Од данас обавезно ношење маски и на отвореном

У Републици Српској данас почиње спровођење закључка Републичког штаба за ванредне ситуације којим се до 16. новембра забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, музика уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, те приватна окупљања у групама већим од 10 лица /свадбе, крштења, рођендани, прославе и други породични скупови сличне природе/.

Република Српска 21.10.2020 | 08:29
Од данас обавезно ношење маски и на отвореном

Овим закључком, који је Републички штаб усвојио на јучерашњој сједници, обавезују се грађани да на отвореном и у затвореном простору носе заштитну маску /прекривена уста, нос и брада/ и придржавају се заштитне мјере физичког растојања од два метра.

Од обавезе ношења заштитне маске су изузета дјеца млађа од седам година, лица са посебним потребама која не могу скинути маску без помоћи других и лица које обављају спортску и рекреативну активност у оквиру спортских објеката.

У затвореним просторијама, осим ношења маске и одржавања физичког растојања од два метра, сви морају да се придржавају упутстава Института за јавно здравство Републике Српске за боравак у затвореном простору, у зависности од дјелатности која се обавља.

Непоштовање мјера забрана биће санкционисано у складу са Законом о јавном раду и миру и Законом о заштити становништва од заразних болести.

Обавезују се правна лица, предузетници и физичка лица, који у директном контакту пружају услуге грађанима, да морају бити заштићени маском, да обавезно спроводе мјере дезинфекције, обезбиједе маску грађанима који користе њихове услуге, а немају их, и придржавају се упутстава Института о организовању рада у зависности од дјелатности коју обављају.

Закључком Штаба ограничава се радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 6.00 до 24.00 часа до 16. новембра.

Пружање угоститељских услуга исхране и пића на начин како је наведено односи се и на угоститељске објекте за смјештај.

До 16. новембра дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста искључиво без присуства публике, уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Субјекти који обављају регистровану дјелатност дужни су да услове за обављање дјелатности прилагоде мјерама које је прописао Институт за спречавање појаве и ширења ковида 19 на радном мјесту.

Субјекти који пружају услуге из области угоститељства, умјетности и забаве /биоскопи, позоришта, музеји и слично/ дужни су организовати свој рад уз примјену прописаних епидемиолошких мјера прописаних од Института за јавно здравство Републике Српске са посебном пажњом на ограничење броја лица у објекту у зависности од површине простора и уз обавезно поштивање прописане физичке дистанце и на улазу у објекат да поставе обавјештење о укупном броју лица која могу боравити у односу на његову површину.

Субјекти који обављају регистровану дјелатност могу самостално обављати дезинфекцију пословних просторија у складу са упутством Института.

Према закључку који је донио Републички штаб, републички органи управе, органи јединица локалне самоуправе и остали субјекти који врше јавна овлашћења дужни су организовати рад са грађанима тако да на улазу у службене просторије ограниче број особа које истовремено могу да бораве у просторијама, одржавају растојање у затвореним просторима од најмање два метра, уз благовремено предузимање мјера дезинфекције и појачане хигијене и омогућити рад шалтер сале и матичне службе у јединицама локалне самоуправе уз обезбјеђење физичке провидне баријере на радном мјесту која пружа довољну заштиту запосленом и кориснику.

Правни субјекти, као и републички органи управе, органи јединица локалне самоуправе и остали субјекти који врше јавна овлашћења треба да организују рад од куће за послове за које је то могуће.

Јединице локалне самоуправе дужне су да своје акте усагласе са овим закључком, а у случају погоршане епидемиолошке ситуације да на свом подручју донесу рестриктивније мјере у односу на мјере утврђене овим закључком и о томе обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације.

Надзор над спровођењем овог закључка спроводе Министарство унутрашњих послова, Републичка управа за инспекцијске послове путем надлежних инспектора и инспектора у саставу јединица локалне самоуправе и Комунална полиција.

Наредба о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у здравственим установама и установама социјалне заштите у Републици Српској и Наредба о обавезној контроли лица којима је одређена кућна изолација због новог вируса корона у Републици Српској се примјењују уз овај закључак.

