Младић преминуо, хитна помоћ није дошла на позив?!

Породица Цвијић из Бањалуке чека одговор бањалучког Дома здравља у вези са случајем смрћу њиховог брата, Срђана Цвијића, коме, усљед астматичног напада, служба Хитне помоћи није изашла на лице мјеста. Срђанов брат, Немања Цвијић, тврди да је звао Хитну помоћ, у ноћи 28 – ог на 29 – ти септембар, када је брат добио напад гушења, али да му је диспечерка службе Хитне помоћи рекла да прошетају или да позову такси.

Република Српска 19.10.2020 | 16:16
Младић преминуо, хитна помоћ није дошла на позив?!

„Ја сам позвао хитну помоћ у 00:29, рекао да има астматични напад, они су ми рекли да је то вјероватно алергијски бронхитис и да треба да дођемо да прими кисеоник. Ја сам им рекао да ја нисам возач и да немамо ауто, а они су нам рекли да прошетамо или да назовем такси што сам на крају и урадио. Када смо дошло тамо, гарантујем да су била барем једна амбулантна кола, јер су из тих кола извукли колица да ставе мог брата да га одвезу на реанимацију", прича Немања Цвијић, брат преминулог Срђана.

Срђан Цвијић је одвезен у Ургентни центар, гдје су доктори дали максимум, али није му било спаса. Након пола сата је констатована смрт, објашњава његов брат Немања.

„За диспечерку знам да ради дуги низ година, знам да су прије мог позива имали 25 позива, мени нису рекли разлог зашто не могу да дођу, али знам да су имали возила. – Мислите ли да би нешто промијенило да је Хитна служба дошла када је требало да дође? – Ја то не могу да гарантујем, нисам доктор, али док сам ја звао њих он је још био при свијести, мислим да би помогло свакако да су дошли", каже Немања Цвијић.

Директор Дома здравља Бањалука поручује да ће бити испитане све околности овог случаја који се трагично завршио, смрћу Срђана Цвијића.

„Ми смо узели писане изјаве од свих који су радили ту ноћ. Наш правни тим ће испитати све околности, а судски вјештаци су ти који ће процијенити да ли је дошло до нечије грешке, у овом случају диспечера, да ли је дошло можда до лоше процјене. Сложићете се да смо сви људи, и да се грешке дешавају", поручује директор бањалучког Дома здравља, Невена Тодоровић.

А шта се заиста дешавало кобне ноћи крајем септембра, провјериће и Окружно тужиалштво Бањалука. Како су нам потврдили, на основу новинарског чланка, формирали су кривични предмет по службеној дужности, те ће истражити све наводе о трагичној смрти тридесетједногодишњег Срђана Цвијића из Бањалуке.

 

БН ТВ

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

БАЊА ЛУКА

19.10.2020 14:35

ДА ДРЖАВА ФУНКЦИОНИШЕ ОДММАХ БИ ДИРЕКТОРИЦА ДОМА ЗДРАВЉА КОЈА СЕ БАВИ ПОЛИТИКОМ А НЕ И СВОЈИМ ПОСЛОМ БИЛА УХАПШЕНА И ОСУЂЕНА ПО ПРИНЦИПУ ОБЈЕКТИВНЕ ОДГОВОРНОСТИ. А ОВАКО СВА ВЛАСТ СЕ УГУШИ ПРИКАЗУЈУЋИ ЛАЖНУ СЛИКУ О ЗДРАВСТВЕНОЈ СИТУАЦИЈИ У БАЊА ЛУЦИ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАДНО И ЗАЛОСНО

19.10.2020 15:15

КАКВО ЈЕ ОВО ПОНАСАЊЕ.....

Name

Србин

19.10.2020 15:42

Сауцесце породици! (Шта каже српска част из Београда, на ову трагедију)?

Name

БЛ

19.10.2020 15:49

У нотмалној дрзави директор сам поднесе оставку, а код нас се преиспитује да ли је неко урадио пропуст. Катастрофа!!!

Name

Борац

19.10.2020 16:08

Директорица казе. Греске се десавају. Онда одговарај. Овде је један зивот угасен. А зна бити на листи за посланика. Боље да се посветила свом послу. Мало јој једна директорска плата.

Name

Ухх

19.10.2020 17:11

А где су она санитетска возила које Србија поклонила? Тада сте знали трубити и возати по граду. Лопови безобразни.

