Може ли здравствени систем издржати још један удар короне?

“Током цијелог јануара и фебруара Влада Републике Српске могла је да се припрема за долазећу пандемију вируса корона. Умјесто озбиљних припрема здравственог система, организовале су се утакмице, концерти, скупови. Данас то плаћамо великим бројем заражених”, речено је у емисији “Изазови” БН ТВ.

Република Српска 23.10.2020 | 22:55
Може ли здравствени систем издржати још један удар короне?

"Љекари су погријешили што су постали партијски војници, јер није све у новцу",  рекао је доктор Драган Ђокановић у емисији Изазови БН ТВ, посебно истакавши да политика не може да утиче на здравствени систем у доба пандемије. 

"Здравствени систем мора се формирати са више кадра, а то код нас није случај. Зато су љекари све више у прилици да размишљају о одласку из земље. Чине то И они који су највећи патриоти", каже Др Маја Драгојевић. 

Број заражених расте свакодневно, па се оставја питање хоће ли здравствени систем издражи још један удар ковида -19. 

Доктор Горан Бјековић, који је и сам са још три љекара болнице у Зворнику био заражен, каже да је један од приједлога који би могли растеретити болнице имедицинске раднике, укључивање бањско рекретивних објеката у ковид систем, јер ту постоји већ обучен кадар који би могао пружити помоћ лицима који имају лакшу клиничку слику обољења. 

За све што се дешава у Републици Српској, добро или лоше, одговорна је власт, а народ мора бити свјестан стога у каквом се стању налази и здравстени систем, заједнички је став учесника емисије Изазови БН ТВ.

БН ТВ

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

БЛ

23.10.2020 21:17

Како неће моћи кад у здравтсву има вишка запослених. Нагурало их по 3 зјаке сједе за једним столом. Али је проблем кад треба заврнути рукаве и показати знање, пошто пола њих нема појма о послу. Све гласачка машинерија. Само чекају да извадиш "милошту" из торбе. Нема милоште, на крај реда. Има милоште, добро нам дошли драги господине. Иди бегај. Та Република је претворена у аутократију и диктатуру. Једнумље влада. Задужиће то додиг колико год треба. Ммф само чека. Жалосно, јадно и биједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

24.10.2020 05:33

Они који знају и раде нису поштовани ни плаћени. Остали, а већина су, су гласачка машинерија и нису способни ни вриједни.

Name

ре

24.10.2020 06:27

Казе љекари странацки војници - тако је у власти и у опозицији. Ова казефали љекара, а она се кандидовала да напусти струку и оде да се бави просторним и урбанистицким планирањем, екологијом, правом, економијом и осталим питањима о којима нема појма. Опозиција све пресликава од власти и није нимало цудно сто је 15 година у опозицији.

Name

Хик

23.10.2020 22:29

Одлични гости, раде у струци и одлично износе у јавност суштину проблема у здравству за разлику од већине која или ћути или је већ отишла из РС трбухом за крухом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Бијељина

23.10.2020 22:42

Свака част нашим љекарима, посебно је снажан утисак оставио доктор Ђокановић који је, заиста, на прави начин указао на све приблеме нашег здравственог система. Честитам БН телевизији на одличној емисији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

24.10.2020 00:31

Овај др Дјокановиц је опасан играц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

под хитно

24.10.2020 04:51

Доктрора Бијековаца поставити за директора болнице у Зворнику умјесто оног снсдовог неписменог лоповцица. Докторе, како ви као таква велицина дозвољавате да ваам онај јад буде директор? Засто не поведете васе раднике у протесте и конацну побједу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крме са хан пијеска

24.10.2020 05:14

Бијековицу, колико си пацијената прегледао откад је поцела пандемија, ако ти то уопсте и знас радити ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

24.10.2020 05:46

Срам да вас буде и ви неки доктори пљујете по колегама који се боре као лавови толико мјесеци, сад сте ви као несто паметни ви би све другације радили.Јос једном срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бл

24.10.2020 08:07

Друзе то им је посао да раде. Какве ти небулозе прицас. Свако има право да изнесе своје мисљење. То сто се теби несвидја то је твој проблем. Свагдје на свјету раде а то сто нема лијекова е за то се зна које одговоран.

