Како је усвојени медвед постао фото модел?!

Степан је 28-годишњи мрки медвед који је у Русији прилично познат из добрих разлога. Као младунче, напустила га је мајка, али на сву срећу, усвојили су га и одгајали, с пуно љубави, Светлана и Јуриј Пантеленко.

Занимљивости 17.10.2020 | 16:33
Како је усвојени медвед постао фото модел?!

Пошто је Степан већи део свог живота одрастао поред људи (усвојен је као тромесечно младунче), данас је пријатељски настројен према њима и постао је модел познате руске фотографкиње Миле Жданове, која је Степанову причу чула од његових власника. 

Мила често поставља Степана пред објектив, нарочито у окружењу које је инспирисано бајкама, па фотографије личе на слике из неког Дизнијевог филма.

Бројни манекени долазе из целог света и чекају да им се укаже прилика да раде са Степаном.

 

Већина модела позира у традиционалним руским хаљинама заједно са Степаном, а резултат су заиста очаравајући снимци.

„Била сам креативно и ментално исцрпљена након једног веома великог пројекта. Чинило ми се као да сам била на ивици депресије и чак сам размишљала да престанем да фотографишем. Међутим, постојала је још једна мала неиспуњена жеља. Желела сам да снимим фотографију са медведом Степаном. Видела сам како се његови власници опходе према њему и дошла до закључка да ће рад са Степаном бити сјајан крај моје фотографске каријере“, признаје Мила Жданова.

"После дуго очекиваног састанка и фото сесије са Степаном, схватила сам да желим да наставим да фотографишем. Осећала сам као да нема ни трага депресији коју сам носила, па ми је ово искуство послужило само као следећи корак у каријери“, додаје Мила.

Фотографкиња је имала и неколико других разлога који су јој непрекидно давали инспирацију за овај пројекат. 

„Будимо искрени, не зна много људи све детаље о руској традицији, за већину људи фотографисање са медведом звучи готово немогуће или чак бизарно. Међутим, девојке у националним руским костимима изгледају невероватно лепо, а поред тако велике звери, све се заиста чини као бајка. Вероватно би требало да захвалим и свом супругу, јер ми пуно помаже – сви костими за фотографисање, дело су његових руку“, испричала је Мила о искуству које јој је, тврди, променило живот.

(РТС) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Илија

17.10.2020 16:21

Никад не веруј зивотињи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види га

17.10.2020 16:42

Слаааадак је!

ОДГОВОРИТЕ