Људи у Прњавору хоће домаћина на челу општине!

– Политика није расвјета и метар пута, политика је брига за човјека, политика је домаћински однос према својој општини! Мој и наш суштински задатак је довођење нових производних фирми у Прњавор. Четири ино-фирме у пословној зони у наредне четири године и запошљавање људи, каже Милан Алексић, кандидат СДС-а за начелника општине Прњавор.

Република Српска 24.10.2020 | 22:35
Људи у Прњавору хоће домаћина на челу општине!

Милан Алексић, млади и амбициозни машински инжењер са искуством у привреди, каже да је СДС у Прњавору у овај изборни циклус ушао са подмлађеном екипом и са новим идејама, “амбициозних људи са новом енергијом”, па у духу те приче и изборни слоган – “Нови људи за нови Прњавор”.
 
– Ми покушавамо да покажемо један нови начин бављења политиком, да покажемо да политика није нешто чиме се баве само одабрани, већ да се политиком могу бавити и млађи људи који имају нека друга занимања, који нису школовани политичари, рекао је Алексић у програму ТВ К3.

 Истиче да је основа његове предизборне платформе човјек и борба за човјека.

– Ово су времена у којима се траже конкретна рјешења. Ми сматрамо да политичари не треба да буду неко ко објави 10 хиљада слика на друштвеним мрежама за вријеме мандата. Сматрамо да политичар и први човјек локалне заједнице не треба да буде неко ко бјежи од одговорности и кривицу за лоше резултате налази у другима, категоричан је СДС-ов кандидат за начелника Прњавора.

Сматра да Прњавору, као и свакој локалној заједници, треба човјек-домаћин за начелника, који зна шта су му приоритети.

– Ми у Прњавору остајемо без људи, а највеће богатство једне локалне заједнице су људи. Подаци говоре да је у Прњавору у претходној години у матичну књигу рођених уписано 142 дјеце, док је скоро двоструко већи број уписан у књигу умрлих. Када се томе дода још колико људи је напустило Прњавор, јасно је зашто се наша политичка платформа и наша политичка борба базира на борби за човјека и за сваког појединца, наглашава Алексић и додаје да ке кључ опстанка заједнице у стварању нове вриједности кроз производњу.

Брига за сваког човјека
 
За податак да у Прњавору има 876 привредних субјеката, који су доминантно мала и средња предузећа, и да извоз Прњавора чини 6,2% укупног извоза Републике Српске и 2% укупног извоза БиХ, Алексић тврди да за све те податке “сигурно није заслужна политика, већ добри, вриједни, честити и поштени домаћини људи.

– Прњавор је специфичан по томе што има пуно породичних фирми које су везане за извоз. Ми кроз нашу платформу имамо дефинисане мјере подршке породици, јер смо одабрали пут да се бавимо конкретним стварима. Основу за наше политичко дјеловање нисмо нашли у путевима, расвјети, као најпрепознатљивијим обрисима политике. Политика није расвјета и метар пута, политика је брига за човјека, политика је домаћински однос према својој општини!- категоричан је Алексић.

Каже да је код нас устаљена пракса да се прави политика од неких ствари које се у нормалном свијету подразумијевају.

– Прави се политика на води, струји, на путу. То не треба да буде тако и ми то мијењамо. Кроз наше дјеловање ће се видјети да у политици неће бити ријечи само о води, струји и путу. Подаци о томе да ли је неко добро радио или није, могу да се мјере и по броју људи који су остали да живе у једном мјесту. Колико је људи живјело у Прњавору 2016., а колико их има данас, упитао је Алексић.

Тврди да у Прњавору комунална услуга, која би требало да буде основа, није уопште на задовољавајућем нивоу.
 
– Прва ствар коју ћемо ми урадити послије новембра, када побиједимо и дођемо на власт, ће бити рјешавање питања комуналног предузећа “Парк”, зато што грађани Прњавора у 21. вијеку заслужују комуналну услугу достојну човјека, рекао је Алексић.

Он је навео да су у Прњавору неријешени комунални проблеми и нетранспатентно трошење буџета, док се грађанима “замазују очи” инвестицијама које се подразумијевају и треба редовно да се раде.

– Грађани желе конкретне резултате. Нико неће остати у Прњавору само због тога што има расвјету. Остаће ако буде имао нормална примања од којих може да издржава своју породицу. Контактирали смо наше људе који живе и раде у инострантву и питали их шта је то што имају тамо, а нису имали овдје. Сви су рекли: имамо стабилна примања, имамо здраву средину за одгајање породице, имамо сигурност! – тврди Алексић и додаје да је за уређење новог кружног тока на Вијаци из буџета утрошено новца колико би било довољно да се сваком новорођеном дјетету у Прњавору додијели по 500 марака.