Name

Бездан

24.10.2020 05:55

Да ли здравствени систем мозе издрзати управљање од стране корумпиране власти. Резултат је поразан а броји се преко милијарду КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гогсон

24.10.2020 06:11

Јако је рузно и некултурно прицати против колега који су буквално на ивици снаге,сад испаде да се они несто питају а хвала богу да се не питају короне не би ни било.РС је на вријеме подузела све сто је у њеној моци,па видите које су се све свјетске силе насле у огромном проблему а ви само пред изборе навалили на РС и њен здравствени систем,нека вас буде и срам и стид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика

24.10.2020 08:05

Доктори немогу бити уморни од посла у болници зато сто мало њих тамо несто ради.они који знају да раде имају приватне ординације.и то им је на првом мјесту.једно ме занима откуд толики доктори на бандерама,билбордима.од тога су они уморни.од промоција састанака изврсних одбора,од фудбала, друзења.е ту се они уморе.а то им је скоро све плацено и то папрено.боље да им се повеца плата доктора него да морају да иду да раде прековремено

Name

Ре

24.10.2020 08:11

Систем је узасан. Медецинари слабо плацени и годинама је то тако. Приуцени медецинари и преквалификанти из приватних скола. Директори бахати под политицким утицајем и странацким интересом.

Name

Па

24.10.2020 06:25

И здравство као и сколство правосудје све је то узурпирано без струцности знања само подобни партјски послусници!!страсноо !!сестре ни крв незнају извадити ни ињекцију дати а зинулее на парее цаст изузецимаа али их је малоооо!!!остали само подобни који могу радити ста хоце и како хоце !!доктори политицари и директори политицари а без знања и карактерааа!!!урусен систем !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дукатела

24.10.2020 06:36

Браво доктори.Ви сте прави струцњаци зато и уоцавате греске и потпуно сте у праву.Критикују вас незналице и послусници који су посао добили преко странака и не знају свој посао.Зато само цуте, климају главом руководиовима, а и постедјени су на послу свих озбиљнијих обавеза. Мозда је то и боље за пацијенте, али настрадасе они који знају свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

24.10.2020 06:43

Хајд не лажите висе напацени народ и не бомбардујте вијестима о нецему сто ни сами ви не знате ста је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.10.2020 08:19

Знас ли ко пати народ? Е исти они који воде те установе и лизу скуте политицарима. Пола сестара незна крв извадити а екг снимити је цесто наука за многе. Инекцију субпутално дати наука. Засто? Заврсило приватну сколу. На пракси били пола сата. Сви који знају а то су уценици дрзавних мед. Скола одосе вани. И ниједно се није вратило јер зна посао. Ови сто оду са приватним сколама остају на нивоу помоцног особља углавном. Засто? Зато сто и тамо морају полозити дрзавни испит да би напредовали. Тад додје знање до изразаја. Е ти који су заврсили за фризере и сл. а раде мед послове су гласацка а не струцна масинерија. Зато имамо толико проблема у здравству и осталим областима.

Name

Гоци

24.10.2020 07:00

Ако се смије знати ста су то господа урадила у вријеме пандемије,наравно ниста а сад ми овдје несто паметују питајте ту ткз докторицу кад је отисла на боловање,сад ми овдје глуме хероје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

24.10.2020 07:04

Ма ми смо у хаосу, ноцас у 2 сата се пацијенти пребацују из УКЦ-а у круг старе Хирургије! Пацијенти се смрзавају цекајуци превоз по два сата у глуво доба ноци. Ово нигдје нема, насе здравство је узасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајо

24.10.2020 07:13

Мајо договарајте сс ДНС приједор да се не ризикује. Приједор не смије пасти у руке Снсда. Испоштујте нас у Приједору и добићете још подршке у другим градовима. Ово је припрема за промјену републичке власти за 2 године. Радите паметно молим вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

24.10.2020 07:41

Гогсон ти си болесник породичне установе не раде ништа ама баш ништа читаву годину.Толико су безобразни да ни на телефон неће да се јаве.Ко плаћа ту стоку заболи човјека грло и пре и после короне ће тако бити идите идите у ковид.Јебо вам ковид више матер таман сутра цркао као дјукела.Стока изадје из породичне у кафић нико маску не носи у кафани су сигурни,а ми ће мо их заразити у породичној.Ковид је њима изговор да баш ништа не раде.Што се они не солидаришу са својим колегама па им помогну а не само ковид ковид једите говна више.Приватна клиника је закон багру растјерат оно што им платим мораће да ме и служе.Овако одбијају 35 година и кад их једном затребаш умри као кер.Кад је корона баш опасна што 90% људи само се спашава по кућама.Шта је од реченог лаж и ко се није препознао у овој причи.Оставиш своје паре и кад ти затребају платиш и будеш господин.Марш више !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоја

24.10.2020 07:43

Људи причају истину коме се свидјела или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

24.10.2020 11:14

Управу сте, овај ковид им је изговор да ниста не раде, онколоским пацијентима се одгадјају терапије, доктори на госњем за редовне прегледе се не мозес наруцити због короне, јебала их висе корона, народ це масовно поцети умирати од других болести јер се не могу лијецити због короне