(Срна) 

Коментари / 73

Оставите коментар
Name

Бања Лука

21.10.2020 06:38

Кретенизам ,на отвореном на дистанци засто треба маска,а до16.11. забране бас занимљиво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

21.10.2020 07:16

Наравно, ове мјере су тотално бесмислене и немају никаквог здравственог ефекта. Уствари, имају, код људи ће њихово здравље бити од сада више угрожено са ношењем маски, пре свега. Стварно будала може наредити дјеци да носе маске на отвореном а и да бициклисти носе маске у току вожње. Маске смањују унос кисеоника у организам а истовремено повећавају унос ЦО2 који се издише. Па какав психопата, незналица, дилетант и идиот мораш бити да уведеш такве мјере које ће угрозити здравље људи а пре свега дјеце???!!! Друго, укидање музике у кафанама..., шта ће се промјенити када не буду свирали двојица музичара на гитарама, нпр. у Роцк Симфонији или Мац тире пубу????? Они су до сада свирали на бинама које су од публике удаљени бар три метра а свакако је број посјетилаца био ограничен и до сада. Шта ће се сада измјенити???? Ове мјере показују ТОТАЛНО НЕЗНАЊЕ И НЕМОЋ режима, донијели су мјере које немају никакве везе са здравој памети а све са циљем да се народ понизи и стави под контролу а да се истовремено опозицији опструише предизборна кампања.

Name

ВРС

21.10.2020 07:18

Идиотизам се наставља!!! Носит је нећу док доктор Несторовић непоме носити, а то се десити неће!!! Он је једини доктор који је непоткупљив!!!

Name

Ре Бањалука

21.10.2020 07:48

Ово важи до 16. Новембра, а од 16. можда ће забранити и да нас укућана буде више од 5 у једном домаћинству, ко што су мислили прољетос увести, па се предомислили?! Ако човјек и жена имају двоје дјеце, плус ако су ђед и баба живи, очигледно ће неко бити вишак, дал ђед или баба, неког ћемо морати избацити из куће, без обзира што је кућа, највјероватније, њихова???

Name

Ре Скептик

21.10.2020 08:49

Резим мозе да доноси одлуке, на нама је да се против тих одлука побунимо, али ми нисмо Србија, ми смо кукавице а опозција сути.

Name

Кретенизам

21.10.2020 11:03

Могу доносити какве год хоце одлуке,маску нисам носила, нити цу је носити, а они могу писати казне, јер им је колапс у будзету. Довољно је сто краду изборе, криминал кулминира, народ се вара и пљацка деценијама, па сад и козу да гуле, ваздух да не дисемо.

Name

Добој

21.10.2020 11:10

Браво, опозиција сути. Ако је власт под притиском свијета па мора, ја се питам ста ради опозиција. Ниста, цека и она као и власт сендвиц испред америцке амбасаде. Довољно је само предати захтјев Уставном суду за укидање тих одлука. Ајмо сад да помогнемо власти, а русицемо кад буде требало.

Name

Ре

21.10.2020 13:40

До 16. новембра резим це нас сигурно малтретирати и понизавати а од 16. це наставити јос зесце малтретирање и репресију ако успију покрасти изборе и "побједити".Све док народ цути и трпи ти полуписмени резимски садисти це се на њему изивљавати.Гдје то има да се маска носи на отвореном ако се мозе дрзати растојање веце од два метра?

Name

Па

21.10.2020 06:41

Паметно. Друкције се немозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.10.2020 07:04

Теби би било боље да мало научиш правопис.

Name

Андриц

21.10.2020 07:04

Де погледај се у огледало,и реци ста видис...

Name

ре

21.10.2020 07:12

ако ти не мозес да заститис себе ДОК ТИ ОВИ УНИСТИВАЦИ СВЕГА ЉУДСКОГ НЕ КАЗУ, ОНДА СЕ ИДИ ЛИЈЕЦИ НА ВРИЈЕМЕ ОВЦО!

Name

Ре

21.10.2020 07:50

По правопису се види да је гарант неки помоцник министра

Name

Немања

21.10.2020 08:02

Ручки, ручки СЕНДВИЧ!!!

Name

Па за ре ре и андрић

21.10.2020 08:42

Дежура се а?