Нагласио је да омунално предузеће “Парк” чији је већински власник општина, иако има монопол на прикупљање и одвоз смећа у Прњавору, не функционише, јер нема домаћина који би водио рачуна о свом власништву. Тврди да “Парк” нема адекватног камиона за одвоз смећа, за шта се за шест мјесеци плати око 40.000 марака.

– Имамо ситуацију да се приватним предузећима у Прњавору дају послови на уређењу и кошењу траве који износе по 30 хиљада марака. Са друге стране имамо КО “Парк” које грца у дуговима. У чему је проблем? Зашто не проширити обим пословања и набавити механизацију. Зимско одржавање путева се такође даје другим предузећима. Зашто “Парк” да не ради и то? – упитао је Алексић.

Приоритети су привреда и запошљавање

Истиче да има план да доведе више ино-инвеститора који би отворили производне фирме у прњаворским селима, које би запошљавале бар по 20 људи.
– Ако имамо информацију да је у селу Смртићи уписано највише ђака првака, то нам нешто говори. То село има привредну активност и људи су остали у том селу, живе, раде и стварају породице, објашњава кандидат за начелника Прњавора.

Истиче да су римарне потребе грађана општине Прњавор да се престане са увлачењем политике у основне ствари као што су струја, пут и вода.

– Мој и наш суштински задатак је довођење нових производних фирми у Прњавор и то је дио наших предизборних обећања и то че бити испуњено. Четири ино-фирме у пословној зони у наредне четири године и запошљавање додатног броја људи. Суштина је борба за сваког човјека, за свако новорођено дијете у Прњавору, каже Милан Алексић, кандидат СДС-а за начелника ове општине.

Три прве ствари које ће урадити као начелник

Прва ствар је стављање комуналног предузећа “Парк” на ноге. Срамота је да у 21. вијеку имамо улице овакве какве имамо данас! Сљедећа ствар је анализа потреба тржишта рада и усмјеравање према образовању тих истих резултата. Трећа ствар би била анализа пословања јавних институција и њиховог пословања. Људи су одлучили да кажу не обманама. Хоће један домаћински приступ, хоће домаћина на челу општине!-поручио је Алексић.

(Истинито)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

ЛОГОТИП

24.10.2020 20:49

БРАВО ,МЛАДИ ИМАЈУ ИДЕЈЕ,ОВЕ СТАРКЕЉЕ СУ НАС ЗАВАДИЛИ ИЗМЕДЈУ СЕБЕ,ЗА СОБИМ САМО СИЈУ МРЗЊУ,И ТО ИМ ЈЕ СВА ПОЛИТИКА.МРЗЊУ КОЈУ ЦЛАНОВИ ВЛАДАЈУЦЕ КОАЛИЦИЈЕ СИЈУ ПРЕМА СВИМА КОЈИ НЕ МИСЛЕ КАО ОНИ,ЈЕ ЈАЦА ОД МРЗЊЕ СВИХ СУПРОСТАВЉЕНИХ СТРАНА У РАТУ ДЕВАДЕСЕТИХ.ОВО ТРЕБА НОВИ ЉУДИ ДА ОРЕКИНУ СТО ПРЕ ДА МРЗЊА ЈЕДНОМ ПРЕСТАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

25.10.2020 06:50

Ала це вас Томас помести!!! Када је могао онакве хостаплере просле изборе растјерати ста ти имас тразити.

Name

Велики патриота

25.10.2020 07:50

Овој дрзави не трбају млади и паметни него несколовни и крими .само нека су у СНСД нетребају имати ни дана сколе јер данас дипломе се купе.Далекосмо ми од савременог народа али мозда да сада и изаберемо праве људе нека једном крене све како треба.

Name

Xxxxx

25.10.2020 22:07

Велики патриота, данасњи склство није ни на нивоу склства из педесетих година прослог вијека, нај боље се види И по те И неписменом необразованом , по ја неарс ста прицас. Образованији је био техницар педесетих година но данасњи магистри, которанти И остала клика са бањалуцкије универзитета. Свака супа има универзитет.

Name

А

24.10.2020 20:53

Гдје је Саровиц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЗАР

24.10.2020 21:15

ОТИСО ДА КУПИ СЛАВИСУ МИЛАНКОВИЦА .СЛАВИСА НА ПРОДАЈУ НИЈЕ СКУП.

Name

ММ

24.10.2020 21:26

Браво Милане.Свака ти злата вриједи.ДО ПОБЈЕДЕ!