Name

Знање=Нула

19.10.2020 17:40

Па знате ли ви колико је УКЦ БЛ сахранио невиних болесника?

Name

Добој

19.10.2020 22:18

У свим градовима Српске је тако. У Добоју врло цесто кола хитне помоци вози љекар лицно. Знаци нема довољно запослених. Страсно, сколујемо љекара да би возио комби. А и тих комбија немамо довољно. Све сто имамо донирали странци, а наси политицари пуни лове ко брод

Name

Синиса

19.10.2020 14:35

Дајте нам СНИМАК, и случај је завржен. И иде ТУЖБА ЗА НЕСАВЈЕСТАН РАД СА СМРТОНОСНИ ИСХОДОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука14

19.10.2020 14:41

Исто 2011 ја сам звао кад ми је отац умирао, два пута нису дошли а трећи пут кад сам звао досли и јос ме изнападали.Рекли сто си звао кад видис да цовјек умире , ста му ми можемо.Још се изгаламили на мене сто сам их звао у 1:30 х.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.10.2020 15:48

Класична багра је то. Нељуди! То нигдје тако нема,, само овдје. Ухватили се у коло психопатски смрадови којима је црвена секта омогућила да газе по народу, истребљујући нас, што директно, што индиректно.

Name

Ре:

19.10.2020 18:25

Жао ми је због твог оца, јер знам како је. Исто је било и код мене, само је мој отац преживио. К.Дубица, хитна каже да нема слободно возило. Трпам га у 01:00 у мој ауто, човјек једва даје знаке живота. У кругу хитне видим 3 паркирана возила и кучка Борка Кнежевић, која себе зове доктором, каже да нема слободног возача. Држи га 50 минута без икакве помоћи. На крају га таквог поново трпам у мој ауто и возим у болницу 50 км даље. Мислио сам да је мртав. Спасише га неки добри људи. Тешка упала панкреаса, 2 операције у наредних 7 дана, а ова кучкетина и даље ради. Иначе, својим нечињењем је директно одговорна за неколико смртних исхода, али ко те шта пита! Такве би човјек једино могао одробијати, али нису вриједни ни једног дана мог затвора, гамад!

Name

Чуј

19.10.2020 14:45

Чуј те кандидата за одборника Невене Тодоровић.Па није јој ово Грмеч одакле је дошла?Хоће ли бити исти случај као са смрћу труднице Манојловић? Зашто директорица дома здравља спомиње вјештаке? Па у овом случају министарство здравља мора да оформи комисију из реда љекарске коморе.Неки редослијед би требало поштовати колико ми је познато из оног случаја несретно умрле труднице!?Молим нека БН телевизија испита овај случај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

19.10.2020 15:08

"Греске се десавају" Страсно ста говори ова зена.Да ли се некада деси "одговорност"? Ово није нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

19.10.2020 16:02

Код нас Дом здравља прије короне није скоро ништа радио а сад у доба короне ама баш ништа нераде, неможеш никако ни ући, позвониш питају шта хоћеш па онда отворе.. Прави јавашлук.

Name

Бранислав

19.10.2020 15:13

Ја сам ових дана имао проблем са короном. Требао сам ићи изјутра у 7 часова вадити налазе. Међутим био сам у јако лошем стању, кашљао сам, тешко дисао и борио се за кисик. Био ми је проблем прећи преко собе, а камо ли доћи до амбуланте. Супруга је звала хитну помоћ (мени је био проблем причати, јер ме је свака изговрена ријеч додатно умарала, изазивала додатни кашаљ и гушење), рекли су јој да могу доћи тек сутрадан. Да сам чеко на хитну, питање како би завршио. Проблем је ко да превезе човјека зараженог короном. На крају је супруга је дошла до колегице која је преболовала корону и та добра жена ми је спасила животи. У самој болници медецниски радници се труде, раде много, боре се за пацијенте. Међутим, служба те хитне помоћи, мислим да није на нивоу и бојим се да ако се ту шта не порави, да може бити још страдалих

ОДГОВОРИТЕ
Name

У бијељини

19.10.2020 15:21

иста ствар, колико сам пута којекакве критицне слуцајеве довозио на хитну јер наводно немају возило или су на терену па када довезес пацијента оно три возила стоје. треба тп позапалит све ,ста це им кад само лазу. и ове будале стране земље сто нам донирају таква возила. Досло вријеме да цовјек морам сам да пресудјује у смртним слуцајевима. А јос каквих има слуцајева и прица када је потребна хитна за даљи превоз као напримјер преко границе- дас се најезис. Доце по њих хипократа са заклетвом само полако....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тим