Name

Па

21.10.2020 09:19

Ви висе волите хамбургер.

Name

Горан

21.10.2020 06:47

Живо ме занима како ће они то контролисати колико људи се налази на неком "приватном" окупљању. А генерално је ово доказ колике смо ми овце и шта смо све спремни да прихватимо и колико понижење да трпимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

21.10.2020 07:23

Тако је Горане!!! Баш смо идиоти, али тек се сад види да нема критичне масе!!! Маску коју људи носе 15 дана има више бактерија него да си међу 100 људи!!! Требају контролисати и хигијенски исправну маску, а не да појента буде казна!!! Боже драги шта ми дозвољавамо!!!

Name

Ре Горан

21.10.2020 07:52

Нпр, неко од организатора ће стајати на улазу и контролисати да не уђе више од 50! Може ући и сто, али може доћи и полиција!? Тако раде вани, у "Европи"!!!

Name

Цињеница

21.10.2020 08:03

Који це то суд на основу закљуцка неког привременог тијела које није институција дрзаве, донијети налог за претрес неког стана или куце, који це то суд казнити градјанина за неносење маске, ако је законом слободан цовјек, а закљуцком треба имати брњицу, у складу са тим: апелујем на све градјане да у слуцају контроле полиције и намјере наплацивања казне, исто одбију, да тразе на увид наредбу коју спроводе и напису у казни тацне одредбе и закон из којег се односе, исту не плацати него тразити судско одлуцивање. Наравно, тамо гдје сматрате да угрозавате своје или тудје здравље, користите маске и максималну хигијену, све сто сматрате адекватним, али не дозволите да вас праве будалама, не постоји кризни или ма какав стаб који мозе доносити одлуке са законском снагом, то је параинституција, одредбе са законском снагом мозе донијети једино скупстина, а на основу њих прописује и казнене одредбе. Правници укљуците се, извуците главе из гуз.ица власти, спасавајте неуки народ.

Name

Ре чињеница

21.10.2020 10:08

Браво, али правници имају купљене дипломе. Нама су правници тог калибра, да кад упишу постдипломски и напишу неки рад, јавно објаве да је то научни рад. Не знају разлику научног и стручног, шта даље... Али нека се укључе, они који нису купили дипломе.

Name

Бањалукаа

21.10.2020 06:47

Мајмуни се препали избора..као да це 16 новемра бит боље...у страхубсу велике оци..дабогда изгубили бањалука висе би воли нег се хљеба најести..само копирају србију ј..... им она матер...оми тамо.кад би поцели говна јест и ови би овде одмах...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грги

21.10.2020 07:00

Па ставит це неко слике на ФБ, народ не мозе висе у wц а да то не објави, а камо ли неко славље. Ето ти одговор.

Name

Бас

21.10.2020 07:48

Пар милиграма рециклиране пластике називају хирурском маском... Ја се рецимо сав оспем по лицу цим је дрзим дузе од 5 минута... Па ове маске висе стете него сто користе, а да не прицам да знам хрпу људи који једну те исту маску дрзе у ауту и користе по потреби од марта

Name

Поздрав Бањалукаа

21.10.2020 18:08

Мислим да није у.питању копирање србијанских идеја, него да је један газда и једнима и другима.

Name

Андриц

21.10.2020 06:49

Знаци,могу се играти утакмице,такмицарске и рекреативне,гдје једни другима дису за врат,зноје се,улазе у дуеле,али зазо маска на отвореном,нпр. кад сетам по граду,мора бити.Аплауз...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма пусти глупости

21.10.2020 08:04

Ради се о непостојећих болести, а поготову непостојећој пандемији, са лажним тестовима који лажно проглашавају болесне људе (од којих већина нема никакве симптоме) - НЕМА УМРЛИХ !!! Зна ли ико од нас иког да је умро од тог ковида 19? Ја не знам никог! И на крају зашто се не врше обдукције над онима који "су умрли од ове пандемије"? Зато што би се доказало да нису умрли од тога, већ од сасвим других болести - болести срца, карцинома... Л

Name

Мими

21.10.2020 18:10

Ја маску имам од 2014 .када су поплаве биле и непада ми на памет да купујем другу.

