Све више политичара Европске уније на удару короне

Министри спољних послова три балтичке земље од данас су у карантину након што је њихов словеначки колега Анже Логар, који је у четвртак завршио турнеју по балтичким државама, био позитиван на корона вирус.

Свијет 24.10.2020 | 16:43
Све више политичара Европске уније на удару короне

Анже Логар у петак је добио позитиван тест на ковид-19, а дан пре завршио је турнеју по балтичким земљама, где се у Летонији састао с колегом Едгарсом Ринкјевичом, у Естонији с Урмасом Рајнсалумом и у Литванији с Линасом Линкевичиусом.

И пољски председник Анџеј Дуда у суботу је био позитиван након обављеног тестирања, само неколико дана по повратку из посете главном граду Естоније, Талину, преноси портал Индекс.

Премда се не зна када је и где Дуда тачно заражен, портал подсећа да је он у понедељак присуствовао инвестиционом форуму у Талину, где се срео и с председницом Естоније Керсти Каљулаид и с бугарским председником Руменом Радевим.

Председница Каљулаид на својој Фејсбук страници објавила је да се у петак, по повратку из Француске, тестирала на корона вирус и да је њен налаз негативан, а председник Радев је скратио боравак у Талину, у уторак се вратио у Софију и одмах отишао у изолацију због контакта са зараженом особом у својој земљи.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

24.10.2020 14:54

Ако им шта буде, па да повјерујемо у ту причу. Неће ништа, без бриге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

24.10.2020 16:08

Значи да раде за исту багру..

Name

Мато

24.10.2020 17:24

Све висе ЛАЗОВА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