Власт Српске је и најновије мјере подредила изборима

"И стога морам бити искрен и рећи да нисам оптимиста када је у питању наша власт јер је ово вријеме, задњих неколико мјесеци, подредила је изборима и бојим се да ће свака одлука која се буде доносила у наредном периоду бити подређена изборима на овај или онај начин", казао је Бјековић.

Република Српска 22.10.2020 | 13:40
Власт Српске је и најновије мјере подредила изборима

Коментаришући нове мјере обавезног ношења маски и на отвореном, ортпедски хирург болнице у Зворнику Горан Бјековић каже да дефинитивно није исто бити са маском на отвореном у центру Бањалуке и на некој пољани гдје није толика концентрација људи, гдје не пролазе возила, гдје прашина има времена да се слегне:

“Једно је сигурно ви нисте уопште сигурни од вируса у бетонским просторима и стога није ни случајно зашто људи више обољевају у тим већим центрима, тако да маска свакако има смисла”

Осврћући се на владину одлуку о ношењу маски, он каже да она у неким случајевима и није логична у којој се каже да се маска не мора носити кад трчиш на траци у фитнесс центру, када сједиш у кафићу, али мораш ако си у шетњи, ако трчиш парком, чак и дјеца страрија од 7 година на игралишту је морају носити, али не и у сали на тренингу.

"То и јесте невјероватно у цијелој овој причи, то одсуство логике. И сасвим разумљиво је негодовање људи и постављање питања. Људи су уморни, а долазе и избори, и увијек се питамо шта иза тога стоји корона или политичка ситуација. И зашто се баш сада уводе рестрикције, и зашто је забрана окупљања до 16.11., дан након избора?  Зашто не 17. или 13. новембра? Некако тај 15. боде у очи И човјек не може да не постави питање да ли ми све одлуке доносимо на основу објективне ситуације или у складу са политичким потребама", казао је Бјековић у интервјуу порталу Бука.

Он наводи да у глобалу ми ни на шта немамо одговор, ни као друштво ни као појединци.

"Ми смо ушли у ситуацију комплетне дубиозе. Из те дубиозе како ћемо се извући са репрезентацијом коју имамо у било којој области не само у здравству, нама је и школство у дубиози, увјерили смо се сви у то, да ли ћемо ићи на онлине наставу, шта су предности, а шта мане, да ли је то неко истраживао. А све је то забрињавајуће, јер ви ако немате добро здравство и школство о чему онда да причате, чему да се надате у овој земљи", казао је он и додао да не зна област живота у РС која није у озбиљној дубиози.

"Сви смо у великим проблемима, а опстајемо вјероватно усљед ентузијајзма и љубави према земљи. Зато људи и опстају, раде за ово мало цркавице, али добар дио људи и одлази И тек ће одлазити када се границе отворе и када се ова ситуација са корона вирусом стави под контролу, надамо се сви томе током сљедеће године", казао је Бјековић.

Тврди да Из институција једино можемо чути да је ситуација алармантна и да су за ово што нам се дешава криви искључиво грађани који се не придржавају мјера? 

"Грађани нису криви, увијек је крива власт и за оно добро и за оно лоше. Питају ли се они некада какву поруку нама шаљу. Ево гледамо те политичке скупове гдје они не носе маске. То не би смјело тако, да грађани морају, а политичари не. Или каква је нама свима порука послана са случајем министра Кошарца који је прекршио мјере заштите прописане у циљу сузбијања ширења корона вируса. За такве ставари се у нормалним државама пада са власти, подносе се моментално оставке, а код нас ништа, писало се два-три дана и ником ништа", каже доктор Бјековић.

Констатује да код нас нема те одговорности.

"И онда ти исти људи, наши политичари хоће народу да нареде да носе маске, да не иду у кафиће, да држе дистанцу, а они то не раде. Виђамо то свакодневно и у чему је забога љепота Кошарца и Шерифа Коњевића? Што они могу ићи на феште, а ми не можемо? Ако ви не казните "свог" човјека и не покажете да су правила иста за све, како онда да очекујете да будете ауторитет, да поштује ваше одлуке неко у овој земљи.
А ево и ти кафићи, људи су тога и жељни јер једино што имају у Републици Српској  то је та кафана, немамо ми неки Дизниленда и оталих мјеста за забаву", казао је Бјековић.

"И стога морам бити искрен и рећи да нисам оптимиста када је у питању наша власт јер је ово вријеме, задњих неколико мјесеци, подредиа је изборима и бојим се да ће свака одлука која се буде доносила у наредном периоду бити подређена изборима на овај или онај начин", казао је Бјековић у интервјуу порталу Бука.

