Погинуо враћајући се са друговог рођендана

Пјешак Душко Николић (18) из Српца погинуо је у суботу навече, када га је, док се враћао са друговог рођенданског славља, ударио пежо, кажу мјештани.

Република Српска 18.10.2020 | 18:28
Погинуо враћајући се са друговог рођендана

Трагедија се догодила на локалном путу у Ножичком, а аутомобилом је управљао мјештанин Мирко Малбашић (22), који је те вечери такође био на истом рођендану.

Како кажу мјештани, њих двојица су били на прослави рођендана заједничког друга у једној викендици у Ножичком и у једном моменту Малбашић је отишао аутом.

"Николић је потом такође отишао са рођендана и кренуо је пјешице, ваљда према кући своје сестре, код које је, како смо чули, планирао да преспава. Несрећа се десила када се Малбашић враћао поново на то рођенданско славље те је на путу налетио на Николића", рекли су мјештани.

Претпостављају да возач пежоа није видио на путу осамнаестогодишњака те да је тако дошло до трагедије.

"Трагедија се десила након равног дијела пута, гдје цеста почиње да се пење узбрдо. Возило је након удара тијело страдалог вукло више стотина метара уз узбрдицу. Да ли је возач био пијан или је ишао пребрзо, не знам, али очигледно није осјетио када је ударио познаника", прича један мјештанин Ножичког.

Он додаје да су кобне вечери у његовом селу биле двије рођенданске журке и да се прича да је Малбашић био на обје.

"Ту вече прво сам чуо као неку експлозију. Сви смо мислили да се на рођенданском слављу у оближњој викендици десила пуцњава. Тек касније смо чули да је ријеч о погибији пјешака", наводи један од мјештана.

"Независне новине" незванично сазнају да је настрадали Николић тек недавно постао пунољетан.

Уз навођење његових иницијала, из Окружног јавног тужилаштва Бањалука саопштили су да се трагедија догодила у суботу навече, око 22 часа, у Ножичком, у општини Србац.

"У незгоди је учествовао Мирко Малбашић (22) из Ножичког, који је управљао аутомобилом пежо, док је страдали Д.Н., други учесник у овој незгоди, био пјешак", рекли су у Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Увиђај је обавила тужитељка Жана Бојић заједно са полицијом. Она је наложила обдукцију тијела страдалог младића.

(Независне новине)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бас

18.10.2020 16:49

Страсно. Сауцесце породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

18.10.2020 18:46

Опет алкохол, само се то заташкава причањем хрпе неважних података!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

18.10.2020 20:52

Трагицно.Јос један млади зивот угасен.Искрено сауцесце породици.

Name

Сандра

18.10.2020 23:04

Нека момак почива у миру а његовој породици искрено саучешће.

ОДГОВОРИТЕ