Циљ је да избори покажу да народ не пристаје на уцјене

Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, поводом званичног почетка предизборне кампање каже да је задовољан избором кандидата ПДП-а за начелнике и градоначелнике и у том смислу очекује одличан резултат: 

Република Српска 17.10.2020 | 11:47
Циљ је да избори покажу да народ не пристаје на уцјене

„То су одговорни и часни људи и као предсједник странке само таквима сам могао потписати кандидатуру и подржати настојања да они у наредне четири године воде своје локалне заједнице. Они не желе да буду локални господари, него да свој посао раде поштено и стручно. Ненад Вуковић, кандидат за начелника општине Пале, а тренутни градоначелник Источног Сарајева поставио је тај град на европску мапу, гдје и заслужује да буде због својих туристичких потенцијала, природних ресурса, људи и историјске улоге, док су се Зденко Сакан и Рато Рајак, начелници Котор Вароши и Рудог, у протекле четири године домаћински односили према јавним ресурсима својих општина", казао је Бореновић и додао:

"Диана Чекић, Небојша Ракић, Перо Каран, Раде Топић, кандидати за начелнике Костајнице, Српца, Козарске Дубице и Оштре Луке, поштени су, професионално доказани и вриједни људи. Ту су и два најмлађа кандидата за градоначелнике, Митар Видаковић из Зворника који посједује младалачки ентузијазам да вриједно ради за развој свог града и Драшко Станивуковић, који је мијењао политику не само Републике Српске, него и регије. Драшко је млади човјек који је из народа и уз народ и то показује на сваком кораку“.

Он каже да ПДП незаустављиво расте и да ће се та чињеница посебно показати 15. новембра: 

„Међутим, нама је основни циљ да упоредо расте Република Српска и сви њени градови и општине – економски, културно, морално, демографски и на сваки други начин. Циљ нам је да 15. новембар покаже да наш народ не пристаје на уцјене, притисак, стварање лажних подјела, на лажни патриотизам, али и да се врати нада да постоје политике и политичари који су из народа, који нису ту да буду господари, него да раде повјерени им посао часно, одговорно и стручно. Такви јесу наши кандидати“, додаје Бореновић. 

Каже да је поносан поносан што је у његовом другом мандату на челу странке, ПДП израсла у партију која с поносом и лакоћом носи међугенерацијске разлике, јер постоји заједнички циљ – земља доброг живота, задовољног народа, пристојних политичара, ослобођена тајкунских стега, притисака, пријетњи и уцјена људи: 

„Од момента ступања на чело странке, водио сам се максимом – прави лидери не стварају поданике, него стварају нове лидере. Већ видим да сам успио у тој намјери – изградили смо и изграђујемо нове лидере, али нове у суштинском значењу те ријечи: не желе да политика служи њима, него они да служе сврси свог политичког дјеловања, не желе да отимају, краду и богате се, него да граде, неће да дијеле људе, него да сабирају. То је мој ПДП, на који сам изузетно поносан и то је политика будућности“, закључио је Бореновић, саопштено је из ПДП-а.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Братски

17.10.2020 10:00

Тако је, Братски! Свака ти је Његошева!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да али

17.10.2020 10:55

Вецинска бирацка маса је..изворног .. менталног склопа а ту је негдје и њихов миле и резултат немозе да изостане.

Name

ре

17.10.2020 11:33

Бореновић се сматра лидером.

Name

Суста супротност

17.10.2020 10:08

Бахатом резиму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

17.10.2020 10:15

Што сад не изађеш и не позовеш МУП да казни организаторе синоћњег скупа на Тргу крајине због непоштовања мјера заштите од вируса корона, обзиром да МУП сваки дан прави рације по угоститељским објектима којима затекне преко 50 лица и изриче драконске казне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коотраппали

17.10.2020 11:28

Урадила је то за њега госпођа Јелена Тривић. Прво се мало информиши па онда крени да пљујеш и блатиш, боту један сендвичарски вјероватно

Name

Муп

17.10.2020 13:34

Је девастиран као институција, на залост.

Name

Xx

17.10.2020 10:35

Сви нормални људи БЛ су уз вас. Доста нам је подјела, деградирања и понизавања. РС мора.бити земља једнакости и равноправности свих градјана, јер сви је градимо. Секта одлази у прослост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

17.10.2020 11:10

Тачно, прави лидер прави систем и нове људе. Браво Бореновићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

17.10.2020 11:11

Са срећом будући предсједниче. Види се да држиш конце у својим рукама то нам треба и за Републику Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

17.10.2020 11:12

Бране легенда и човјек из народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанка

17.10.2020 13:32

Брао Бореновицу добро говорис восе нас је за промјене народу је доста да гледа како у овом граду зиви пет сест људи углавном из околни села бл владају блони њихова дјеца кумови сестрици итд доста народ је одлуцио излази даје глас висе нас је Драску

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бањалуцанка

17.10.2020 14:46

Брао хвала ти на подрзци бореновиц,

Name

Ре бањалуцанкс

17.10.2020 17:34

Брао родјена бањалуцанко.

Name

Старцевица , од родјења.

17.10.2020 21:25

Само напријед , висе нас је.

ОДГОВОРИТЕ