Name

Смртићи

24.10.2020 21:14

Милане до побједе да се Прњавор више не црвени !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покусај

24.10.2020 21:27

јос да понудис оснивацке тецајеве за нове, младе, осниваце фирми који це приликом просиривања посла запосљавати људе, а тиме зауставити или бар успорити исељавање. Знаци унајмис струцног цовјека који це заинтересованим мало објаснити како се фирма оснива, мало просвијетлити успјесне свјетске осниваце типа Елон Муск, Билл Гатес, (да, онај Гејц), али има и код нас слицних примјера, Лебуриц и Металеx. Поздрав из Њемацке. Мрацајац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

24.10.2020 21:58

Ја у Прњавору ниста не би мјењао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

25.10.2020 05:46

Ти неби, али други би.

Name

Патриота

25.10.2020 06:35

То Мики јунацино свака ти злата вриједи!!!

Name

Овцурдо

25.10.2020 07:54

Теби битино је добро ти си на дрзавним јаслама а како је народу цоро један то невидис..

Name

Ре

25.10.2020 09:41

Мики само тебе замијинити из овог друства и све је ,ОК,СТОКО

Name

Ре

25.10.2020 12:00

Микула ти си добар Бајин привјесак мислим висоњак али отпасцес ти један дан и веци су паали па ондацес да казе да си био глуп и луд .

Name

Никола

25.10.2020 05:10

Још један позер, грдна моја рано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кај ..??

25.10.2020 05:59

Не треба Прњавору домацин прави.Није Прњавор домацинство.не треба му сељатлук какав домацин ба.. Прњавору треба политицар.Еуропски полирицар.савремене ЕУ политике.Ненационалне.политике која гледа у ЕУ будуцност.будуцност народа да се сто мање пати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxимус

25.10.2020 12:04

Сељачина и превише, читава РС је тешки сељаклук. Термин домаћин, то је кренуло задњих 15-20 година.Због домаћина смо и пропали.

Name

Бл

25.10.2020 06:13

А ти си као домацин, ако си као сирови Станиц онда нецес ни цензус преци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИМО

25.10.2020 10:59

РЕ БИ ИМАТЕ СИРОВИНУ ДОДИКА ? НЕЗНАСЕ ЦЕМУ ПРИПАДА ФУКАРО.

Name

Ре

25.10.2020 12:03

Станиц је постен цовјек он се бори за републику српску и српски народ а ви се борите да то све порусите и да сто висе осиромасите и овај народ и ову дрзаву..лопови не запамцени

Name

ТИМО ,ТИТО

25.10.2020 12:05

ТИМО е то сто реце свака ти цаст само нормалан народ то не разумије ,нормлан народ се радује својој пропасти ,е па битцему тако

Name

099

25.10.2020 07:12

докле год срби неузму брата за брата овакоцеимсе одиграват какво бре браство и јединство тоје лаз само море сузивот

ОДГОВОРИТЕ
Name

099

25.10.2020 07:13

тако и треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

25.10.2020 10:17

Питам СДС зашто у Прњавору није ,,истурио" на мегдан Томашу свог најјачег играча Миладина Станића,па да видимо колико га воли његово мјесто.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

25.10.2020 10:18

То што се је градило уз Прњавор нема никакве везе са способношћу или неспособношћу Томаша. Аутопут и пратеће објекте око аутопута су финансирали Аутопутеви РС уз узимање међународног зајма. Два кружна тока је финансирало Предузеће за путеве РС, као и обнову моста на Вијаци. Ватрогасни дом је изграђен као задужбина малом Перином а темпира се да се отвори који дан пред изборе а давно би могао бити завршен. Мислим да је мали Перин истрошен - доста је било осам година. Од неискусног дипломанта економског факултета до малог који само народу обећава и од тога му расе само нос а забарикадиран истим наочалима не види ни лијево ни десно а за гледање у напријед нема способности. Господин Алексић је најбољи кадар кога је СДС могла предложити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

25.10.2020 11:52

Тако је Василије ипак Прњавору су потребне промјене,али нису толике битне персоналне промјене него промјена система.Понављам до сада ни један градонацелник није ниста радио на промјени система због тога и овај мора да се мијења.

Name

Лаки

25.10.2020 12:48

Мало дегутантно. Нема домаћина међу политичарима и мислим да је баш супротно. Политиком код нас се баве само неспособни у својим професијама и болесно сујетни људи а народ да је паметан не би им уопште давао на значају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

26.10.2020 14:41

Онај је најбоље довести Мектића?????

ОДГОВОРИТЕ