Хрватска полако губи битку са вирусом корона

Хрватска полако губи битку с врусом, тврди имунулог, професор на ријечком Универзитету Стипан Јоњић, који истиче да је сада најважније заштитити здравствени систем и апелује на освешћење свих у складу са ситуацијом, која је, упозорава, ванредна.

Регион 28.10.2020 | 10:14
Хрватска полако губи битку са вирусом корона

"Полако губимо битку с вирусом у смислу да можемо користити класичне епидемиолошке мјере, да можемо препознати контакте. Колико би сад требало епидемиолога да би повезали све контакте...", навео је Јоњић.

Сматра да се мора мијењати цијела стратегија и тврди да то хрватски стручњаци знају.

"Морамо учинити све да се спријечи урушавање болничког система, пуно се ради на том плану", рекао је он гостујући на загребачкој Н1 тв.

Сматра да треба престати с мјерама препорука у овој, према његовим ријечима, ванредној ситуацији, и да умјесто тога треба донијети уредбе.

"То није питање демократије ни људских права него заштите болничког система на добробит свих. Ако се донесу мјере које треба поштовати, онда министри морају прерасподијелити људе. Стабови ће морати да се понашају по ванредним мјерама, мобилизовати људе, али цијели здравствени систем мора да схвати да више вјероватно неће бити у мирнодопском погону него ће се можда радити друге ствари", апеловао је Јоњић.

Истиче да се сви морају освијестити и да не смију да раде нешто што ће погоршати ситуацију.

"Мислим да ће то у Хрватској функционсати, научили смо да се носимо с тешким ситуацијама", навео је Јоњић.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мило

28.10.2020 09:31

То је све посљедица љетне сезоне. Тада се корона повукла да би што више привукли туриста из земаља у окружењу, сем БиХ грађана који немају Хрватски пасош и Србијанских грађана, највише их је било из Њемачке, Аустрије, Чешке, Словачке, Мађарске, Италије, гдје су забиљежили највећи број особа заражених корона вирусом. Све је то посљедица туристичке сезоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

28.10.2020 10:34

теби је мозак испрало невидис даље од носа цим вјерујес у то сконтацес за годину две

Name

РЕ

28.10.2020 10:48

Па Мило мили- колико то траје инкубација?

Name

ре

29.10.2020 14:29

Издали ме пријатељи, издао ме брат, Изгубила све сам битке, ал још водим рат.

Name

А јој

28.10.2020 09:33

Пта је онда тек с нама,мајко мила

ОДГОВОРИТЕ