Раднике тјерају да им обезбиједе сигуран глас

- Запослени у републичким институцијама, јавним предузећима и локалним заједницама изложени су све већим притисцима политичких активиста и надређених који их врло често уцјенама и пријетњама тјерају на прикупљање тзв. сигурних гласова за одређеног кандидата или политичку партију.

Република Српска 24.10.2020 | 09:00
Раднике тјерају да им обезбиједе сигуран глас

Због свега овога није искључено да се Синдикат управе Републике Српске обрати Савјету Европе.

Како нам је појашњено из неколико извора, сигурни гласови подразумијевају списак с именима и презименима, бројем телефона, а неријетко и бројем личне карте оних који ће гласати за одређеног кандидата.

"Никад није било као сад. И прије је било тога, али далеко мање и углавном се сводило на неку врсту лобирања за гласове. Било је притисака, али не оволико. Сада то постаје брутално, а не преза се ни од уцјена или пријетњи. Углавном политички активисти који су запослени и надређени запослене тјерају на списак па и да нађу још пет, 10 или 20 рођака и пријатеља који ће сигурно гласати за неку странку или кандидата", испричао је извор "Независних" из једне јавне установе.

Божо Марић, предсједник Синдиката управе РС, потврдио је за "Независне" да свакодневно од радника запримају пријаве о различитим политичким притисцима на својим радним мјестима и из године у годину то је све учесталије и бруталније, и то од свих политичких партија у Републици Српској.

"Политички притисци се у органима управе и јединицима локалне самоуправе обично дешавају иза затворених врата од непосредних руководилаца или људи задужених за те прљаве послове. Пракса је да се такви разговори обављају 'један на један', како би се онемогућило доказивање ових појава.

Методе притисака су различите и крећу се од пријетњи и уцјена да ћете остати без посла, преко лажних обећања за напредовање у служби до лошијег оцјењивања њиховог рада, намјерног изопштавања из процеса доношења одлука, дискриминације, омаловажавање рада, као и покретање и вођење дисциплинских поступака против оних који не желе да се повинују њиховим притисцима", рекао је Марић за "Независне".

Наглашава да нема разлике у политичкој пресији у органима управе, јединицама локалне самоуправе и привредним друштвима, једино што се опрезније приступа у вишим облицима организовања.

"Дјеловање политичара и њихових активиста треба да се одвија у просторијама њихових странака и да својим програмима придобију наклоност бирача, а никако пресијом, застрашивањем и уцјенама. Синдикат управе РС спреман је жестоко да се одупре овој пошасти, како бисмо сачували ментално здравље радника и зауставили одлазак младих", рекао је Марић.

И Тања Топић, политичка аналитичарка, каже да је неписано правило и никакав изузетак уцјена и политички притисак јер је постало нормално захтијевати глас да бисте задржали радно мјесто, исто као што су и запослени приморани ићи на страначке скупове.

"Људи немају избора. Коме се могу жалити? Никоме. Надлежне институције као МУП и тужилаштво затварају очи пред том појавом, не замјерајући се странкама у чије име раде. Појединци углавном и не смију пријављивати ове случајеве јер знају да су ту битку изгубили унапријед", казала је Топићева.

(Независне)

Коментари / 82

Оставите коментар
Name

Поздрав из земље Сафари

24.10.2020 07:10

Тако су и мени пријетили отказом и дисциплинском,као напаковаћу ти,док нисам лијепо директору објаснио"Ти мени отказ,ја теби инвалидска колица,па ти види да ли се исплати".Од тада је одједном постао добар са мном.???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

24.10.2020 08:13

У бањалуцкој цистоци пријете радницима да гласају за додика и радојцица и снсд.коме се обратити за заститу

Name

Е овако

24.10.2020 08:15

Кад се у тим институцијама буду запосљавали само они који заиста буду најбољи на конкурсу, онда нека се жале, а овако све док се запошљавају преко везе, нека трпе и притиске. Наравно да морају узвратити услугу.

Name

Ре

24.10.2020 08:31

Тако и треба реаговати. Мени лицно нико се не усуди по том питању прици, зато сто имам свој став. Треба свима показати зубе и онда се неце усудити ни прици.

