СДС ће омогућити да се Херцеговина гради и напредује

"Ми нисмо случајно изабрали слоган "Српска по мјери свих нас". То је Република Српска какву народ жели, а на СДС-у је да се за тај циљ избори. Ми је желимо такву, таквом су је сањали и они који су је стварали 90-их године", рекао је данас у Гацку предсједник Српске демократске стране Мирко Шаровић.

Република Српска 22.10.2020 | 15:15
СДС ће омогућити да се Херцеговина  гради и напредује

"СДС је једина политичка снага која, са својим партнерима, може да промијени ствари набоље и оствари своју и народну визију Републике Српске по мјери свих, у којој ће грађани бити равноправни, гђе ће сви имати једнаке шансе, једнаке прилике без обзира којој политичкој партији припадају и да ли су уопште политички ангажовани".

Он је казао да Република Српска тренутно није таква, да је због тога напуштају млади људи јер је не виде и не осјећају својом.

Шаровић је навео да Српску годишње напусти око 10.000 људи. "Не напуштају је само ради посла, напуштају је јер не осјећају да је ово добро мјесто за живот. Одлазе јер су прилике такве да не може нормално да се живи. У овој земљи је тренутно све ненормално, ненормална политика, ненормалне прилике, ненормалне ствари се дешавају око нас, и због тога многи одлазе траже боље мјесто за живот широм свијета" рекао је предсједник СДС-а.

"Ви овде имате термоелектрану, велику компанију која је од велике важности за Гацко и за Херцеговину.  Ви сте најбољи свједоци да она најмање ради за вас. Ради за неког другог, неки други располажу њеном добити, појединци се богате, а локалној заједници и Херцеговини остају мрвице. Док ју је СДС водио све је било другачије", рекао је Шаровић и најавио да поново долази вријеме у коме ће СДС омогућити да се Херцеговина гради и напредује захваљујући својим природним богатствима, а не да она одлазе код појединаца у Бањалуку.

Он је најавио концепт  подмлађивања и освјежавања странке и давање више шансе женама, како је рекао, њеним најоданијим члановима.

Милан Радниловић: Отворићемо 300-400 нових радних мјеста

"Ни једну моју кандидатуре, прошле и актуелну, нисам сматрао личном кандидатуром. Све моје побједе доживљавао сам као колективни напор једне велике групе људи и моје комплетне странке, СДС-а. Тако ће бити и на овим изборима. Никад нисмо изгубили изборе, нећемо ни ове",  рекао је дугогодишњи начелник и актуелни кандидат СДС-а за нови мандат Милан Радмиловић.

Он је рекао да се сјећа много бољих и сретнијих времена у Републици Српској када су функције у локалним заједницама, НСРС и Влади РС носили кадрови СДС из Херцеговине, Романије, Бирча..." наше друштво је тада било много боље, напредније, било нас је знатно више у Републици Српској  било нам је много боље" рекао је Радмиловић.

Он је нагласио да је ово озбиљна и значајна борба  да се са власти  скине СНСД и Милорад Додик.

 

"Републику Српску и њене фондове они сматрају личним власништвом,  из њих узимају колико год хоће, а народу остане врло мало. Зато лоше живимо" рекао је Радмиловић и додао:

"На прсте једне руке можете пребројати колико су отворили привредних капацитета у бројним годинама у којима врше власт, а са друге стране можете набројати дуги низ погона чије је затварање производ њихове политике,  а посљедица затварања радних мјеста и одлазак људи са ових простора.

Он је навео да ће у Гацку завршити  започете пројекте водоводне и канализационе инфраструктуре, да се на томе мора радити, али да је будућност у запошљавању.

"Ми морамо наћи начин да отворимо 300-400 нових радних мјеста. Од 10 људи које примим њих 7 тражи посао. Уз најављене инвестиције нова радна мјеста сада су већ прилично извјесна. Родољуб Драшковић обећао је инвестиције и то у производна радна мјеста", истакао је кандидат СДС за начелника Гацка Милан Радмиловић.

Вукота Говедарица: Одбићемо и посљедњи напад СНСД-а на СДС-ову гатачку тврђаву 

"Ово је посљедњи удар СНСД-а на гатачки СДС. Опстали смо у тешкој 2008. години, још тежој 2012. години, затим у  2016. направили велики политички тријумф у Гацку, и ово је њихов посљедњу удар на нас. На општим изборима 2022. године Милорада Додика скидамо с власти, демократским путем и побједом на изборима, након чега поново градимо Републику Српску по мјери свих нас" рекао је делегат у Вијећу народа ПСБиХ и носилац кандидатске листе за СО Гацко Вукота Говедарица и додао да ће и новембру бити одбрањено Гацко, неосвојива тврђава за СНСД пуних 30 година. 

Он је истакао да се воде важни разговори са инвеститором, земљаком Родољубом Драшковићем и да су инвестиције у Гацко на помолу, али да и Драшковића и друге инвеститоре треба да дочека здрава, паметна и одговорна политика. То је прилика да се свим Гачанима, радницима, домаћинима и становништву и младим и старим, створи амбијент да осјете нове перспективе и могућности и задрже жељу да живе и раде у Гацку.

 Говорећи о кандидату СДС-а и дугогодишњем начелнику Милану Радмиловићу рекао је да је "правичан човјек који ни кад њему није било лако никад није дијелио Гачане по било којој основи, него их је све гледао једнаким очима, једнако третирао, помагао им и окупљао их око себе."

За Радмиловића Говедарица је још рекао да је "частан човјек, а у политици нема много таквих људи. На све то је виспрен и оштроуман и кад то знамо није тешко закључити зашто су Гачани њему давали повјерење у протеклих 20 година и зашто ће му га поново дати 15. новембра."

Говедарица је нагласио да Гачани на овим изборима гласају између два добра и кандидата и човјека. Радмиловић је искусан човјек, противкандидат му је млад.

 "Његова грешка је што је дозволио да га политички ментори упрљају и увуку у проблеме. Он ће то схватити и сам, али накнадно",  рекао је Говедарица и истакао ће уз Радмиловићево искуство стасати и сазрети бројни перспективни млади људи који ће у догледно вријеме преузети одговорност за Гацко.  

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Шамац

23.10.2020 22:00

За госп. Говедарицу и остатак неважи маске и одстојање? Дал је нека друга странка, одма би били на удару бн-а.

ОДГОВОРИТЕ