Данас о Трговској гори и прелазима са Србијом

Савјет министара данас би на сједници требао да, између осталог, разматра Нацрт закона о иностраним пословима БиХ, чији је предлагач Министарство иностраних послова у Савјету министара.

Босна и Херцеговина 29.10.2020 | 08:10
Данас о Трговској гори и прелазима са Србијом

Према дневном реду, министри би требали да разматрају и Нацрт споразума између Савјета министара и Владе Србије о заједничким локацијама на граничним прелазима.

На дневном реду је и Нацрт анекса Споразума Савјета министара и Владе Србије о заједничким локацијама на граничним прелазима за заједничку локацију на граничном прелазу Љубовија /нови мост/ - Братунац /нови мост/, са извјештајем о обављеним преговорима чији је предлагач Министарство безбједности у Савјету министара.

Министри би требали да разматрају и Нацрт споразума о финансирању Програма активности прекограничне сарадње Србија - БиХ за 2019. годину између ЕУ, Владе Србије и БиХ, са основама за закључивање овог споразума чији је предлагач Министарство финансија и трезора у Савјету министара.

На сједници би требало да се нађе и приједлог одлуке о именовању експертског тима за праћење стања и активности у вези са проблематиком одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Планирано је разматрање и приједлога одлуке о именовању правног тима за израду стратегије правне заштите интереса БиХ у вези са питањима одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

На приједлог Министарства правде у Савјету министара, министри би требали да разматрају и приједлог одлуке о усвајању ревидираног Акционог плана за провођење Стратегије за реформу сектора правде у БиХ за период од 2019. до 2020. године и на данашњој сједници би требао да буде обављен други круг гласања.

Савјет министара требало би да разматра и приједлог одлуке о формирању радне групе за израду стратегије у области миграција и азила и Акцијског плана за период 2021-2025. година. Ријеч је о новом тексту који је предложило Министарство безбједности у Савјету министара.

На приједлог Министарства безбједности, Савјет министара би требао да разматра информацију са планом мјера и активности за ефикасно управљање мигрантском кризом у БиХ.

Министри би требали да разматрају и ажурирану анализу реализације Стратегије за рад на предметима ратних злочина чији је предлагач Министарство правде у Савјету министара.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Подвала

29.10.2020 08:16

Наравно ради се о предизборној подвали у режији Додика Бурле и крмеће Мркоњићке главе.Шта има министарство економских односа са приједлогом закона о именовању експертског тима о праћењу стања везано за одлагање радиоактивног отпада на Трговској гори.Черчил је давно рекао ако не желиш нешто да ријешиш именујеш комисију.Овдје је давно требало да се Хрватској запријети тужбом али Бурле је њихов човјек.

ОДГОВОРИТЕ