Name

Па шта

24.10.2020 08:51

Кажеш хоћу ,како да нећу и гласаш за кога хоћеш.Како ће неко знати за кога си гласао.Могу мање странке које имају на неком гласачком мјесту 10-15 гласова али како ће знати СНСД кад има од 300 до 500 гласова ко је гласао за њега.Само кажеш хоћу и ако можеш узмеш 100КМ ,јер су то свакако твоје паре( паре из кредита које сви враћамо).

Name

051

24.10.2020 09:05

60 год зивим у БЛ. Никад и нико ме није ни врбовао ни понудио било цим да гласам за тог и тог. А поготово парама ... искрено ,све је ово “багра” и ја би за 1.марку продао глас али незнам фору . Објасните ми ви који сте упуцени . ХВАЛА

Name

ГЛАС?????

24.10.2020 09:08

Г А С ??????

Name

Боро

24.10.2020 10:12

Увијек је то било исто. Кад је рат почео гурали су на ратиште све оне који нису били у сдс-у, а они сами су били под заштитом. Кад се држава и државно крчмило они су били први. Тако су нам настали данашњи милионери. Значи, све је исто само њега нема.

Name

Приједлог

24.10.2020 10:23

Ако неко тражи да сликате гласачки листић. Можете га усликати а онда послије тога направити неважећим листићем крижајући још неког.

Name

Борац

24.10.2020 10:43

У Бијељини радници електро дистрибуције ходају и скупљају гласове.

Name

Тртмрт

24.10.2020 10:51

Исправно Не дати на себе Висе они могу изгубити Нпр. Поцупас му нови скупи ауто, yацхту итд

Name

Мацак

24.10.2020 12:24

С Е К Т А......

Name

за Бору -НЕЂАРИЋИ

24.10.2020 12:34

Није истина што пишеш.Међу првима сам ушао у СДС и цијело вријеме сам био на првој линији.Чињеница је да су се неки крили по општини и команди али нису могли сви.

Name

за Приједлог

24.10.2020 12:38

Ове изборе ће се тешко моћи сликати листићи јер ће ,како се прича,Гласачке кутије бити окренуте према посматрачима.Мораћеш бити право вјешт па да сликаш ,замјениш( Бугарски воз) или нешто друго урадиш са листићем а да те нико од посматраче не примјети.

Name

Ре

24.10.2020 13:17

ПА НИКО НЕ ЗНА ЗА КОГА СИ ТИ ГЛАСАО НИЈЕ ГЛАСАЊЕ ЈАВНО ТИ ГЛАСАС ЗА КОГА ТИ ХОЦЕС А ОНИ НЕКА ДОКАЗУ ДА ТИ НИСИ ГЛАСО ЗА ЊИХ..САМО ВИ НЕМОЈТЕ ПРОТИВ СВОЈЕ ВОЉЕ А ОНИ НИКАД НЕЦЕ САЗНАТИ КО ЈЕ ЗА КОГА..

Name

Ре Боро

24.10.2020 14:10

Лазес ко пас!!! Ја сам од првог дана био и остао СДС.први сам стао на браник на Илидји. А ти си се сигрно сакривао по тудјим куцама.

Name

Јадни колико

24.10.2020 17:46

Су испрепадани, да не казем наивни, ЛАЗИ ВАС ГЛАСАЈ ПО СВОЈО СВЈЕСТИ, НЕ МОГУ ЗНАТИ,забрањено сликање телефоном. Нека набадају ко јесте а ко није....

Name

Добар приједлог

24.10.2020 20:25

Хиљаду нацина и од нас за спрдњу са њима....

Name

Само

24.10.2020 07:11

Само ме занима да ли ће опозиција имати у Добоју довољан број чланова бирачких одбора и посматрача? У Бања Луци је све ријешено црвена секта губи.Свака част за Дарка Пијуновића јединог правог опозиционара у Републиц Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

24.10.2020 08:51

Дарко Пијуновић и Мирослав Боројевић нису само опозиција они су револуционери у Добоју.Позивам грађане Добоја да подрже ове младе и паметне и храбре људе и омогуће да добојска скупштина напокон добије ПРАВУ ОПОЗИЦИЈУ из чијих ће се уста чути глас народа!

