Ко се боји локалне дебате због незгодних питања?

- Кандидат СНСД се боји питања као што су - зашто је  његова власт скоро уништила вишеградски спорт, како су челници општине позапошљавали своју родбину и фамилије па чак и супруге чим су се дочепали фотеља...

Република Српска 23.10.2020 | 12:14
Ко се боји локалне дебате због незгодних питања?

Оно што је су гласачи  највише очекивали  у Вишеграду у предизборном периоду то су три дебате кандидата за начелника општине у програму Радио Вишеграда  на основу којих би још увијек неодлучни извагали своје политичко опредјељење и одлучили коме ће дати глас.

Најављена дебата између кандидата СДС, кога подржавају још пет странака, Брана Смиљића и Младена Ђуревића, садашњег начелника и кандидата СНСД и његове коалиције на таласима локалне радио станице неће се одржати јер је он тако одлучио.

У образложењу одлуке написане на свом фејзбук профилу грађанима је рекао "да му није тешко да у парламентарној дискусији супростави ставове, јер се показало да то обично пређе у неаргументовано сучељавање што није потребно".

"Данас нам треба окупљање за боље, без дисонантних тонова и оптужби, без доказа у шта се обично претварала комуникација са мојим провикандидатом у којој је повишен тон имао пресудну улогу за говорницом локалног паламента“, стоји Ђуревићевом писму грађанима.

Кандидат СДС и странака ПДП, НДП, СНС, Покрета за Вишеград, Радикалне странке „Војислав Шешељ“ Бране Смиљић каже да је Ђуревићева особина да перманентно обмањује своје суграђане.

"Ђуревић се боји полагања рачуна грађанима, боји се истине о оном што је урадио и оном што није урадио, Ако мисли да није јак да ми се супростави нека доведе свој „стручни тим“ са којим је креирао политику и хвалио се новим пројектима и идејама", додаје Смиљић.

Он истиче да су Ђуревићеви страхови бројни за оно што је чинио и нечинио.

"Ако сматра да нисам говорио истину на скупштинској говорници зашто је не оповргне на дебати у радију", пита се Смиљић.

Он истиче да се кандидат СНСД боји питања као што су - зашто је  његова власт скоро уништила вишеградски спорт, како су челници општине позапошљавали своју родбину и фамилије па чак и супруге чим су се дочепали фотеља...

"Питао бих га зашто се није одржала ни једна културна манифестација ове године, мој одговор је истрошен буџет, ко је смањио грантове борачкој организацији, вјерским заједницама, шта је са исплатом стипендија, субвенција пољопривредним произвођачима, због чега су мјесецима каснили одборнички додаци", наводи Смиљић.

Он наглашава да се Ђуревић боји да одговори зашто је прекинуо најважније пројекте СДС власти као водовод из Прелова, зашто је затрпао скоро завршен градски базен скоро милион конвертибилних марака.

"Актуелни начелник се јавно хвали на својим медијима како је поставио ивичњаке, асвалтирао тротоаре дуж главне улице, ставио клупе и формирао цвјетњаке. А шта је са обећаним пројектима градског гробља на Трновачама, изградњом котловнице на Бикавцу и још многих. Важно је да су за ово урађени пројекти а он је добио рутинг новац", закључује Смиљић.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Браво Бране Смиљићу,

23.10.2020 10:43

Него шта,него се плаши мали геометар.Он не смије изаћи на црту јер зна колико су становници Вишеграда огорчени на њега,запослени у општини и ЈП због понижавања и малтретирања,плаши се своје ароганци,не смине јер се боји чути истину на коју нема аргументе за одговор.Он је копирао додика,умислио да је неко и нешто,а уствари је тако мали и јадан,заједно са екипом коју је окупио око себе.Одлазиш геометру у заборав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2020 11:18

Врло интересантно. Сви њихови нацелници опстина су бахати, вриједјају своје сараднике, понизавају људе. То ме не цуди ни од овог. Сви они се угледају у свог сефа. Некултура им је заједницко обиљезје.

Name

Кловн

23.10.2020 12:17

Младен је обични кловн,а вријеме после губитка избора ће бити свједок шта је радио и колико је људи понизио,прападао,условљавао и подниптавао.Довео је све саме курсаџије и вечерње школарце на руководећа мјеста,резулта тога ке дубиоза свега,од спорта,културе,јавних установа,буџета,Андрићграда.Кедино што је успио је да се обогати ,купи стан и буде власник некрртнине у вентру града.Бар би се могао захвалити вишеградјанима на решењу стамбеног питања,ми смомједини град гдје је начелник био подстанар

Name

Он

23.10.2020 12:20

Дјуровић прича о култури дијалога,па тај се због различитог мишљења око политике тукао са родјеним братом.Запамтили су му сви све,може сада млијеко и мед да носа од врата до врата.Све уцијене,све пријетње,све непреспаване ноћи људи које су запошљавани у све институције овиг града зато што су неке од бирачких категорија.

