Перо Каран: Сваки дан ћу бити доступан грађанима

Очекујем подршку већине грађана који желе добро овом граду, без обзира на партијску припадност, каже за “Глас Српске” Перо Каран, кандидат СДС-а и ПДП-а за начелника Козарске Дубице.

Република Српска 26.10.2020 | 10:11
Перо Каран: Сваки дан ћу бити доступан грађанима

Он истиче да очекује и побједу коалиције која га подржава и већину у Скупштини општине да би могли реализовати своје изборне програме.

ГЛАС: На чему темељите оптимизам?

КАРАН: Анкете показују да већ сада имам благу предност. Из дана у дан наилазимо на све већу подршку, прије свега мојој кандидатури, а онда екипи одговорних, стручних и поштених људи на листама ПДП-а и СДС-а те других партија које ме подржавају. У кампању улазимо искрено и окупљени око једног циља, а то је да се у Козарској Дубици може и мора живјети боље. Дуго смо у дубиози у коју нас је увукла и даље увлачи актуелна власт, а грађани препознају да су слагали све што су обећали у посљедњих 12 година.

ГЛАС: Шта је окосница Ваше кампање?

КАРАН: Опредијељеност и спремност за рјешавање проблема свих грађана, без обзира на вјерску, националну и партијску припадност. Грађанима ћу понудити модел за успостављање система ефикасне и доступне управе и свих јавних служби. Фокусираност на потребе и проблеме свих грађана, бораца и пензионера, мјере из наталитетне политике базиране на конкретним давањима за свако новорођено дијете по 500 КМ те за треће и свако наредно по 1.000 КМ, као и помоћ општине паровима при лијечењу стерилитета. Обезбиједићу бесплатне мјесечне карте свим ђацима путницима. Чврсто сам опредијељен да инфраструктурни пројекти треба да буду реализовани у складу са приоритетима, по принципу – у свакој мјесној заједници један пројекат годишње по избору грађана.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за неког другог?

КАРАН: Немам никаквих репова иза себе, нити било каквих мрља у каријери. Имам искуство у општинској администрацији, као директор локалне агенције за развој и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у вријеме када је Дубица имала позитиван тренд развоја и била општина за примјер. С тим искуством, као и одборничким, одлично знам које су мањкавости општинске управе, али што је важније, знам који су потенцијали за развој и како се могу искористити, ако се њима управља одговорно и стручно.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

КАРАН: Сваки дан ћу бити доступан грађанима, за разлику од неких. Увешћу ред, сви запослени ће бити у служби грађана, јер грађани морају бити на првом мјесту. Направићу простор за уштеде и планско трошење буџетских средстава. Одмах ћу увести програме подстицаја и запошљавања те створити услове да сваке године десет наших најбољих дипломаца обави приправнички стаж у привреди, о трошку општине, тако да млади људи послије завршених студија пожеле да се врате у Козарску Дубицу.

Реалан програм

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити обећања?

КАРАН: Идентификовао сам кључне потребе и проблеме села и града, закључио да знам и могу да их ријешим и тек тада сам се одлучио за кандидатуру. Нудим нове идеје, реалан и могући програм. Одлично знам које индустријске, пољопривредне и туристичке потенцијале има Козарска Дубица и како се треба у њих улагати да би били у служби развоја.

(Глас Српске)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тако

26.10.2020 09:50

Свака част. Тако треба бити а и биће. Само СДС и ПДП могу спасити ову пропаст народа и зауставити пљачку народних добара у РС. зато 15.11. оловку у руке ( понијети своју) и скидај багру с власти. заокружи паметно, мисли својом главом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас

26.10.2020 09:58

Идентификовао потребе? Сви то раде свакецетири године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све то мозе

26.10.2020 10:55

Како и казе,али после 2022, средства која се имају могу паметно и рационално да се употријебе за добро свих,а не да пљацка мања група појединаца од цега сви пропадамо а они виле, камионе, авионе..... то је сустински проблем

Name

КДx

26.10.2020 10:11

Људина, срећно Перо! Ни најзагриженији црвени не могу ти наћи ману

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

26.10.2020 10:26

Где је Перо Каран.....

ОДГОВОРИТЕ