Name

СДС ДОБОЈ

24.10.2020 08:52

У праву сте. Једини опизиционари у Добоју су Пијуновић и Боројевић. Имају оно што виси као у бика. И још понешто се огласи ПДП. Нада је била у Срђана Тодоровића из СП као противкандидата Јеринићу али он очито то не ради искрено тј. само се продаје Обреновој групи. СДС се још није опоравио од удара и издаје Обренових чланова. Кривичне пријаве у тужилаштву због изборних превара у Добоју се још киселе. Из извора у тужилаштву знам да нешто преко инспектора "раде". И раде ... Док не застаре.

Name

Акредитовани посматрач

24.10.2020 12:29

Желим да поручим свим обреновим члановима распоређених у 80 политичких субјеката да им је дошао крај.Што сте крали,крали сте....држаћемо вас на оку

Name

ре

24.10.2020 13:21

СВЕ УЗЕТИ СТО НУДЕ А НИКАКО ЗА ЊИХ ГЛАСАТИ ДА БАРЕМ ЈЕДНОМ И МИ ЊИХ ЗАЈЕ..МО..ЈЕР ОНИ НАС ХАНДРЕ ЦИЈЕЛИ ЗИВОТ..САМО УЗИМАЈТЕ И ОБЕЦАВАЈТЕ А СВОЈ ГЛАС ДАЈТЕ КОМЕ ГИ ЗЕЛИТЕ

Name

Овца

24.10.2020 07:12

И гдје ми онда зивимо? Када и кроз текст провејава закљуцак све је то нормално, ниста не треба мијењати. Тунгузија Ста знаци на крају сигуран глас? Слободно заокрузите на изборима кога хоцете, а на опозицији је да обезбједи екипу која це онемогуцити злоупотребе. На гласацком мјесту након закљуцења пребројавања сликајте све и један извјестај бирацког одбора. Прице о замјени кутија приликом транспорта не пију воде. Такодје спреците да пар лица у мањим срединама увофи по 50 људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зива истина

24.10.2020 07:13

У пореској управи иде списак од радника до радника и тразе потпис и лицне податке за снсд.Ово никад није било овако.Притисак невидјених размјера.Срам их било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кунтакинте

24.10.2020 08:05

Ово је демокрација по бурлетовој рецептури, а ви радници снабдјевајте ронхил-боса и његове кумове дозивотно, ха, ха.. Збацимо народе јарам са властитих плеца!

Name

Логика

24.10.2020 09:25

Само излазност србина спасава. Ево Ја обичан грађанин имам 60 година, ван страначки оредијељен, никад нидам био члан нити једне политичке организације, МОЛИМ ГРАЂАНЕ ДА ИЗАЂУ НА ИЗБОРЕ У ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ и гласају по свом избору. За оне који као "немају за кога да гласају" да изађу на биралиште и искрижају листић, учину га НЕВАЖЕЋИМ. Само тако ће спријечити да НЕКО не злоупотреби њихов глас. СРЕЋНО.

Name

РЕ

24.10.2020 10:10

Бурле најгорег свог студираног криминала горег нема у свијету до овог твог у РС, дај пензионерима као прошли пут на изборима по сто марака и ето теби и твојим криминалцима новог живота за опстатак преостале ситне пљачке и чувања богаства опљачканог од народа бораца и РС.

Name

Зло и наопако

24.10.2020 10:36

Па шта им то значи, шта могу да раде с тим списковима, подацима.., на крају крајева. На биралишту свак гласа онако како хоће. Свачему се може доскочити, па гласати по својој вољи. У овом случају битније је бити против ових на власти, овога црног пљачкашког, недемократског, преживјелог, отрованог црног зна. У Европи тога нигдје нема као овдје што је.

Name

Гојко

24.10.2020 13:27

Само народ ако зели и хоце никогаони немогу натјерати ја знам људе који за сваке изборе обецавају и узимају сто могу али гласају за кога они зеле јер нико незна за кога си ти заокрузијо доказ не постоји..

Name

Хахаха

24.10.2020 07:17

Па они су их и запослили. Мислите да би пола њих било на бо каквом послу, полозају, функцији да ниду политицки подобни. Сад нек гласају или напусте позиције, функције, посао. Али то су већином полтрони и ограницени људи, без памети да сами размишљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.10.2020 08:12

Зашто траже од њих да гласају ако су их запослили? Зар се то не подразумијева? Или је страх велики, да чак и “њихови” неће гласати???

Name

Зар то

24.10.2020 11:35

У овоме систему, нема нико право на рад ако врхуски нема пљацке....

