Смјена ми је омогућила да се посветим кампањи 

Марко Кубатлија недавно је смијењен са функције в.д. директора Подручне јединице Пореске управе у Источном Сарајеву. То је била прва у низу смјена ДНС-ових кадрова након изласка ДНС-а из коалиције са СНДС-ом. Смјена је услиједила након што је ОО ДНС-а Пале међу првима подржао кандидата опозиције, Ненада Вуковића, за начелника општине Пале.

Република Српска 28.10.2020 | 16:01
Смјена ми је омогућила да се посветим кампањи 

Господине Кубатлија, како коментаришете смјену ДНС-ових кадрова, самим тим и Вашу смјену?

- С обзиром на то да као одборник ДНС-а у СО Пале никада нисам ни био дио власти, ова смјена је за мене била и очекивана. Смјене мојих колега и мене су само вид притиска не би ли се поколебали и вратили у коалицију на републичком нивоу. Оно што желим да нагласим јесте да се ДНС чврсто држи својих принципа, да можемо бити само и искључиво поуздан партнер, а никако привјесак.

Споменули сте да нисте били дио коалиције на општинском нивоу, можете ли нам рећи шта је утицало на то да странка која је на републичком нивоу била у коалицији са СНСД-ом буде у опозицији у општини Пале?

- Резултат који је ДНС на Палама остварио 2016. године је резултат странке, а не појединаца. Такође, то је резултат који је превагнуо да за начелника општине Пале буде изабран Бошко Југовић. Цјелокупна инфраструктура странке и платформа по којој се радило припада ДНС- у.

Нашелник општине Пале је то веома брзо заборавио. Под утицајем појединаца, након подјеле ДНС-а потиснуо тај исти ДНС, који га је изабрао за начелника, из власти. Начелник је упорно опструисао све пројекте који су захваљујући ДНС-у могли да буду реализовани на општини Пале.  

Како коментаришете изјаву начелника општине Пале да сте покушавали да дођете до кадровских атрактивних позиција, а да су интереси грађана за вас били секундарна ствар?

- Апсурно ми је и причати о атрактивним кадровским позицијама када је опште познато да ДНС на Палама није имао ни приправничко мјесто, а камоли неку атрактивну позицију.

Да нам је заиста стало до позиција, а не до људи не бисмо ни подржали опозиционог кандидата што је директно резултовало мојом смјеном, смјеном Немање Слијепчевића са мјеста савјетника начелника који на тој функцији није био ни два мјесеца и није му дата шанса чак ни да се покаже и смјеном Милене Чворо, руководиоца филијале фонда ПИО Источно Сарајево.

Само ћу вам рећи да је Југовић био спреман „жртвовати" водовод на Брезовицама и рјешење вишедеценијског проблема само зато што је ДНС-ов кадар био на челу Секретаријата који је обезбиједио дио средстава за рјешење тог проблема. Толико. 

Какав резултат очекујете на предстојећим изборима?

- ДНС Пале је и раније истицао да нам је циљ 2500 гласова и 5 одборничких мандата. Лавине позитивних коментара које добијамо у посљедње вреијеме након што смо иступили из позиције дају нам за право да очекујемо још бољи резултат. Људи су препознали да од нашег резултата зависи и судбина општине Пале. Односно, да ли ће општина Пале бити у власништву двојице људи, или свих нас.

За крај, шта је то што ви нудите грађанима Пала?

- Нудимо развојну политику која ће бити заснована на потребама свих грађана. Оно на шта ћемо ставити посебан акценат су најугроженије категорије становништва које су највише погођене пандемијом. Инсистираћемо на томе да мајкама троје и више дјеце општина обезбиједи стална мјесечна примања.

Наталитет нема алтернативу. Морамо по сваку цијену зауставити продају општинске земље, јер је то добро које припада свима нама. Не смијемо дозволити да нам дјеца одлазе одавде због погрешних уписних политика у средњим школама и на факултетима.

Такође, Палама се морају вратити манифестације по којима су биле познате попут Сабора фрулаша, Фестивала фолклора. Пале имају дугу традицију аматерског позоришта и оно мора бити стуб и ослонац културе на Палама, рекао је Кубатлија. 

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

НОВЕМБАР

28.10.2020 15:12

ВРАТИО СЕ ЦОВЈЕКУ ОСМЈЕХ НА ЛИЦЕ,ОТАРАСИО СЕ СТЕГА СНСД И ЊХОВОГ ПРИТИСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Ђого

28.10.2020 16:00

Је за вас двојицу кадар. Вуковић није требао да се гура преко Марка који је кандидат каквог Пале задуго неће имати. Прочитајте само програм Марка Ђога и видјећете сви колика је разлика у квалитету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2020 16:16

Сви за Дјогу,до конацне побједе

Name

Свако зна о цему се ту ради

28.10.2020 17:07

Власт на Палама и те како, као и будјет....

Name

Постено

28.10.2020 16:06

Наталитет нема алтернативу,а Прозор ноћас мора пасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

равни романијац

28.10.2020 16:08

Е мој курбалија, дзаба ти прицас народ је луд и глуп не препознаје твоју зељу да му помогнес да изадје на зелену грану...боље купи прње и иди, нема нама помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као прво

28.10.2020 17:28

Ви се морате ријесити васих кадрова, који нису подобни, са кривицним и прекрсајним пријавама(због разних врста насиља у породици над старијим лицем) и куповним дипломама....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацика

28.10.2020 17:31

Пуна подрска за младост и нове идеје! Прики и Болету мора неко стати на пут! ПАЛЕ ПАЉАНИМА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бавите се собом

28.10.2020 21:30

Главна ријеч у ДНС на Палама је ПРИКА...Кад комплеxи продју можда додје и побједа ???

Name

Лаки

28.10.2020 17:34

Многе јаке газде и привредници би једва дочекали да ова власт падне. На почетку је ишло добро, добијали се послови и тендери, мало се давало и главном босу али сада све теже иде јер су апетити мафијашке власти постали огромни зато што се и власт подијели ла на више мафијашких породица а пара све мање....

ОДГОВОРИТЕ