Name

Гост

21.10.2020 06:59

А како це ме натјерати кад на основу упутстава и препорука не могу казњавати?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.10.2020 07:19

Само ће наивни платити казне.

Name

Ја

21.10.2020 07:32

Па овце и треба да носе све што им се каже кад им вукови препоруче......

Name

Ре

21.10.2020 07:44

Закључак царе. Преко телевизора.

Name

Андриц

21.10.2020 07:03

И јос несто да додам за ове насе паметне струцњаке.Ево,нпр.,ја сам мали приватник,са 4 запослена.Неко од нас цетворо добије корону,и ми сви аутоматски морамо ици 15 дана у куцну изолацију,без обзира сто се тај заразени добро осјеца,сто ми остали немамо никаквих симптома,и сто нама осталима не дају да се тестирамо,али зато знају изреци мјеру 15 дана самоизолације.При томе,да додам,да се зена,родитељи и дјеца који зиве са заразеним добро осјецају и нема нико никаквих симптома,а проводе 24х са заразеним,једу за истим столом,спавају у истом кревету.Знаци,15 дана локал неце радити,јер нема ко да ради.Сад иду питања:како се бојите да це се заразити неко тамо десети,који проведе у локалу пола сата,и због тога нам затварате локал на 15 дана,а укуцани заразеног се нису заразили.Ко це надокнадити 15 дана губитка финансисјког мени и мојим радницима,с обзиром да смо ми остали здрави,а ВИ нам не дате да радимо.Какве це посљедице то имати код овог тупавог народа испраног мозга,кад виде да локал не ради 15 дана због короне.Није исто кад посаљес куци све људе из канцеларије у нпр.опстини,министарству,гдје је свеједно,да ли сједили куци или на послу,свакако ниста не раде,а и то сто раде,могу одрадити од куце,плата свакако лијезе,и кад неком због ретардираних одлука ускратис примања на 15 дана,и оставис дуготрајне посљедице на бизнис.Да ли је ико од дебила у кризном стабу уопсте и помислио на такве ствари,да ли је ико стао на страну приватника.Дјубрад једна лоповска,и вама це ускоро крај,будите сигурни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

21.10.2020 07:40

Тако је Андрицу.Једино сто могу да додам,а то је да наси барем у тим мјерама прате СВЈЕТСКИ СТАНДАРД.

Name

Ре

21.10.2020 07:46

Друже, немају они толико памети. Ово је закон новца за једне и игре глади за друге. Пореска ће ти обрачунати камату за то вријеме и тражити принудну наплату за 5 КМ, иако је принудна 50,00. Нема то у закону, али на теби је трошак да то докажеш и чекаш блокиран. Бог им платио. Све си платио док смо били затворени, сваки рачун...

Name

За Андрића

21.10.2020 08:08

Андрићу, тестови су лажно позитивни, и ковид 19 не постоји! Ово све су мућке и пр*ање у здрав мозак, док народу не пукне филм!

Name

Име *

21.10.2020 07:11

Па добро искрено ако смо могли у 3. и 4. мјесецу на 30 случајева дневно у БиХ бити закључани у кућама 24х можемо сада на 500+ случајева дневно носити маску вани (нарочито тамо гдје има више људи)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2020 07:47

А зашто да носимо? Дај ми научни доказ да штити? А не спике стожера, кризних штабова и осталих мишева.

Name

Ре

21.10.2020 08:09

На чему си ти бајо?

Name

Ре ре

21.10.2020 09:51

Дај ми то на чему си ти, да повјерујем да ме крпа преко уста ношена милион пута јер ми није нико поклонио због опасности за здравље (када ме толико воли и штити), може заштитити? Хајде, дај ми стручно мишљење, кад не можеш научно?