Name

Радован

24.10.2020 07:27

Све су то фукаре они су и запослени страначки они и одржавају овакву накарадну власт 20 година.Најсретнији би био човјек да се поубијају измедју себе да се народ ријеши зла.То су уљебаши баш их брига што су нашу младост због мајмуна као што су и сами растјерали по бијелом свијету.Дај само мени и моме однио их дјаво свију.Сви на државне јасле и блесави народ све то плати,а ништа баш ништа не радити.То не може ни Америка платит.Секто неће то још дуго моћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Непласите се

24.10.2020 07:30

Недајте им глас да их отјерате да би довели људе на власт који неце гледати у којој сте странци вец да сте на бироу и колико имате бодова ко у свим земљама европе. Докле год будете се пласили тако це вам бити сваке године. И никад нецете имати право гласа. Сви се договорите у фирми да нецете гласати за њих па нек дају колективни отказ па да видимо дали це добити на суду. Једино тако их мозете казнити. Јер тако гледајуци ситуацију ви сте робови у тим фирмама. И ви пристали на тако неато. Тога у Федерацији нема. Нико нетрази у којој си странци а доста је људи запослено. А могу вам реци да имамо доста фирми и из РС. Изгледа људи побјегли и отворили фирме у Федерацији само зато сто их уцјењују у РС. Код нас у Федерацији највисе запосљавају са бироа. Или уредно у фирму посаљес захтјев и сацекас да те позову. У фирмама гледају приоритет дали има у тој породици висе цланова и незапослених и њих прве приме. Доиста нема таквих проблема. Ви доиста треба добро да размислите како да се извуцете из тог ропства. Моја пријатељица из БЛ која је самном исла у гимназоју у Тузлу немозе да вјерује да ја имам 18 година стаза а да нисам цлан ни једне странке. То је залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није Ц

24.10.2020 09:21

Тако је све како сте написали. Него овдје људи виде својим властитим очима шта се ради и дешава, ко их кињи и вјерујте прије би живи пропали, кукају, само не дај боже да ураде онако како налаже ЗДРАВ РАЗУМ. Све изопачено се похвали и награди, а оно што је природно, нормално сатјерају у ћошак за казну. И коме онда дијелити савјете када тај исти народ откад му се роди дијете исто тако вођено својим лошим примјером васпитава дијете од малих ногу не размишљајући да је непримјерено, па и да је то попут корова који је пожељно искорјенити, то Вам наш народ његује, одржава у животу. Послије се овако жале, а ипак настављају низ провалију.

Name

Владимир..В..

24.10.2020 13:31

Ако сви заједно скупимо снагу и гласамо заједно исправно одосе многи од њих на робију и многи губе фотеље јер никадаих нису заслузили несколован кадар..Зато небојмо се никога а то сто они пријете ,нема од тога ниста јер ако дају отказе па ако нема радника нема ни њима пара одцегаце да краду и да се богате ,,то је глупост ,,немојте да вас убиједе,,

Name

Ванда

24.10.2020 07:31

У заводу за стоматологију БЛ је најгора ситуација по том питању. Отворено нуде нова радна мјеста ономе ко донесе највисе гласова, па су високо образовани људи приморани да моле људе по селу да би добили прилику. При том ко је упуцен казе да је боље бити на бироу него радити у заводу, да је мобинг неиздрзив. Испитајте новинари. Доста висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није Ц

24.10.2020 08:00

Тако им је због тога што су пристали, такво нам је целокупно друштво, зар не?!!! Трули смо кад не пристајемо и не радимо, а цркнути смо кад играмо по условима који су нам задали криминалци, психопате. Треба испитати зашто су поједини стоматолози у Заводу бахати, смију се пацијентима због покварених зуба, јесу то сигурно стоматолози по струци?!!!

Name

ре Ванда

24.10.2020 08:08

Најгори је онај орални хирург Младен Родић невиђена луда.Мени је ријешаво неке фистуле изнад зуба и пробушио два вјештачка зуба зна се да је метал унутра.Због киле меса он коље вола невиђена луда.

