Продужена забрана преласка границе до 19. новембра

Продужено је трајање одлуке о привременој забрани преласка преко граничних прелаза Хрватске до 19. новембра.

Регион 29.10.2020 | 19:56
Продужена забрана преласка границе до 19. новембра

Хрватски Национални штаб цивилне заштите данас је донио три нове одлуке, које се односе на продужење постојећих мера, укључујући привремену забрану преласка граница, као и на увођење нових мјера у Бродско-посавској жупанији.

Како преноси хрватски Индеx, продужено је трајање одлуке о привременој забрани преласка преко граничних прелаза Хрватске до 19. новембра.

Такође, трајање постојећих епидемиолошких мјера у Загребу продужено је до 30. новембра.

Што се тиче Бродско-посавске жупаније, уведене су мјере које ће бити на снази од 2. до 30. новембра, а подразумјевају да је на свим друштвеним и јавним окупљањима обавезно придржавање свих прописаних епидемиолошких мјера, а ако се одржавају у затвореном простору, обавезно је ношење маски за лице или медицинских маски.

Организатори свих друштвених окупљања и власници угоститељских објеката одговорни су за спровођење епидемиолошких мјера и дужни су да врше појачани надзор придржавања прописаних мјера.

Истовремено, забрањују се посјете корисницима домова за старије и немоћне, као и корисницима других установа социјалне заштите, које пружају услугу смјештаја.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

без панике

29.10.2020 20:14

Шта ће ко преко границе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако нам и треба

29.10.2020 20:53

Прво су отворили границе каобајаги да будемо уједињенији па их сад затварају.....стварно незнају ста хоце

ОДГОВОРИТЕ