Направили заштитну маску за гинисову књигу рекорда

Пошто су функционери РС постали рекордери у броју организовања догађаја који су у супротности са епидемиолошким мјерама Млади СДС су одлучили да на то одговоре активности која је, као и њихово кршење мјера, за Гинисову књигу рекорда.

Република Српска 19.10.2020 | 13:33
Направили заштитну маску за гинисову књигу рекорда

Како би указали на неопходност поштовања епидемиолошких мјера и на упорно кршење истих од стране представника власти Млади СДС Бањалука су направили највећу заштитну маску на свијету.

Пошто су функционери РС постали рекордери у броју организовања догађаја који су у супротности са епидемиолошким мјерама Млади СДС су одлучили да на то одговоре активности која је, као и њихово кршење мјера,  за Гинисову књигу рекорда.

Бојан Бабић, предсједник Актива младих СДС Бањалука, каже да је апсурдно да епидемиолошке мјере у Републици Српској највише крше они који су их донијели, тј челни људи републичких и локалних кризних штабова.

Према његовим ријечима за тренутну ситуацију и нове рекорде у броју заражених су добрим дијелом одговорни представници власти јер су упорним кршењем мјера слали негативан пример становништву.

„Примјер једног од најгрубљих кршења мјера десио се на овом истом мјесту приликом отварања кампање СНСД у Бањалуци када је на Тргу Крајине на скупу којем је присуствовало више стотина чланова СНСД учествовало и највише руководство странке“, казао је Бабић, додајући да је, као и у ранијим сличним случајевима, изостала реакција надлежних институција.

Бабић поручује да би политичари требали бити санкционисани на исти начин како је кажњено хиљаде грађана Српске, који се нису придржавали мера за борбу против короне, додајући да не смију постојати двоструки аршини.

„У уређеним земљама политичари који крше мјере дају оставке. Код нас, видјели смо, такав је сценариј незамислив а најбољи примјер за то је случај корона дернека  чији је актер био министар спољне трговине Сташа Кошарац“, наводи Бабић.

Јован Гајић, потпредсједник Младих СДС Бањалука, каже да је корона дернек, или афера томпус, како су је неки назвали, био кључни моменат када су власти одлучиле да отворено погазе правила која су сами донијели.

„Зато смо у нашем перформансу посебан акценат дали овој афери. Да је Кошарац након корона дернека, који је се десио одмах на почетку епидемије, био санкционисан  други политичари се сада не би понашали овако осионо“, каже Гајић.

Он наводи да се врхунац лицемјерја, када је у питању бахато понашање политичара везано за епидемиолошке мјере, ипак десио у Бањалуци у првом дану предизборне кампање.

„Градоначелник Бањалуке, који је у истом дану направио велики предизборни скуп и грубо прекршио мјере, је најавио да ће наложити да се у Бањалуци суспендује предизборна кампања због наглог погоршања епидемиолошке ситуације“, подсјетио је Гајић.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Гаги

19.10.2020 12:01

Бас су млади

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

19.10.2020 22:42

Млади и глупи. Слусају своје сефове које је Дудук давно купио. Народ оцекује конкретне потезе, кривицне пријаве против ових криминалаца, а они се ко цурице баве сивањем и то ни мање ни висе вец маски које људи апсолутно не зеле и буне се против тог терора.

Name

Нецастиви

19.10.2020 12:13

Кад вас цовјек види такве неозбиљне јасно му је ко сте и ста сте. Срам вас било , дјаволи једни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.10.2020 13:14

Ово све о теби говори.

Name

Ти мора

19.10.2020 13:56

Да си ОЗБИЉАН ЛОПОВ деценијама.

Name

.....

19.10.2020 12:14

За ширење цовида и треба захвалити СНСД-у .Окупљања,вечере промоције,све и свашта ...парада пијанства и кича али од народних пара.Хвала вам сто уништавате ову омладину народ , се број је Џајић рекао некада...Захваљујући СНСД довели смо Цовид у сваки дом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

19.10.2020 13:55

ИЗЈАВА му је за ресетака.

Name

Ха ха

19.10.2020 12:34

бас сте показали много памети ставите то свом градонацелнику да га нико не види

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хумор

19.10.2020 13:21

Немају паметнија посла па шију маске цццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Печурка

19.10.2020 13:41

Има кога нормалног? Има ли икакве друге теме осим маске? А да мало споменемо ону стару ко краде..... Ето вам теме омлатино

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехехе

19.10.2020 13:52

Мала је маска за Лакташенкову фацу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

19.10.2020 14:00

Јесте ли ви странка или путујуце позористе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

19.10.2020 22:23

Ко народу да угоди. Овдје народ пустен није добро у аустралији у мелбурну затворен па не ваља. Само ми није јасно ста је треце сто би било добро. Нисам бот додика али мидлим да је боље и опустено ко у сведској него мандал као у мрлбурну. Судњи дан јад додје не мизес бити маскиран незнам колико вриједи. Када коме додје ред нема назад.

ОДГОВОРИТЕ