Name

Xxx

24.10.2020 08:12

И ја сам у Заводу дозивјела непријатност од извјесне Тамаре на оралној хирургији, при том ми је зуб вадила 2х. И асистенти и сестре су се гледали у смислу ста ова ради. касније сам цула како јој је заврсен факултет и све ми је било јасно. Куку нама ко су нам “доктори”

Name

Ре ре Ванда

24.10.2020 09:34

Ниси ти срецом била зртва Тамаре Кљајцин. Да видис ста знаци купљена диплома. Родиц је јос добар.

Name

Xx

24.10.2020 07:46

Сви тако раде то је доказано

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиска

24.10.2020 07:48

Ста оцекују друго? Нису посао добили сто су били бољи од осталих кандидата...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цубро

24.10.2020 10:55

Тако је и у бањалуцком Водоводу Боран Босанциц уцјењује и пријети ко не гласа за Игора Радојицица да це га поломити

Name

РАСПУЦХИН

24.10.2020 07:51

Није ми јасан тај "синдикат управе" или бивше "самоуправе" (ко ће га знати како се већ зове а многи су из оног времена или су насљедили родитеље или дједове на радним мјестима у истом)? Огромна већина тих које "уцјењују" су и запослени преко партија које им траже гласове. То је чист уговорни однос а уговори се морају испоштовати. "Синдикат" је требао реаговати приликом запошљавања истих , тј. подобних. Мислим да је прича о "Савјету Европе" само скидање одговорности и блеф јер ако би се тај "савјет" укључио у причу онда би и многи из "синдиката" стали пред судију. Чињеница је да се у Р. Српској немилице крше закони и уставна права , тј. "Устав Р. Српске". Или да поједноставим. Овакве исте приче се причају пред сваке изборе и служе само као излазна стратегија у случају пада режима. Пред прошле изборе чуле су се исте приче а након опстанка режима сви су се ућутали. То је болна истина коју сви занемарују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европа

24.10.2020 07:51

Синдикат да се обрати С.Европе ? Па власт це вас купити и то је то.Сви сте на продају као вреца кромпира и не радите свој посао ! Савјету Европе се требају обрацати сви који су угрозени,да се бар покуса обезбиједити народу колико толико демократије и слободе.Ово је постало страсно. Јавно се пријети а полиција не реагује,сем ако је неко погресно паркиран или пребрзо возио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

24.10.2020 08:15

Ре "Европа" , Мала исправка , они су већ купљени.

Name

Бас

24.10.2020 07:53

На ста је све спремна ова опозиција. Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

24.10.2020 10:08

Распућин=Ранка Мишић ?? Зашто си на дан почетка кампање дошла код нас у Вишеград и подржала Младена Ђуревића који је у августу исплатио плате за април? А ти га хвалиш како је добар, хеј АЛООО Ранка, Ранка...Теби смета Синдикат управе и њихов предсједник који те разобличио, растурио у парампарчад и отишао од вас из Савеза синдиката... Можете ви да причате шта хоћете али Синдикат управе Републике Српске је један од ријетких у РС који јавно износи све проблеме и девијације у друштву, Распућине, попи мало вотке...

Name

На права дјела

24.10.2020 11:34

За слободу и правду. Придрузи се робу један.

Name

РАСПУЦХИН

24.10.2020 13:14

"Вишеград" , Да сте пажљивије читали схватили би (можда?) нешто па и чињеницу да сам критиковао комплетан синдикат. "РАСПУЦХИН" , тј. моја маленкост , је незапослени демобилисани борац ВРС од маја мјесеца 1996.г. који се сналази у животи тако да никога , са намјером , не оштети. Трпати ме међу једне или друге , међу које , по свему судећи , Ви спадате , је крајње некултурно. Нема везе , не замјерам Вам јер су обе те , супростављене , групације у сукобу око плијена на "државним јаслама. Забрињавајуће је само то што су на тим јаслама запослени стручњаци Вашег калибра који не могу разабрати прочитано.

Name

Пера

24.10.2020 07:58

100%све тачно!!! Праве по три круга кроз насеља и траже гласове! Прво потпишу чланове. ОНДА ТИ ЧЛАНОВИ МОРАЈУ ОБЕЗБЈЕДИТИ ЈОШ ПО ПЕТ ГЛАСОВА а ТРЕЦИ круг Е ТУ ОНИ СТО СУ СКОРО ПРИМЉЕНИ И ДРЖАВНУ СЛУЖБУ МОРАЈУ ОБЕЗБЈЕДИТИ ПО ЈОС ПЕТ ГЛАСОВА АЛИ НЕ ИЗ СВОЈЕ ПОРОДИЦЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.10.2020 08:16

Значи крше Закон који забрањује било какву причу о странкама на радном мјесту а камоли нешто више.