Name

Страниx00

24.10.2020 08:08

Кога фарба колегица Маја,пази молим те ,не бих могла да буде директор болнице јер мисли да није способна да обавља једну такву функцију?!Али се зато лакта да буде градонацелница Приједора,логицно,онда директор болнице мозе бити и цистацица из болнице јер це радити оно сто јој Маја казе.Прица о преданом и савјесном раду у болници без и једног дана боловања за 17 година,хм,али не прица колико времена није провела у болници у вријеме епидемије короне а водило се да јесте?И на крају се питам,о каквој медицини и савјесном раду у лијецењу пацијената прицају доктори а трпају се у политику свим силама осим зарад лицног интереса?Вјерујем у Драска ,Јелену и Вукана,а ови доктори нека се прихвате посла за који су сколовани и плацени .Поздрав из Приједора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симеун

24.10.2020 08:50

Гдје су ови струцњаци били у марту кад је поцело ово зло,па наравно у мисијој рупи,сад су сви паметни,а овој докторици би било паметније да се бави својом струком него политиком колико видим не иде јој ни једно ни друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

24.10.2020 10:04

Доктор Драган Ђокановић је од јануара упозоравао на опасност епидемије корона вируса, камо среће да га се слушало... Најбољи педијатар, стручњак, човјек! Поздрав из Пала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један Грађанин

24.10.2020 10:11

На почетку бих истакао да све странке на сцени у РС имају сличан систем вриједности и начин дјеловања. Док се не појави нека опција која ће успјети добрим идејама и рјешењима да окупи критичан број грађана не видим излаз из овог суморног стања. Даље ајд да опростимо оне рестриктивне мјере из марта и априла које су значајно смањиле привредну активност, а држава очигледно није адекватно одговорила. Од тада до данас наш крзни штаб који увијек истиче да је стручан није ништа научио, и није анализиро прошле догађаје, него поново размишљају да уведу исте мјере. Ово значи да у том кризном штабу сједе дегенерици на челу са министром Шеранићем. Друга ствар Шеранић који је епидемиолог је допустио да Додик, Цвијановић, Вишковић народу објашњавају какав је то вирус и како се требају понашати да се не бих заразили, а исти су фебруару и почетком марта говорили да је вирус корона најобичнија превара и да то не постоји. На крају сви треба да знамо да бих један народ живио и опстао у неком времену и на неком простору треба да има квалитетно образовање, здравстви и службе безбједности, међу којима је посебан акценат на образовању као бази једног друшзва. Код нас је нажалост и образовање и здравство и службе безбједности у катастрофалном стању. Због тога наш народ и бјежи у иностранство, и пропадамо као друштво. Ако не изградимо кавалитетан систем школства, здравства и безбједности неће нам бити потребан ни мост, ни нов асвалт, ни стаза за бицикл, ни нова фасада на болници и школи, јер то неће постојати људи којима ће то да служи. Био бих сретан да није овако лоше, али нажалост стварно стање је катастрофа. До појаве ове епидемије никад нисам ни помислио да идем да радим негдје у иностранство, али сад се ево полако пакујем. Тужан сам што одлазим из родног краја, а сретан што идем да живим у нормалном систему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

24.10.2020 12:02

браво грађанине,све је тако,остарисмо чекајући боље.

Name

Гога

24.10.2020 11:49

Па гдје сте струњаци били кад је најтезе,сто се сад правите паметни,и сто је најзалосније пљујете по својим колегама који своје зивоте ризикују помазуци другима. Слаби сте ви доктори и јос слабиј људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

24.10.2020 14:43

Браво за наше храбре љекаре! Ови функционери нека се ману шупље, добро им је др Драган рекао и нека дају озбиљним и стручним људима да нас покушају провести кроз ово тешко вријеме. Све у свему, врхунска емисија, одлични гости и јако професионална водитељица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

24.10.2020 17:38

Мислите лане короне измисљене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има лијека

25.10.2020 07:15

Па повуците љекаре што дангубе у политици или на неким другим извршним дужностима које немају везе са струком њиховом. Ангажујте их на пословима за које су школовани. Ионако се сви ти љекари-политичари диче да су врхунски стручњаци. Што је мало нелогично. Како се они могу мјерити или пак издизати изнад оних који су свакодневно у пракси, са пацијентима, по клиникама, болницама, ординацијама, који прате шта и како се ради и овдје и у свијету. А зато вријеме ти и такви смишљају како оне друге у политици истиснути, надбити, подбити, надгорњати, скрајнути, ко ће кога у блато и прашину бацити. И иза кулиса народна добра пљачкати, присвајати.

ОДГОВОРИТЕ