Европа прешла праг од 10 милиона случајева Ковида-19

Европа је данас прешла праг од 10 милиона случајева корона вируса, саопштио је регионални директор Свјетске здравствене организације за Европу Ханс Клуге.

Свијет 29.10.2020 | 19:58
Европа прешла праг од 10 милиона случајева Ковида-19

Европа је забиљежила највећу учесталост случајева Ковида-19 од почетка пандемије, пошто је у протеклих седам дана пријављено 1,5 милиона обољелих.

– Укупан број потврђених случајева порастао је са седам на девет милиона за само 14 дана, а данас, Европа је премашила праг од 10 милиона случајева – рекао је Клуге на ванредном састанку министара здравља европског региона СЗО посвећеном прогнозама за зиму у вези са корона вирусом у Копенхагену, наводи се у саопштењу СЗО.

Он је додао да је веома висок ниво учесталости од више од 200 случајева на 100.000 становника, у периоду од 14 дана, забиљежен у већини европских држава.

Клуге је истакао да је број хоспитализованих порастао до нивоа какав није виђен на прољеће, са више од 10 хоспитализованих на 100.000 становника у трећини земаља у Европи.

Он је додао и да је нагло порасла стопа смртности, наводећи да је забиљежен пораст од 32 одсто широм Европе прошле недјеље.

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Босанац

29.10.2020 19:25

Кад их прије сабраше? Видјет ћемо ваљда једном који је стваран циљ ове преваре тзв.пандемије..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Респиратор/ вентилатор

29.10.2020 20:03

Вала бас!Али сто стварно људи пострадају ,изгубе зивоте...да ли це икад то изаци на видјело?Невјерне Томе занима ...

Name

Ре Босанац

29.10.2020 20:16

Што у свему видиш теорију завјере? Ко вам је све то, не само теби, утувио у главу? Што би постојао неки виши циљ? Откад је људског рода, од тад постоје вируси и болештине. Више и мање опасне. Није ово ни прва ни посљедња. Ако је у нечему 'срећа', онда је наша у томе што ова болештина није толико смртоносна. Једино што знам да се мој пријатељ са 32 године, здрав прије 15 дана, сад бори за живот на респиратору. Такође, знам човјека, завршио је јуче на УКЦ, 41 година, у пуној снази, без пратећих других болести. Још није критично, али озбиљно је стање. Доктор Пекија, 37 година, недавно преминуо, па дјевојка од 21 годину, из Сарајева, итд. Па шта мислите, да се неко поиграо са њиховим судбинама, њиховим животима, да је неко то измислио. Немојте бити смијешни. Према томе, није лаж, није превара, није измишљено, дешава се. Зашто то не можете схватити и прихватити? Преко 80% ће проћи као кроз грипу, али један проценат ће имати озбиљне симптоме, поготово старији и болесни. Нажалост, свједок сам, ни неки млађи нису поштеђени.

Name

ТањаС

29.10.2020 20:43

Лаз као лаз је данас нормална али глобална,тестом ПЦР је утврдјено да су обељоли тих 10.милиона за који његор творац казе да не мозе открити вирусе у организму ,знаци то је једна лаз. Друга лаз је вијест да је толико и толико умрлих од цовида 19 јер да би се утврдио узрок смрти потребна је обдукција која говори о узроку смрти сто је у овој лази забрањено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљка Петгемрежић

29.10.2020 20:57

А, када је то творац теста рекао да се не може користити за откривање ање вируса?

Name

Ре ТањаС

29.10.2020 21:00

Лаж је и што се мој пријатељ, здрав ко дријен, од 32 године, бори за живот, на респиратору? Лаж је и да су др Лазић и др Пекија умрли од овог зла? Данас, онај бивши ревизор, Шњегота, прије десетак дана она дјевојка од 21, из Сарајева, да ти не набрајам даље... Какве обдукције, јеси ли ти при себи? Не ради се ту о спорадичним, појединачним, сумњивим случајевима. Ево, сваки дан преко 20, само у БиХ. Милиони доктора, медицинских сестара и радника, широм свијета, су у некаквом дослуху, завјери, шта ли? Твоја тврдња и констатација су ван сваке памети!

Name

ТањаС

29.10.2020 21:51

Назалост,изманипулисан и неинформисан цовјек који нема здрав разум и оскудног је интелкта је одлицан за глобалисте сатанисте,јер гута све лази здраво за готово и формира на основу тога мисљење. Али свако од таквих се дави у лицној глупости.....

Name

Ванземаљка Петгемрежић

29.10.2020 22:14

Нажалост, људи ОСЕБУЈНОГ интелекта своје мишљење износе свагдје, али главни аргумент им је "ти си глупа, иначе би мислила као ја". Али нажалост иначе пишу наЗалост инаЦе ......

Name

реТања

30.10.2020 07:31

У тебе свако ко не мисли као ти гута лази.Цовјек ти навео примјер свог пријатеља име доктора а ти и даље о теорији завјере.Какви би коментари били да ти неко из породице заврси на респиратору.Какви те сотонисти снадосе цијели свијет се бори а ти и такви слицни теби паметујете.Добро је рекао неко у коментарима везаним за ову болест.Ако невјерујес иди мало до ковид болнице уди унутра удахни мало поприцај са пацијентима и докторима(обуценим као космонаути само да би теби доказали да је теорија завјере).

Name

ТањаС

30.10.2020 11:16

Стадо оваца је ипак само стадо од њега се не оцекује да размисља,вец да слуса,млијеко,месо,вуна и то је то.