Name

Нека

24.10.2020 09:26

Додју пред моја врата по глас да виде како це добити серпу вреле воде коју це памтити док су зиви. Само их цекам а цуо сам да иду кроз насеље. Е, па зиви били и видјели. Памтице ме док сам зив.

Name

ре Нека

24.10.2020 10:12

А шта ако ти дођу на врата Ања Љубојевић кандидат за одборника испред СНСД-а и њена бака Рада која је сакупљала гласове на Старчевици?

Name

Ја сам реко

24.10.2020 13:01

Није битно из ције и које странке да додје памтио би ме за сва времена. Нема тих пара , поклона и обецања да могу променити моје мисљење. Серпа вреле воде па нек баку одма води у прву амбуланту.

Name

Стефан

24.10.2020 08:20

Треба устат ко народ Напуља на протесте ми само сутимо и пустамо да јасу по нама, зато сто је 70 посто становноства купљено, зато нам се овако и десава ал има једна стара изрека мозес како хоцес али нецес докле хоцес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тај притисак

24.10.2020 08:20

Нестаје као мјехур од сапунице, када криминални похлепници падну са власти.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

24.10.2020 08:34

Ни корона ме не може зауставити , у 7 сати на бирачко мјесто и послати овај шљам гдје заслужује или ће они нас као борци за РС отјерати у иностранство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

24.10.2020 08:45

Подрзати све патриотске опције које морају побиједити и наставити тренд осамостаљивања Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре вук

24.10.2020 11:08

Зар има још људи који вјерују да је могуће осамостаљење.Мислим да без америцког мига та мисија је немогућа.Као и обично ми се ставимо на једну страну,за Трампа смо а ако Бајден побједи биће да смо сами себи направили непријатеља.

Name

славко

24.10.2020 08:47

Гро сектаских гласаца,јер странацких их по многим параметрима не могу звати,су ПЕНЗИОНЕРИ.Када би се којим слуцајем ускратила могуцност гласања људима преко 65 год.старости,секта не би ни цензус пресла.То су заоставстине из прослости.Култ лицности,пионири,стафете и остала с...а,која су обликовала данасњу пензионерску популацију.Тоталитаризам,диктатура једне партије,непотизам,каријеризам,бахатост,пљацкаски менталитет,су пресликани обрасци у којима су цитаве генерације данасњих пензионера расле и развијале се.Они за друго не знају.За њих је сектас Додик,реинкарнација друга ТИТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје си

24.10.2020 09:55

Те лази покупио,па болесно изврцес истину....

Name

Страх

24.10.2020 08:48

Цега да се бојимо гласање је тајно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

24.10.2020 09:04

Посве логично. Њих 90% је добило исти тај посао преко странке и нити шта раде нити шта знају да раде. Осталих 10% што знају и што на својој грбачи вуку сав терет оставите на миру да бар они гласају као људи,ако им је до тога. Зато су промјене добре да мало промијешају карте а на пропаст смо осуђени свакако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрзавни посао

24.10.2020 09:12

Засто мени нико не притиска за гласове? Једноставно нисам досао на посао ни преко једне странке па зато немају ни услова да ме притискају..Све њих које уцјењују за гласове ил су досли политицки ил преко тих истих људи сто их уцјењују...поз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан М

24.10.2020 11:02

А је ли мислис да си незамјењив? Да не би требало и незапослени да почну некада радити. Вјероватно ти је ђед оставио фирму у наслеђе? Први би ти мени летио из фирме или би доносио гласове и питао: треба ли још.

Name

Ре Горан М

24.10.2020 19:59

Није ником дједовина али се ти налупета будаластина. То знаци цовек нетреба да ради у фирми зато сто није цлан неке странке. Глупане људи треба да се запосљавају са бироа а не странацки. Знај да би висе ценили власт. Неписмени људи воде дрзаву. Раде по бироима.

