коју ће подржати три коалиције које су победиле на парламентарним изборима 2020. године. Мандатар ће наредних дана упознати странке са властитим предлогом о којем ће се изјаснити странке", наводи се у заједничком саопштењу које потписују Кривокапић и учесници данашњег састанка - лидери Нове српске демократије Андрија Мандић, Демократске народне партије Милан Кнежевић, Покрета за промјене Небојша Медојевић, Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, Демоса Миодраг Лекић, Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић, као и потпредседник Демократа Момо Копривица.

Абазовић је рекао да су сви задовољни састанком, те да је протекао "изнад свих очекивања". "Мандатар је добио потврду свих да саопшти имена свога тима и на три коалиције је да га подрже", казао је Абазовић, додавши да нису позната сва имена кандидата.

Када је у питању подела ресора, Абазовић је казао да су "сада све ингеренције ставили на мандатара да он одреди". "Прихваћен је концепт који је најважнија ствар за оно што смо се борили. Цело време смо говорили грађанима да експертска влада треба да се састави, да је Црна Гора у тешкој економској и социјалној ситуацији, са здравственом ситуацијом која се компликује, да што прије треба да имамо владу... морамо да кренемо да радимо и то је то."

Абазовић је рекао је мандатару дато поверење и да верују да ће он "изабрати најбоље људе."

(Вијести.ме)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ања

30.10.2020 13:05

Ех, колико им треба да распореде фотеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

30.10.2020 13:39

Свака част ипак сте ви за нас демократска земља.Нећеш се ријешит ове наше накараде од СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

30.10.2020 14:00

Браво! Ђедо вам је то оставио у аманет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аманет?

30.10.2020 15:10

Мало сутра!

ОДГОВОРИТЕ