Ко ће помоћи фирмама које нису блиске власти?

Индикативно је да је премијер посјетио успјешну породичну фирму, али не и оне које су из разних разлога, обуставиле или сманиле производњу због изостанка подршке, чак и у вријеме пандемије вируса корона, примјетио је један од предузетника који је смањио производњу и отпустио двадесетаик радника..

Република Српска 22.10.2020 | 18:46
Ко ће помоћи фирмама које нису блиске власти?

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Српцу да „критичари ништа не раде него критикују и то, нажалост, они људи који су некада обављали министарску или неку другу високу функцију“.

Одговарајући на питање да ли се пооштрене мјере од стране Штаба за ванредне ситуације РС, везано за погоршање епидемиолошке ситуације , темеље на закону, предсједник Владе је одговорио да  Републички штаб ништа не ради без законског упоришта.

„То су четири закона – Закон о јавном реду и миру, Кривични законик, Закон за здравствену заштиту становништва и Законик о прекршајима“, казао је Вишковић.

Он је додао да је прије доласка у Србац о овој теми разговарао са Селманом из Уставног суда, министром Касиповићем  и генералним секретаром Караном, који је добио задатак да вечерас упутем медија објасни грађанима да је све што је донесено утемељено на закону.

Апеловао је на грађане да озбиљно схвате ситуацију и да тренутно  нема лијека за вирус корона, да нема вакцине, те да је једини начин борбе против вируса корона  дистанца, маска и хигијена.

„Не насједајте на лудачке приче“, поручио је премијер Радован Вишковић. 

Он је данас посјетио србачку  фирму „Лучић“ која се бави производњом амбалаже од пластичних маса у којој је запослено око 50 радника. Ријеч је о породичном предузећу које спада међу најуспјешније, и које није прекидало производњу ни у току пандемије вируса корона, рекао је директор фирме Лука Лучић. 

Индикативно је да је премијер посјетио успјешну породичну фирму, али не и оне које су из разних разлога, обуставиле или сманиле производњу због изостанка подршке, чак и у вријеме пандемије вируса корона, примјетио је један од предузетника који је смањио производњу и отпустио двадесетаик радника..

Вишковић је разговарао и са општинским руководством у Српцу.  

„Захваљујући спреги локалне СНСД власти и Владе, у овој општини је реализовано више пројеката у области комуналне инфраструктуре.  Влада ће и даље финансијски подржавати Србац, а најзначајнији пројекти су реконструкција школских објектата за шта ће се издвојити милион марака, затим ширење водоводне мреже, изградња дјечијег вртића“, казао је не пропуштајући прилику да критикује бившег начелника за застој у развоју од 2012. до 2016. године.

„Требало је двије године новог мандата садашњег начелника  да само санира нерад бивше власти“, рекао је Вишковић избјегавајући да каже да претходна општинска власт није имала подршку  Владе. 

Радован Вишковић је  посјетио и стамбену зграду са 8 станара, која је у пожару изгорјела, а обновљена  уз подршку владе и општине, као и донатора. Преставници етажне заједнице станара уручили су  премијеру и осталим донаторима захвалнице. 

(БН/С.К.)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Фениx

22.10.2020 17:08

Успјесног помози а неуспјесног погурај да сто брзе пропадне. Ко их је тјерао да отварају фабрике.Да то пролази отворио би Додик и сира и уза фамилија , кафиц је закон ,у Делти па Агапе .. .пар конобара,видео надзор,марза велика а пола гостију се увлаце Додику и остављају лову.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wајаттеррп

22.10.2020 17:59

Лако је сада крцмити предузеца и присвајати и усвајати ,запосљавати себи блиске људе како вас није срамота само русити све сто је ове дрзаве када за то сто су људи бореци се стварали ,многи од њих сада лезе на робији по40 година зато сто су се борили за ово сто ви сада злоупотребљавате и присвајате као да је васе,,срамно ,,али доцете и ви до краја сви

Name

Босс

22.10.2020 17:25

Ја знам ко неце Додиг и његова власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

22.10.2020 18:07

Ма да је само то...ако ниси БЛИЗАК властима: не можеш добити добро радно мјесто, не можеш проћи на тендеру, не мозеш,ако си доктор, добити специјализацију, не можеш бити директор јавног предузећа, не можеш бити декан и ректор...

Name

Пекар ал мали

22.10.2020 17:33

Нек помогне она ус Саса Тривиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мала ки

22.10.2020 17:54

свака цаст. нико га никад није боље описао.

Name

Дијагноза

22.10.2020 18:06

Гаде им се они који нису у "црвеном систему" а не гаде им се њихове паре кад плате ПДВ. Багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не радник

22.10.2020 18:17

брњице ставили ,ставити на ланац и водати ето посла за критицаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

22.10.2020 20:56

12 година сам била у потрази за послом, одбијеница море, висока струцна спрема, просвјета....сваки пут када сам излазила на конкурс знало се ко це бити примљен...колико пута сам цула ...звао лицно Додик , звао Павиц, звала Тесановицка (а на ово презиме сам се језила и дан данас се језим јер је стално гурала једне те исте док их на крају није запослила на неодредјено). Нисам ни у цијој странци нити имам дебелу коверту да дам је неком тамо директору, министру, посланику . Плацуци од муке, излазила сам из скола и др.установа закинута за бод-два....он најуспјеснијег кандидата била сам најуспјеснији губитник! Толико смо корумпирани да се бојим да је све касно и да је све узалуд:-(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Бањалука

22.10.2020 22:08

Знам како ти је јер то дозивљавају многи млади људи у овој смрадини од власти. Годинама корупција и криминал Додикове власти и партије/секте. Затровали су друштво, уништили будућност, обесмислили су све сто је некад било нормално. За посао зове се Дјокице син, Додиков син, неки Зенга, Муто, Јало. Страсно је шта су направили од једног ентитета у БиХ, страсно је да на све то има много оних који клицу и прате Додика и који не виде куд иде овај брод.

Name

Србац 2

23.10.2020 03:38

Гледај само оних јајара и шупака иза начелника и премијера. Животни циљ им је да им се увуку у гузицу, све трче ко ће прије бити "сонда за ректоскопију". Људи без образа. Погубили су се, имају на себи ону коњску оглавину, па ништа не виде, а слијепи код очију. Успут подебело и необразовани, али такве ови напријед воле, такви пролазе код њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неподобни

23.10.2020 11:20

У Српцу је све дозвољено и све може,па тако да се може бити Предсједник предсједништва Опстинске борачке организације и бити на листи СНСД као кандидат за одборника у СО Србац...а има тога још......

ОДГОВОРИТЕ