Name

адвокат

21.10.2020 07:13

Ово је противуставно. Ако би се, под претпоставком застите јавног здравља, и могло толерисати наметање носења маске у унутрасњим просторима, приморавање градјана да носе маске на отвореном крси многа људска права и медјународне конвенције. Осим тога, зар није став свих европских дрзава или вецине њих био, да се носење бурки забрањује зарад спрецавања тероризма, препознавања изврсеника недјела и сл., а сад се комплетној популацији намеце носење маске? Видјецемо како це проци на судовима, не само уставним. Бице приватних тузби лица која буду казњена. И конацно, обзиром да разне мјере постоје вец од марта, а да се бројеви не смањују, поставља се оправданост поостравања даљих мјера, јер без обзира на ситуацију, радити се мора и ако градјани не буду угрозени од овога или онога бице од глади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

21.10.2020 09:45

@Адвокат.Мозете ли да наведете све законе који су протууставни као и многе судске одлуке које су протууставне?.Било би интересантно процитати Вас одговор.

Name

Јована

21.10.2020 11:03

Свака цаст и хвала, да је висе цеститих и праведних људи. А народе освјести се и погледај свјетске струцњаке који се дизу против ове посасти. И ЗА КРАЈ ЗА СВЕ КОЈИ ЗИВЕ У СТРАХУ ДА ЈЕ ВИРУС СМРТОНОСАН НЕ БИ ВАС ТЕСТИРАЛИ НА ЊЕГА.

Name

пази се

21.10.2020 13:14

ту крпу мјењај брале а не да носис исту

Name

адвокат

21.10.2020 14:27

@Нострадамус идете на сајт Уставног суда тамо има списак

Name

кОМЕНТАР

21.10.2020 07:16

НАРЕДБА?! ЈЕСМО МИ У ТОРУ ПА ДА НАРЕДЈУЈЕТЕ? ЈЕСМО МИ СТОКА КОЈА ЗИВОТ ДУГУЈЕ ВАМА? МОРЕ МАРС! Мислим да цете овог пута бити затрпани тузбама и неплацањем казни, ко је луд вама да плаца, платите ви народу, ЗА ПСИХИЦКО МАЛТЕРТИРАЊЕ ГАМАДИ ЈЕДНА,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.10.2020 10:05

Браво ,стока се игра са народом!

Name

Пирос

21.10.2020 07:16

Нису нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

21.10.2020 07:17

Мораће промијенути одлуку о забрани музике уживо,како ће Миле пјевати под шатором

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2020 07:48

За њега не важи. Ниси још схватио?

Name

Име *

21.10.2020 08:08

Мораће под тушем сав у сапуници да пјева како му не можен нико ништа јачи је од судбине но брзо ће се разочарати када сконта да је правда јача и од њега и од судбине

Name

Стефи

21.10.2020 07:35

Сви цемо ми прије помрети од неимастине, него од цороне, док они сви се купају у злату и свили јадан народ сути и трпи, али доце и народу један дан из гузице у главу, ниција није до зоре сијала па неце ни њихова,бог све види сви цемо добиз по дјелима својим, зато се немојте сикирати правда це бити задовољена ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2020 09:52

Живим за тај дан. За Страшни суд. За одговор.

Name

Хорор

21.10.2020 07:43

Има ли правника у овој републици? Закључак ркш преко тв с важењем од сутра? Хало, људи, нисмо сви мајмуни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

21.10.2020 07:51

Има ли иједан адвокат да изадје у медије и казе да кризни стаб нема овластења за ово и по ком цлану закона се казњава за маске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама људи

21.10.2020 12:14

Има ли ико му*а да изађе и јавно каже да нас праве будалама и да се "боримо" против нечега што не постоји! Хоћете ли људи схватити, да само манипулишу с нама, и да не постоји никакав такав вирус! Постоји вирус грипе, али то је ваљда нормално! Лажне су бројке које нам саопштавају сваки дан, лажни су тестови којим нас тестирају (већина је лажно позитивна)! Затвориће нас у куће, затвориће нам радна мјеста, од чега ћемо живјети! Кад буду тражили да плаћамо рачуне, а ми не будемо имали од чега, шта ће онда бити! Хоће ли нам одузимати станове и куће, а нас избацивати на улицу! Гдје ћемо онда, у пећине? А иде зима! Шта ће људи који имају кредите? Хоће ли нам на крају отимати и дјецу, онако јавно, не тајно као до сад, кад не будемо имали чим да их хранимо? Људи, хиљаду је сценарија пред нама, а ниједан није добар, освијестимо се и побунимо, док није дошао крај!

