Камен темељци да „покрију“ четири године нерада!?

Кандидат за одборника Партије демократског прогреса (ПДП) у Скупштини општине Пале на предстојећим локалним изборима Огњен Југовић рекао је данас новинарима да овај одбор има јасан програм, креиран према потребама становника ове општине, који је реалан и остварив.

Република Српска 20.10.2020 | 23:00
Камен темељци да „покрију“ четири године нерада!?

- Ми смо прије почетка кампање обишли све мјесне заједнице у Палама и разговарали са грађанима о њиховим захтјевима и потребама, те на основу тога направили програм који ћемо спровести на челу са кандидатом за начелника Ненадом Вуковићем – рекао је Огњен Југовић.

Према његовим ријечима, на предстојећим локалним изборима се неће бирати национални вођа него људи који ће представљати грађане Пала.

Југовић је на данашњој конференцији за новинаре изнио и низ примјера, које како он каже, локални СНСД представља као своје дјело, а који су, према његовим ријечима, реализовани за вријеме владавине ПДП и СДС у Палама.

Према његовим ријечима, то показује способност тадашње коалиције и доказ, како каже, да није неопходно да буде иста партија на власти на оба нивоа, да би општина била успјешна.

Он истиче да је паљански СНСД својевремено били против наставка изградње СПЦ „Пеки“, као и против изградње студентских домова, те да су ти пројекти реализовани искључиво због заслуга одборника ПДП и СДС.

- О овоме говорим као судионик тих догађаја и тадашњи одборник у СО Пале. Ми смо завршили ту дворану, а СНСД је тада био против изградње и данас је они користе у промотивном материјалу као да су је они изградили. То је некоректно, јер се добро сјећам да су из СНСД тада говорили „дворана је пројекат пропале политике, треба је срушити и правити мању двораницу“. Питамо се зашто се у промотивним материјалима СНСД користе наши реализовани пројекти, због чега се не баве изградњом музеја, зграде Полицијске управе и измјештањем топлане, односно оним што су обећали прије четири године. Сада са четири камена темељца паљански СНСД покушава да „покрије“ четири године нерада – додаје Огњен Југовић.

Он каже да су пројекти попут изградње студентских домова, основне школе „Србија“, као и тунела „Стамбулчић“ реализовани за вријеме владавине ПДП и СДС у Палама.

- У промотивним материјалима СНСД константно се помиње Влада Републике Српске, која је иначе влада свих грађана Републике Српске. Општина Пале је највећа општина у саставу града Источно Сарајево и највише новца путем пореза иде из општине Пале, сви пројекти који се реализују су од новца грађана, а не СНСД-а. Локална власт треба да понуди идеје и нормално је да их Влада реализује, а ми се питамо шта је то локална власт у Палама и СНСД урадили у протекле четири године од обећаног – каже Огњен Југовић.

Он додаје да су даља обећања грађанима, да ће се то реализовати у наредном периоду, вријеђање интелигенције становника ове општине. 

Каже да је план враћања Одјељења Основног суда Соколац у Пале био потез бившег народног посланика Мирослава Брчкала, као и залагање одборника ПДП-а у СО Пале Милана Маџгаља, који је у два наврата постављао ово питање на сједницама.

- То је заслуга свих актера у континуитету, од доношења закона до данас – додао је Огњен Југовић. 

Он је изразио наду да ће грађани Пала знати, према његовим ријечима, препознати људе на предстојећим локалним изборима у новембру, те додао да су то људи који желе добро овој општини и који имају програм који је, како он каже, реалан и остварив.

(Катера)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Марко

20.10.2020 23:20

Цетири камена темељца за цетири године не рада :).Е бас тако. Домацин се није понасао домацински, висе се понасао као један лосе савјетовани и политицки неискусан скоројевиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОПОВИ

21.10.2020 01:07

И ВИ СТЕ СЉАМ КАО И ДОДИКОВА БАНДА. СВЕ СТЕ КРИМИНАЛОМ ЗАПОСЛИЛИ У. МИНИСТАРСТВУ ВАЊСКИХ ПОСЛОВА.

Name

Бас тако

21.10.2020 07:17

Немојте насјести да вас опет преваре .имацете пуну приколицу камења.црвене боје..

Name

Мирјана

21.10.2020 00:31

Браво Југовићу! Поштени, вриједни, искрени и доследни људи попут тебе заслужују мјесто одборника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

21.10.2020 00:35

То Оги легендо. Пале те воле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

21.10.2020 01:01

Ста прицате?Па Пале су процвјетале како је СНСД на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2020 08:51

Вјерујем ти, исто процвјетале као и РС, презадузена, опљацкана, опустосена, итд. То су вам резултати владања.

Name

Гајо

21.10.2020 07:12

Ето, ви сте бољи,.....сви сте ви под један конац, само да се доцепате власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имамо оци

21.10.2020 10:43

Зивимо ту, све истина, од А до Ж.

Name

Директ

21.10.2020 15:24

Ако су сви исти, онда нећеш гласати, зар не?

Name

Будуцност

21.10.2020 10:42

Само напријед! Вјерујем у побједу СДС и ПДП која је заврсена и јасна. Паљани нису ни глупи ни слијепи. Цетири године мрака, нерада, улудо потросеног новца градјана. Постављање камена темељца на крају мандата. Не вриједјате нам интелигенцију. Хоце ли бити јос који намјестени тендер до краја мандата???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранка

21.10.2020 11:33

Све похвале за текст и иницијативе господина Југовића који је досадашњим приступом и залагањем заслужио сву подршку у реализацији програма који ће довести до значајног напретка локалне заједнице. Само напријед!!!

ОДГОВОРИТЕ