19.10.2020 15:21

Сад фино треба кривично одговарати начелник Службе хитне помоћи у ЈЗУ Дом здравља Бања Лука и наравно одговорно лице директор Установе Невена Тодоровић.....Морате преузети одговорност, јер оцигледно да не знате и нећете да радите посао за који сте плаћене, а овамо Невена више времена проводи по скуповима и партијским састанцима него у Дому здравља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.10.2020 17:05

Одма це она пребацити одговорност на неког низег. Знају се они заститити. Јадна породица која је изгубила свог најмилијег.

Name

Е

19.10.2020 15:30

Док год доктори у политици врсљајууу нема нама доктора са одговорности само се измотавају и једни друге стите политицари и доктори не иду никад ама никад заједно по то су два различита свијета са доктор скрòбиц изгубио име због политике а ове друге скрбиц стевандиц дјајиц богданиц итд су професију оценили!!Хипократ и њихова политика и њихов рад???!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јг

19.10.2020 15:40

Тако раде и у Теслицу.Ниста незнају,само пријете са свацим и свакоме.Ноцу спавају а ако га пробуде (др),онда је јадна глава,хиљаду језика.Безобразни су и охоли у хитној слузби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

19.10.2020 15:41

Срамотан изговор Тодоровићке! Чуј, грешке се десе...... Па није исто камењарко без емпатије и стида, просути кафу по перзијанеру, и оглушити се о вапај момка који се гуши!???! Бандо у бијелом..... црне вам душе и умови! Породици покојног Срђана саучешће и храброст да истрају у борби против мега-корумпираних и злонамјерних сотона у бијелим мантилима. Објавите, молим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

19.10.2020 15:41

Бозе ти сацувај ста се ради. И на крају це бити ујео вук магаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.10.2020 15:47

То је последица запосљавања преко везе, преко партије, кумова итд. Неструцни и необразовани људи сједе на битним позицијама и зато се и десавају овакве ствари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

19.10.2020 18:12

Нису они неструцни и необразовани, вец политицки подобни тако да знају да кад казу "греске се десавају" да их нико не мозе позвати на одговорност, јер су недодирљиви! А недодирљивост је као бесмртност... Мозес ста позелис!

Name

ЗМиљенкоЕ

19.10.2020 15:52

Минимум свих минимума је да директорица да оставку. Чуј, грешке се дешавају... да и неког коштају само живота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тим 1

19.10.2020 16:10

Ова Тодоровићка шпруља са Грмеца, само моли за гласове, бори се да јој Љигор буде градоначелник, али неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

19.10.2020 16:13

Вјерујем породици преминулог , јер сам свједок пар ситуација у мом окружењу .Домови здравља фол штеде , а највише штеде преко леђа пацијента .Мој супруг је имао шећер 37 , а кад је шећер ,,пао " на 29 послали су нас из Рогатице у болницу(за превоз да се снађемо сами) уФочу гдје смо стигли око поноћи , ово се десило у марту 2013 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грешка

19.10.2020 16:35

Сложићете се да смо сви људи, и да се грешке дешавају??? Када је ријеч о животима не смије бити грешака а поготово да немамо возила хитне помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

19.10.2020 18:59

ЗАТО ИМА ДЕСЕТИНЕ НОВИХ ВОЗИЛА АУДИ ОКО ЗГРАДЕ ВЛАДЕ И СКУПШТИНЕ. АЛ ЗАТО НЕМА САНИТЕТА. ГЛАСАЈ НАРОДЕ И ПЛАЋАЈ ТАXИ КАД ЈЕ НАЈТЕЖЕ

Name

Гага

19.10.2020 16:39

Јесу бахати и безобразни..јер сам била у врло слицној ситуцији...недај Бозе никоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.10.2020 16:42