Name

Цццц

21.10.2020 08:06

А шта је са школама? Шта је са дјецом нашом,јесу вам небитни?Све је више дјеце и наставника обољелих и шутите о томе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

21.10.2020 08:06

Па ја видим Бркић звани гера оде у политику уз СНСД 64 године човјек име шта да човјек каже секта зна да ће повући са Лауша 200 људи проће као одборник ништа не ради добија редовно плату и тако 30 година уназад власт ради.Сву прљаву игру ми плаћамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

....

21.10.2020 08:10

Ако немам да платим,дали то значи да ћу у затвор?Тамо је сад боље ,чак и дневница има, Отићи одлежати,у што већем броју кад нас буду морали хранити са буџета и давати маске другачије ће причати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

21.10.2020 08:22

Људи немојте бити луди морају све затворит као један од услова да добију кредит од ММФ-а инаце је дрзава баккрот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљка Петгемрежић

21.10.2020 08:26

Људи су прије 100 година у току епидемије шпанског грипа знали да треба да носе маске. Карантин су уводили још у средњем вијеку, а тада су још вјеровали да цар или краљ може да лијечи додиром. Царица Катарина 2 пристала је да прва, скупа са својим сином, буде вакцинисана, против богиња {крај 18 вијека}. И на крају, кад су у току 2 Свјетског рата партизани почели да ослобађају села по данашњој РС, падали су јо крушке, јер народ није ни вашке тријебио. Агитпроп их учио "ДРУЖЕ, У БОРВУ ПРОТИВ ВАШКИ, КАО ПРОТИВ НЕПРИЈАТЕЉА". Данас корона, нигдје ни мање фабрика ни мање туризма ни више заражених, а сви се разумију у највеће тајне свијета, ракла и баба Роска, гледајући у куглу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2020 09:53

А и ти личиш на њу.

Name

Мад Маx

21.10.2020 08:47

Кретенизам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

21.10.2020 08:52

када це ТУЗБЕ ЗА ОВУ ТОРТУРУ, ОНИ НАМА ПСИХИЦКО ЗДРАВЉЕ УНИСТАВАЈУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

крај се примакао

21.10.2020 08:59

Маске на отвореном једино мозе бити препорука, обавеза никако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

21.10.2020 09:13

Гдје се налазе штандови са безплатним маскама. Маска је ефикасна само два сата, после тога опет угрожавмо своје здравље. Треба минимално пет маски дневно да се промјени а то кошта Бато, ко ће то да плати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2020 09:54

Одлично питање, али то ово стадо не зна поставити. Само му казну припријети преко телевизора и покорио си га. Окрећу нам се преци у гробу у шта се претварамо.

Name

Дадо

21.10.2020 09:17

Ваља некако покрити рупе које су направили па да се мало врате позајмице које су давали онима који су рекли да имају корону, по 2000КМ на Паприковцу. А и треба некако исфинанцирати ове фарсе од избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не плашите се

21.10.2020 09:25

Ово су самртни трзаји режима на издисају. Можете очекивати још већи циркус како се буду ближили општи избори а секту крену напуштати папци и прелетачи. У међувремену, за све казне тражите судско одлучивање јер су неуставне а онда можете тражити и одштету. Обавеза ношења маске је противна Члану 39. Устава Републике Српске, који забрањује принудни рад. Идемо до побједе и збацивања секте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2020 09:59

Јел лијепо кад себе убједис да си паметан а сви дрги дргације мисле?

Name

ре

21.10.2020 11:12

него ста него це се тразити одстета. ТРЕБА КОЛЕКТИВНА ТУЗБА ГРАДЈАНА, АЈМО ОПОЗИЦИЈО СТА ЦУТИТЕ, СПАСАВАЈТЕ НАРОД.

Name

Радован

21.10.2020 11:22

Само је битно не потписати пријаву и судија то брише гумицом.Ко је кризни штаб да доноси законске норме.Нема од тог ништа видимо се на суду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста Бре

27.10.2020 14:29

Републицки Кризни Стаб? Од када они могу да издају наредбе? Зар они нису савјетодавно тијело а не изврсно или законодавно?

ОДГОВОРИТЕ