Снимци из клубова: Крше се забране и лумпују до јутра

Клубови у Београду несметано раде, примају госте као у најбоље вријеме, потпуно занемарују све препоруке и забране.

Србија 21.10.2020 | 22:35
Снимци из клубова: Крше се забране и лумпују до јутра

Управо због тога за сутра ујутро заказана је и ванредна сједница Кризног штаба гдје ће бити анализирана тренутна епидемиолошка ситуација у Србији, али и региону гдје корона такође “дивља”, али ће бити ријечи и о даљим мјерама и препорукама.

Само они који немају Интернет и живе испод камена нису видјели снимке из пуних ноћних клубова прошлог викенда, у којима се на стотине људи грли, пјева и све што иде уз то. Наравно да раде и послије 23х. Ево, рецимо, како је изгледала субота на недјељу у престижном “Лафајету” у Бетон хали.

Епидемиолог и члан Кризног штаба за сузбијање инфекције Цовид 19 проф. др Бранислав Тиодоровић каже за Блиц да, што се тиче кажњавања оних који не поштују мјере, Кризни штаб не може никога да казни јер то треба да раде државне институције.

– Ми из Кризног штаба, поготово ми из стручног тима, немамо право никога да кажњавамо, то раде одговарајуће државне службе. То су инспекције и комунална полиција. Ту постоји проблем који је везан за законске прописе, да ли могу да се примјене или не и зато се чека Скупштина да се конституише, како би се пооштрили неки закони, који досада нису омогућавали да се казне спроводе у цјелини. А друга је ствар и то се може поставити као питање зашто инспекције не раде свој посао до краја или комунална полиција. Њих је мало, да би могли све да о контролишу и зато је уведено да грађани путем Вајбера пријављују. Добијали смо снимке, на којима се види велики број људи у неком клубу без коришћења било каквих заштитних мера. Оно што је добро истаћи јесте што велика већина грађана заиста поштује мере – каже епидемиолог.

Што се тиче оних који организују журке и скупове мимо мјера, професор Тиодоровић сматра да ту треба примјењивати све механизме.

– Овог тренутка по закону можемо урадити затворити објекат на седам дана ако ради послије 23 часова. Ако не примјењује унутар објекта мјере заштите, маске, дистанцу, дезинфекцију, физичко растојање, такође се може применити та мјера затварања, али то може само инспекција. Ми смо сада у ситуацији да немамо довољно инспектора за оволику контролу – закључује професор Тиодоровић.

(Блиц)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Скептик

21.10.2020 20:58

Тебе треба затворити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

21.10.2020 21:55

Затворите мајмуни па зивите од милостиње Кине. Идиоти и морони поткупљени. Нисмо ми глупи Нијемци па да се измедју себе пријављујемо или боље рецено нисте ви ни близу Њемацке дрзаве да нам омогуците радна мјеста да би смо вас постовали.

Name

Ипе ре Добој

21.10.2020 23:45

Кина је Wухан 6 мјесеци дрзала фулл у изолацији,неки дан овај други град сво становништо тестирала скоро 11 милиона за 7 дана. Не треба се поредити са таквим уреденим системима. Код нас ко преживи причат ће,тако се власт понаса.

Name

???

22.10.2020 04:51

Немоземо се ми висе поредити нисаким јер по броју криминалаца на власт и нереда у дрзави мисмо далеко отисли од сви..

Name

Бееп

22.10.2020 05:03

@ипе дали ти стварно вјерујес у ово сто си написао?

Name

НАРКО ДРЖАВА

22.10.2020 07:28

А ГДЈЕ ПРОДАТИ ТОЛИКУ ДРОГУ. ПА ШТА ВИ МИСЛИТЕ. НА БАЛКАНУ ЈЕ ТО ГЛАВНА ПРИВРЕДНА ДЈЕЛАТНОСТ. ВЕЋ СТОТИЊАК ГОДИНА. АЛО БРАЋО. ПОЛАКО.

Name

Тадивоје

21.10.2020 20:59

Пандемија лази је успјела у мозговима људи оскудног интелекта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаз

22.10.2020 08:31

Јесте, огромна већина грађана се понаша у складу с препорукама, али кафане и даље раде и расадници су заразе. Због тога треба сви да испаштају...нема смисла...каква правна држава какве трице.

Name

ПЛАНдемија

21.10.2020 21:05

Народ живи нормално, здравог је духа...свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.10.2020 10:02

Будалетино

Name

Име *

21.10.2020 21:09

Па фино,држава им дозволила клубове да раде несметано,шта очекивати? Да затуцана омладина која се ложи на армани торбице и гледа задругу сконта у глави шта је погрешно а шта не? Горе смо ми будале које коментаришрмо то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

22.10.2020 01:28

Слажем се. Остали коментатори су у рангу пилећих мозгова, недефинисаних личности, као и ова руља, која не мисли даље од сутра, коју није брига ни за кога и која гледа само угађање свом дупету. Безоблична маса, коју с неколико питања размонтираш, дезорјентишеш и нацрташ им колико су глупи. Ментална сиротиња, која животињским нагонима прати руљу сличну себи.