(БН) 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Тачно тако

22.10.2020 12:14

Паметан човјек,добар доктор.Али у РС и додику не требају паметни љиди.Њима требају послушници.Видјело се јуче у Вишеграду,нису се ни окренули за женом која каже немамо хљеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДИЈАГНОЗА

22.10.2020 12:40

НОРМАЛАН & ЗБУЊЕН = ЛУД

Name

Xx

22.10.2020 12:16

Политицари и власт би требали бити узор градјанима. Медјутим, они су примјер како несто не треба радити. Доктор је у прави. Ми смо у великој дубиози. Незналице се играју насим зивотима. Цовјек мора да удисе оно сто издисе! Да ли је то нормално? То су политицари наредили. Толико о њиховој бризи за народ. Власт је ту да нас обмањује и пљацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјгор62

22.10.2020 14:22

Власт је ту да нас шиша, ако смо овце!

Name

Поздрав из Радаља

22.10.2020 12:17

Ооооооо па где си ти стари друзе, и бивси сараднице,одавно те није било, бас сам позелела слусати твоје мудролије, не знам како црвеносектаси не препознасе твоје квалитете па уместо тебе за директора болнице постависе оног клосарцица са купљеном дипломом поповица?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

22.10.2020 13:40

Несто нисам упознат,о чему је реч?

Name

Миле

22.10.2020 15:35

Немојте тако за Поповића,направио је неред,нерад и недисципину,црна вам васа мајка докторска који сте ви папучари,срам вас билоооооо!!!!!!!

Name

Миркан

22.10.2020 12:34

Упоредите оваквог доктора са Богданићем,Ђајићем,Стевандићем. Нису му ни до кољена у сваком погледу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

22.10.2020 14:35

Неупоредиве појмове је немогуце поредити. Да ли це икад ико у овој дрзави да буде казњен због цињенице да је се јос у марту кренуло наопако и неодговорно формиравси републицки стаб од 1 епидемиолога и 4 незналице у лику Додика, Пејине унуке, Висковица и Синисе Карана? Гдје је ту логика да у таквом тиму буде 1 цовјек из струке ''истина са врло упитном дузином стаза у струци'' и 4 ноторне незналице? Није ли било нормално да у таквом тиму уз министра буду јос 2 љекара инфектолог и пулмолог? Цетврди цлан тима је требао да буде какав пензионисани официр рода АБХО деконтаминатор као консултант и пети цлан могао је да буде формално премијер? Тако од самог поцетка радеци наопако и аљкаво стигли смо ту гдје управо јесмо.

Name

Ре Миркан

22.10.2020 18:39

Јел' га знаш?

Name

18

22.10.2020 12:38

Докторе свака ријец Вам је на мјесту,све се десавало и десава како сте рекли,а ста народ да ради,овде је увијек народ крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богами тако је

22.10.2020 13:13

Свака цаст доктору Бјековицу.Све је тацно рекао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

22.10.2020 13:33

Цовјек који купи РТВ претплату има вецу плату од ДОКТОРА и то ДРЗАВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

22.10.2020 14:00

Тачно тако. Све си вала докторе реко онако како јесте. Свака част. Ови црвени кмери су зло да нема већег зла на овим нашим просторима а и шире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

22.10.2020 16:25

Плашим се да то што говорите мало ко чује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

22.10.2020 17:06

Чују они, алИ их не интересује. Њихов је главни циљ да нас униште, а по налогу својих шефофа који су их на власт и довели са прецизним задатком. Забрињавајуће је сто то раде "своме" народу, а још више забрињава: сто то раде веома сласно-СА УЗИВАЊЕМ.

Name

Лука

22.10.2020 16:59

Браво докторе, све сте рекли. Мислим да нико реалан овдје не може наћи ништа што није тачно, оволико понижавање народа у свему па и у овој несрећи што нас је снашла, мислим да је превршило сваку мјеру. Понашају се као власници РС, мисле да су заштичени и од короне, за њих не важе никакве мјере, али ће још једном пунити касу кажњавајући народ због маски, око чијег ношења су подијељена мишљења и струке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рора

22.10.2020 17:46

То Горане сило свјетска додји мало до Хан Пијеска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фадил

23.10.2020 12:44

Познајем те лицно. Доктор си и радис јос у БиХ. У цему је проблем

ОДГОВОРИТЕ