Хитна помоћ у Бањалуци је од рата проблем. Реално, немају возила и доктор мора на терен са екипом, тако да, био сам свједок, испред собе 10 људи, са уганутим ногама, свакаква стања, а докторица са екипом од на терен. По пар их у смјени буде. Оператери праве чудне селекције, ето их са возилима када нпр.се потуку клипани испред Моцарта, и лаке повреде, а неко умире неће да дођу. Уопште систем хитне помоћи у БЛ је глуп јер док дођес да чекаш у ургентни, мораш чекати прије тога у хитној. Дупла чекања за исти проблем. Погледајте WЦ у хитној, требао сам дати урин, па оно у логору није онако. Мора се висе улозити у хитну помоћ, АЛИ ако се утврди да је неко безвезе звао, а могао је доћи таксијем - за глупост - дебео рачун испоставити. Ипак има ту злоупорабе и од грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

19.10.2020 16:45

Родјени сам Бањалуцанин у последњи 20 година никада немате сансе да на позив хитне помоци добијете возило. Диспицерке су увек дрске и покварене Једном приликом ми је диспицерка рекла када сам позвао хитну помоц НИСМО МИ ВАС БЕСПЛАТНИ ПРИВАТНИ ТАXИ. ПОЛУ МРТВУ БАКУ КОЈА ЈЕ ИМАЛА СЕЦЕР ПРЕКО 30 СМО ТАXИ ЈЕМ ВОДИЛИ У БОЛНИЦУ КОЈА ЈЕ УМРЛА 13 ДАН НА ПАПРИКОВЦУ У БОЛНИЦИ. НИКАДА НЕ ЗОВИТЕ ХИТНУ ПОМОЦ ЗИВИТЕ ТАXИ ИЛИ КОМСИЈУ ДА ВАС ОДВЕЗЕ АКО ВАМ ЈЕ ПОТРЕБАН ПРЕВОЗ ДО ХИТНЕ ПОМОЦИ. ГРАД БАЊА ЛУКА И РЕЗИМ ВЛАСТИ ВИСЕ ДА КУПУЈЕ ВОЗИЛА ХИТНЕ ПОМОЦИ А МАЊЕ ДРЗАВНИ ВОЗИЛА У ВЛАДИ И ВЛАДИНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА. ДОКТОРИ СУ НАЈ ВЕЦА КОРУМПИРАНА БАНДА КОЈИМА ЈЕ САМО СТАЛО ДО НОВЦА НИКАКО ДО НЕЦИЈЕГ ЗИВОТА..ХВАЛА И ПОСТОВАЊЕ ПОЈЕДИНЦИМА КОЈИ ИМА ДОСТА КОЈИ РАДЕ ПО КОДЕСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

19.10.2020 18:46

ЧЕМУ ХИТНА ПОМОЋ АКО ЋЕТЕ ЗВАТИ ТАXИ ИЛИ КОМШИЈУ. ДИСПЕЧЕРКЕ НЕКА ИДУ КУЋИ ПАСТИ ТРАВУ А ХИТНУ РАСПУСТИТИ АКО НЕСЛУЖИ НИЧЕМУ. СНАЛАЗИ СЕ И ВОЗИ НА УКЦ КАКО КО ЗНА.

Name

Ста реци?

19.10.2020 18:43

Сауцесце породици! Организација је пресудана ,назалост постављају се људи на прве позиције који везе немају са организациом посла.Треба послозити ствари и знати организовсти посао,овако сви испатамо:запсленици и пацијенти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

покојна баба Невенка

19.10.2020 22:27

Бахатост је усла у све поре насег друства, па тако из лицног искуства знам да бас у хитној помоци Бањалука има једна зенска особа која је себи умислила да је бити диспецер и јављати се на телефон нека јако битна функција у зивоту... Али све буде и продје, не зелим Богу да се молим да јој помогне вец да и сама доцека оно сто је лицно другима приредјивала а то је дрско и безобзирно народски рецено одјебавање само зато сто јој се мозе и зато сто једноставно не зели да помогне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицхеал Бенсон

29.11.2020 20:28

Поздрав, срећна сам што вас најављујем као права кредитна компанија код које можете добити брзи зајам, нудимо све врсте зајмова нашим поузданим клијентима са каматном стопом од 3%, контактирајте нас ако вам је потребан зајам. Пошаљите нам е-пошту: Мицхеалбенсонлоанагенци@гмаил.цом, контактирајте@Мицхеалбенсонагенци.цом, образац за захтев за позајмицу и вратите га, посетите нашу веб страницу: хттпс://мицхеалбенсонагенци.цом/,Вхатсапп: +593962046134. Пуно име ................. Године .............. Држава .................. Износ зајма потребан. .................. Трајање..........................

ОДГОВОРИТЕ