Name

Зоки

22.10.2020 05:56

Ма браво за коментар...

Name

Име *

22.10.2020 06:47

Добро то је већ мало превише лоших описа омладине хахахахах али доста тога је тачно

Name

Миркан

21.10.2020 21:57

Не знам шта се ви за њих бринете и за њихово здравље ако они сами неће. Пустите их када тако хоће,падале су и бомбе па живот није стао а ово је као горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симке

21.10.2020 23:59

Сутра ће се јавити у амбуланте, неки ће морати у болнице, али места већ сада понестаје. Неће моћи бити примљени ни на преглед јер су редови за чекање већ сада огромни. Једино решење је полицијски час после 24.

Name

Ре:

22.10.2020 00:58

Због шачице таквих малоумних будала испаштају сви остали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.10.2020 17:06

Коњу, ста прицас ти.

Name

Харис

22.10.2020 01:19

Није нити требала ова влада. Да омогући и рад овима тада клубовима. И овима тада кафићима. Након оне њихове тада забране. Када су већ били њима онда то забранили да не раде. Требали су остати и на овоме. И не дозволити да они поново отварају. И то ове своје клубове. И ове то своје кафиће. Док не прође ова тада корона. А овако они њима били дозволили. И да они могу поново радити. И пошто су они били на овим губицима. Када нису то били радили. Сада неко треба надокнадити. И то ово што они нису били радили. Како ово неће држава да им помогне. Они су то били сами одлучили да раде дуже. Да бих и надокнадили овај свој тада губитак тада то. И онда када буде још ова музика то она уживо. Онда се ови опусте. Гдје је и овима људима требало тако нешто. Јер, изгледа да је њима било недостајало. И то када су људи били приморани да тада и остану код куће. Јер није тада било ово ништа нити било радило. Да су вријеме они и морали проводити код куће. Јер, људи су и били навикли да се они друже. Да излазе по тим клубовима и овим тада кафићима. Не да они то буду затворени у ова то четири зида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

22.10.2020 09:27

Немој ти више писати коментаре.

Name

Цињеница

22.10.2020 02:52

Занимљиво је да су сви у неком страху, нароцито, ако дан проведу уз медије, мрезе и информативне програме, сви се својски труде, улазу 200% ресурса у прицу о Корони, а нико не даје тацне податке, нико ни након пола године не покусава суоцити супротстављена мисљења доктора, струке. Нема цак ни статистицких података, колико је код нас и да ли има раста броја умрлих у односу на претходне године, засто се респиратори висе не користе у лијецењу, које су уопсте методе и лијекови које ми користимо, анализа како се бирају кандидати за теститање итд. Једноставно се све своди на класицан притисак на јавност и застрасивање, дизе се паника и коци нормалан зивот и друства и привреде. Ко је то и како утврдио да стално носење маске смањује ризик и у којем проценту? Ко је утврдио и гдје анализа утицаја мјера на психологију дјеце и касније последице? Ко је утврдио да ограницавање основних слобода помазе у заустављању сирења вируса? Ко уопсте мисли да се вирус мозе зауставити закљуцавањем у куце...да ли је урадјена анализа законитости и корисности мјера из марта, априла, маја? Засто цуте омбудсмани за људска права, за права дјетета? Све је код нас Ад Хок, у интересу аутократе. Не могу наци друго објасњење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требале би

22.10.2020 04:25

...Срби из РС да оду у Србију и заведу ред! Специеллт јединице оних ветерана рата да оду по клубовима похапсе младе и одведу их у цркву да се моле, дадну им јеванђрље у руке и нека уче, дан - ноћ. Ми у РС смо вјерни Богу и понашање Србијqнqцq нас вријеђа! Срамоте нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

22.10.2020 05:40

Сви ви из кризних штабова сте обичне икебане и нико вас више не схвата озбиљно а ни сами не знате шта причате..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сладан

22.10.2020 06:04

Немогуце је наци вакцину за несто сто непостоји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Сладан

22.10.2020 10:27

А да ли је могуће да ти сконташ да се ''непостоји'', пише одвојено. Значи, ''не постоји''. Сједи, један!

Name

Смислов

22.10.2020 07:04

Држава којом влада братија, неспособна је и функционише по кумовским и родбинским везама, на крају ће због оваквих позатварати све од петка до понедјељка, јер није у стању да спроводи своје мјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А музика...

22.10.2020 11:15

У кафићу који је отворен у стамбеној згради за колективно становање (са око 200 становника у згради), музика синоћодјекује као у дискоклубу и то до 23 часа, иако је Законом о јавном реду и миру, забрањена музика послије 22 часа. Мада музика из кафица се,послије 22 часа неби смјела уопштечути изван угоститељског простора. Али, коме се обратити. Никоме! Кризни штаб је забранио музику узиво у угоститељским објектима за смјештај људи, а у кафићима није забрањено. А требалоје забранити гласну музику у свим угоститељским објектима (било да се ради омузици узиво илипреко уређаја). Јер гласна музика, како тврде предлагачи забране, производи сманиивање дистанце између присутних гостију,јер акожеле причати не чују од прегласне музикепа се примичу једни другима.

ОДГОВОРИТЕ