Name

Огледалце

23.10.2020 15:09

Политику локалне заједнице у Вишеграду кроји директно Клошраца Сташа,ту се ништа не пита ни Перо Петровић за кога чисто сумњам да ће гласати Ђуровића.Ђуровић и школарац високих вечерњих школа Перишић раде искључиво по наредбама корона партијаша и такође вечерњом школом обдареног Клошарца Сташе.Зна Вишеград колико је дуга остало после бијега Клошарца у И.Сарајево и колико је новца одније,таква иста судбина чека и Вишеград после ове власти.Начелник је већ купио стан у Требињу,ал пошто и Требиње неће више бити бастион снсд-а тешко да ће му ту бити мирна лука.

Name

ВГ

23.10.2020 11:02

Ово је само део обећаних а не урађених пројеката за 4 године. • Реконструкција главне улице, • Реконструкција градског трга који се налази у зони под заштитом УНЕСКО поред моста Мехмед паше Соколовића • Санација градске депоније смећа у насељу Холујаци, • Изградња репетитора за побољшање тв сигнала за грађане насеља Доње и Горње Вардиште, Добрунска ријека и Добрун, • Водовод питке воде за насеље Прелово, • Изградња зграде за младе брачне парове од 10 станова у улици Вука Караџића, • Изградља градског гробља на Трновачама • Изградња капеле на гробљу Косово Поље • Изградња капела на гробљу Трноваче • Изградња фабрике за производњу пелета од стране инвеститора из Италије. • Изградња зграде за младе брачне парове од 20 станова у насељу Гарча, • Реконструкција централног спомен обиљежја борцима војске Републике Српске на тргу, • Завршетак четвртог спрата на хотелу ''Вилина Влас'' у Вишеградској бањи, • Изградњу отвореног олимписког базена на локацији Вишеградске бање поред хотела ''Вилина Влас'', • Изградњу транспортног цјевовода термалне воде Вилина Влас- Андрићград за пројекат Вишеград- бањски град, • Завршетак Позоришта у Андрићграду, • Отварање школе високих драмских умјетности у Андрићграду, • Изградњу пристаништа за бродице код моста Мехмед –Паше Соколовића, • Куповину куће у којој је дјетинство провео нобеловац Иво Андрић, • Изградњу објеката за одлагање огрева за потребе становника стамбеног насеља Бикавац, • Уклањање остатака од објеката хотела Бикавац и Бунгалова, • Изградњу котловнице за потребе становника стамбеног насења Бикавац, • Изградња хладњаче од стране пољопривредне задруге Вишеград • Завршетак радова на пројекту Главички поток, • Изградњу топловода од котловнице у улици Цара Лазара до Козачке улице, • Прекид радова на изградњи аква парка • Прекид радова на изградњи водоводне мреже Клашник-Прелово Због овога не смије на дебату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

23.10.2020 11:42

Ни два метра без гиометра.То је ђуревић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже сачувај

23.10.2020 12:18

Читам сад на сајту општине Вишеград,др снежана ђуровић дала саопштење да су још два лица заражена у нашем граду.Па шта је оно докторице неки дан кад вам је био додик у посјети,колико вас је било у колони и колико растојање је било?Само нас обичне грађане малтретирате,ави радизесве супротно.Подршка Брану Смиљићу,на избору за начелника,побједа је твоја!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наш лијепи Вишеград

23.10.2020 14:51

Сви коментари добро написани, има још пуно тога, али навешћу проблем превоз путника према Србији, био је превоз сваки дан три поласка за Ужице и из Ужица, сриједом и петком за Прибој, тога више нема, немају сви возила, а тај превоз нам је много значио, да није начелник купио стан од 75.000 КМ, уложио више од тога у реновирање, могао је купити мањи бус, који нам је потребан, више нас је који немамо приватно ауто.

Name

Тачно тако

23.10.2020 17:49

Сви су коментари на мјесту и истинити.15.новембра морамо имсти нс уму да ни случсајно не смијемо дати глас ни ђуревићу,ни петровићу,ни андрићу,ни перишићу,ни др ђуровић.МОРАМО ВРАТИТИ СЛОГУ И ДОБРЕ КОМШИЈСКЕ И РОДБИНСКЕ ОДНОСЕ,а саовим из снсд биће још веће подјеле и диктатуре.БРАНЕ СМИЉИЋ ЖИКА ЈЕ. ПРАВИ ЧОВЈЕК ЗА НАЧЕЛНИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не дај се касабо

24.10.2020 08:24

У Висеграду је сад сљам испливао за вријеме овог нацелника. Вјерујем да неце тако остати. У колони су све сами нерадници и они сто не би другације никако изасли из анонимности. Паметан народ је давно отисао из те касабетине.

ОДГОВОРИТЕ