Name

Антифашиста

24.10.2020 09:29

Једино ријешене Електронски надзор гласања ,све остало је губљење времена.Градани ако се могу куповати (на кредит)хеликоптери аута и којеразне потребно- непотребне ствари МОЖЕ И МОРА СИСТЕМ ЗА ПРОВОЂЕЊЕ И НАДЗОР ЕЛЕКТРОНСКОГ ГЛАСАЊА ДО ТАД СВЕ СУ ПРИЦЕ И “ПРИЧИЦЕ ЗА ЛАКУ НОЋ ДЈЕЦО”!КАД ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ДОЗВОЛИ ДЕМОСТРАЦИЈЕ И ИЗЛАЗАК НА УЛИЦЕ ДО ИСПУЊЕЊА ЗАХТЈЕВА !!НИЈЕ СВЕЈЕДНО СА ИЛИ БЕЗ ПРОТЕСТА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елвако

24.10.2020 09:47

Тако је и код познатог донатора .... Сви морају да гласају онако како славен казе. исти идиоти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

24.10.2020 10:55

Људи ако морате потписати,потписите.Гласајте намјерно против.Срамота ме је реци,али и ја сам морао потписати,али цу гласати сигурно за Драска.

Name

Тадија

24.10.2020 10:35

Само климајте главама и гласајте онако како желите. Нема начина да вас провјере. Само опуштено, без галаме....

ОДГОВОРИТЕ
Name

засто је то

24.10.2020 10:39

Зато сто овај пут владајуци криминалци немају под својом контролом Људе у ЦИКУ који це за њих надокнадити гласове бројањем,и манипулацијама,па банду владајуцу фата паника и страх од правде и одговорности за оно сто су годинама народ пљацкали.Овај ЦИК изгледа на неки нацин да це праведно поступати ма да има проблема са политицарима који су навикли да побједјују манипулацијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

24.10.2020 10:49

Иста ствар у БЕМИ присиљавају раднике да скупљају ткз сигурне гласове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајка

24.10.2020 10:58

Ма недајте се људи постени да вас газе црвени они губе 1000% знају губили су и присле ал нема висе стампе лустица код њих да могу гкасати за мртве само будите дистојанствени недајте се небасхедајте на њихове уцјене знају да им крај све близи богу хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги градјани

24.10.2020 11:45

Нисте слободни људи, уцјењени и обесправљени као да немате право на рад....Све се унисти криминалом мањине,нецемо опстати на овакав нацин, 800 000 нас је само у овом полупустом ентитету.....Њима треба власт и ресурси и наставак пљацке за лицни интерер, није их брига будуцност нас и насе дјеце.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетовац

24.10.2020 12:59

Послије пасуља имате мој глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нино

24.10.2020 13:21

Е Па ја цу гласати за СНСД.Зивим на селу орем радим И нико ми ниста није дао да не би мислили да сам потплацен.Гласацу не зато сто су ови добро него зато сто ни ови из опозиције нису ниста бољи.Сви се боре само за свој интерес.Сјети те се кад Станивуковиц,Тривицка И остали обецасе да неце сјести у посланицке клупе док се не открије ко је убио Давида.Тад сам вјеровао у њих.И онда погазисе оно сто рекосе.Тад сам видио да су сви исти И позиција И опозиција.Само обецања док се не доцепају функције.Залосно.Искористисе смрт јадном момка за политицку промоцију а сад га висе И не помињу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

24.10.2020 13:27

Обавезно одлагање мобилног телефона пре уласка на гласање . Обавезно. То цик мозе да реши!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чобан баш ме брига

24.10.2020 17:33

Тако је у свим општинама и градовима у Републици. Српској свака фирма државна али и приватна која има више стотина радника врши притисак својим запосленим преко директора и шефова да се мора подржати кандидат за начелника СНСД, пријете отказима, траже да убјећујемо своје родитеље и бабе које иначе не гласају да морају, без обзира што му грађани добро знамо да нас је баш тај кандидат све покрао и проширио своју империју, а грађани немају ни струју платити. Фирме које то раде су:електро, водовод, комуналац, фабрике са више стотина запослених, заштитарске агенције, пошта, итд, ЈОШ ДО 15 НОВЕМБРА СТЕ НЕКО, ДИРЕКТОРИ СВИ СЕ МЈЕЊАЈУ, МИРИШЕ СЛОБОДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако

24.10.2020 20:20

Нема ниста љепсе на свијету, од мириса СЛОБОДЕ. Устајте сузњи криминалне секте, осјетите тај дасак слободе, правде, достојанства.....