„Снијег“ на ТВ Лутрије РС и „државних“ приватника

– „Кено телевизија“, заједнички пројекат Лутрије Републике Српске и предузећа „Кено“, за брзе лутријске игре поново је напрасно обустављен.

Република Српска 23.10.2020 | 14:31
„Снијег“ на ТВ Лутрије РС и „државних“ приватника

Одлуку о прекиду игре Лутрија Републике Српске је донијела на сједници одржаној 15. октобра, без јасног образложења.

„Прекида се извлачење лутријске игре на срећу „Кено“, а након завршетка 14. кола поменуте лутријске игре на срећу. Све обавезе према играчима ће бити уредно измирене“, стоји у одлуци Лутрије.

На сајту телевизије се наводи како се емитовање обуставља „како би својим играчима пружили врхунско искуство“.

„Започињемо радове ради унапређења наших услуга и игара. Због поменутих радова принуђени смо да привремено обуставимо извлачење, односно емитовање на нашем каналу. Играчи могу исплатити средства са редовног рачуна на исте начине као и до сада – директно на свој банковни рачун или на неком од исплатних мјеста.  Нашим вјерним играчима унапријед се захваљујемо на стрпљењу и повјерењу, а ускоро очекујте обавјештење о поновном емитовању. Видимо се ускоро“, стоји у њиховом саопштењу.

Подсјећамо, Кено ТВ је са емитовањем кренула у априлу ове године да би само неколико мјесеци касније обуставила програм и то под скоро идентичним изговором, унапређењем услуга и игара.

Прекид је дошао у моменту када се у јавности појавио бањалучанин Коста Чивчић, играч који је тврдио како је преварен за 30.000 марака, колико је освојио, а које му нису исплаћене.

Након што се бура у јавности стишала, неколико мјесеци касније кренула је агресивна медијска кампања путем медија и друштвених мрежа, гдје је најављивао поновно стартовање програма за крај јула. Међутим, пар мјесеци после, све је поново стопирано.

Лолић постао једини власник

Иначе, како портал ЦАПИТАЛ сазнаје, иза паравана и студијских рефлектора дошло је и до кадровских промјена у предузећу „Кено д.о.о.“ а које је са „Лутријом“ организовало коцкање преко „Кено телевизије“.

Наиме, бањаучки бизнисмен Јеленко Лолић постао је једини власник предузећа које према регистрима има капитал од преко 740.000 марака.

До сада је фирму дијелио са предузећем „Оптимум Цонсултинг&Едуцатион“ у власништву Александра Гргића, Бојана Кресојевића и Дарка Милуновића.

Дарко Милуновић је бивши савјетник Жељке Цвијановић, а садашњи директор за економске и финансијске послове “Електропривреде Републике Српске”.

Он је као и његов партнер Бојан Кресојевић изашао из бизниса, а на мјесто директора „Кено д.о.о.“ је именован Дарио Трокић, који се раније помињао као један од руководилаца у Алтернативној телевизији.

Управо у згради ове медијске куће коју су купили Слободан Станковић и Миле Радишић, сједиште је предузећа „Кено“.

Лолић је био власник фирме „Финнанц“ која се бавила продајом допуна за мобилне телефоне, а коју је ове године купила компанија Мтел.

Поред телевизије, државна лутрија је ушла и у пројекат са предузећем „Цасинос Аустриа ВЛТ АГ“ из Швајцарске. Створено је заједничко предузеће „Електронска видео лутрија“ д.о.о. Бања Лука, а основна дјелатност је коцкање и клађење. Како је Уставни суд недавно одлучио, а портал ЦАПИТАЛ пренио, власт у Српској је приликом избора страног партнера прекршила Устав Српске погодујући стараном коцкарском лобију.

(Цапитал)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Да видимо

23.10.2020 12:46

Гдје сада глумац Стојковић Пикси да снима рекламе за Кено ТВ? Најбоље му је да настави серију Добро јутро комшија! Увесељаво нас је у вријеме короне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па...

23.10.2020 15:08

...није глумац организовао лото...он је само учесник у реклами за шта је плаћен и то је све.Не знам шта ти је он крив ? Није болест све што боли...

Name

цустацица

23.10.2020 19:36

требао је знати

Name

Модричанин

23.10.2020 12:51

Која превара за прање и извлачење новца из РС, овакав назив фирме Цасинос Аустриа у Швајцарској може дати само наш перач новца, Швајцарац то неби никад учинио у својој земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИБИЦА КОМИТЕТ

23.10.2020 12:57

Иза свега стоји криминална организације Новоматиц Адмирал и Милорад Додик. Милорад Додик је подредио све институције Новоматицу и прању новца. Ревизор Републике Српске Јово Радукић је главни перац новца за Новоматиц и Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново Матић

23.10.2020 13:32

Немам ја везе са Додиком. Ја возим камион за фирму Адмирал Транс у Аустрији. Разочараним коцкарима поручујем да ме не прозивају по порталима.

Name

Милорад Додик

23.10.2020 21:29

Никад чуо за овог Матића! О чему ви то?

Name

Драго

23.10.2020 13:16

Од економије имамо игре на срецу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

23.10.2020 13:18

Ех шта ти је озбиљна фирма. Милиони, авиони, камиони, а обустављају рад кад неко добије. ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

23.10.2020 13:29

На мом тв-у нема снијега, само писе КЕИН СИГНАЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.10.2020 14:45

Чега се год дохвате то и униште!? Тамо гдје Додикова лоповска експедиција продје ту више ни трава не расте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqуариус

23.10.2020 21:39

А све то има везе са Станивуковицем и његовом агенцијом Аqуариус као и финанце гдје је сувласник његов отац. Станивуковиц = миле. Исто Аqуариус ради снсд кампање од кад постоје!

ОДГОВОРИТЕ