Респиратори које је добила болница неисправни

Директорица Кантоналне болнице Горажде прим.др. Нермина Каменица изјавила је да су неисправна оба респиратора која су у уторак допремљена у ову здравствену установу.

Босна и Херцеговина 27.10.2020 | 19:24
Респиратори које је добила болница неисправни

За један је одмах установљено да није исправан, због чега је враћен, док је други атестиран, међутим, показало се да ни он није исправан, појаснила је Каменица за портал "Клиx".

"Данас су допремљени респиратори и сервисери који су дошли са представницима Федералне управе цивилне заштите су их одмах поставили. Међутим, тада је примјећено да је један од њих неисправан и он је одмах враћен. Из цивилне заштите су нам рекли да ће наредних дана неисправан уређај бити замијењен другим, којег ћемо инсталирати и који ће такођер бити атестиран од надлежне агенције за мјеритељство, како би се добио церфикат за употребу. Док се не добије церификат респиратори не могу бити кориштени", истакла је Каменица.

Тестирање респиратора обавља овлаштена лабираторија Верлаб из Сарајева.

Подсјећамо, Федерална управа цивилне заштите је путем фирме "Сребрена малина" набавила 100 респиратора који су плаћени 10,5 милиона КМ. Због сумњиве набавке државни тужиоци су отворили предмет у којем су осумњичени премијер ФБиХ Фадил Новалић, суспендовани директор ФУЦЗ-а Фахрудин Солак, власник "Сребрене малине" Фикрет Хоџић и директор Агенције за лијекове БИХ Александар Золак.

(Клиx)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

брецало

27.10.2020 19:52

Прање лове по старом обицају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

27.10.2020 20:09

Новалица солака И ходјица прикопцати, срам да их буде на тако мизеран начин пљачкати народ, па гдије ће И'м душа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифашиста

27.10.2020 20:20

Није чудо “Познато је да малина не траје дуго”(брзо се поквари ко’ и респиратори” ) Какав добављач (наручилац) таки и квалитет !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

27.10.2020 20:50

Респиратори су исправни само их не знају ови наси доктори употребити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

28.10.2020 06:55

ТО ЈЕ ЈЕДНА ОД МОГУЋИХ ОПЦИЈА. НИТИ ЗНАЈУ, НИТИ ХОЋЕ ДА ЗНАЈУ. БИТНО ЈЕ ДА ПЛАТА ИДЕ КОЛИКО ЗНА НИЈЕ НИ БИТНО. ТО СУ ОНИ ТАТИНИ И МАМИНИ КЛОНОВИ И ОНИ ИЗ СИСТЕМА ВЛАСТИ.

Name

павле

28.10.2020 08:19

браво за др золака ! тако се ради !

ОДГОВОРИТЕ