Шта нам слоганима поручују политичке партије?

Предизборна кампања је и званично почела, па смо јуче коначно могли да видимо слогане свих партија у Босни и Херцеговини.

Република Српска 17.10.2020 | 08:05
Шта нам слоганима поручују политичке партије?

Иако су неки познати и од раније, ипак смо могли да чујемо и неколико нових.

Тако је НДП за ове изборе одабрао слоган “Доста приче – идемо радити”, Полиграф је кампању започео слоганом “Здрава Бањалука”, а листа народног посланика Небојше Вукановића наступиће под слоганом “За коначну побједу”.

Покрет правде у Бањалуци ће наступити под слоганом “Стиже правда”.

Кад су у питању веће странке у Републици Српској, као што смо имали прилику да видимо претходних дана, доминира ријеч “Српска”. Тако је слоган СДС “Српска по мјери свих нас”, СНСД на изборе иде под слоганом “Окупљање за Српску”, док је слоган  ДНС “За људе и живот Српске”.

ПДП ће на локалне уизборе изаћи са слоганом “Више нас је”,  Уједињена Српска под слоганом “Озбиљни људи”, док је слоган СПС “Будућност Српске”. Слоган СП је “Ударнички за народ”, а слоган ДЕМОС “Без дилеме – Српска прије свега”.

Слоган СДП БиХ је “Досљедно, с карактером”,  Наша странка се одлучила на изборе изаћи са слоганом “Поспремање”, док је СДА на ове локалне изборе одлучила изаћи са слоганом “Снажна СДА, сигурна БиХ”. 

У СББ одлучили су се на слоган “За бољу (име опшине)”, док је предизборни слоган Независног блока “Коректно”, а Слоган Демократске фронте “Одлучно у побједе”. Неки од ХДЗ кандидата наступиће под слоганом “Дјела говоре”.

Стручњаци који су данима анализирали слогане истакли су да су странке углавном биле немаштовите. Партије у Српској “украле” су неколико слогана који су раније били кориштени у кампањама у Србији, а неки су им замерили што многи слогани више одговарају кампањи за опште изборе, него што имају везе са локалним.

Грађани на друштвеним мрежама углавном пишу да су слогани већ виђени, коментаришући да су, ако је судити по слоганима попут “Поспремање” или “До темеља”, неки више спремни за прољетно чишћење, него за јесењу кампању.

Остаје да видимо шта су нам то партије спремиле у својим предизборним спотовима.

Подсјећамо, јуче је званично почела предизборна кампања и трајаће до 14. новембра до седам сати, када наступа изборна ћутња.

(Српскаинфо)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Радован

17.10.2020 06:27

Да није жалосно било би смијешно колико се сви боре да се иселимо.Посебно власт која је све а нимало народна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.10.2020 07:57

Већина кандидата каже.драги пријатељи и поштовани грађани..,позивам вас да гласате за нашег кандидата за начелника...,да бисмо градили наш град..,велика ми је част и поносан сам што сам дио великог тима...,што ми је указано повјерење да будем кандидат..,моја мисија је саслушати грађане..бла,бла..Да се најежиш и повратиш.Порука је селите се омладино.

Name

Нострадамус

17.10.2020 09:32

Изборни слогани за нормалног цовјека не знаце ниста.Пдп и Сдс треба да побиједе код оних који мисле на јединство.Јелена Тривиц је најбоље поцела кампању са ријецима ми нисмо за подјеле него за јединство.Е то је сто треба Српском,а и другима.Садасњи резим висе од 10 година ради само на подјелама и заиста је успио и никада Српски народ није био висе подијељен.Ко гласа за овај резим је Српски непријатељ бр.1 и непријатељ мира за све који зивимо на овим просторима.Зато подрска јединству и сузивоту у Самосталној Републици Српској или као дио БиХ.

Name

П

17.10.2020 10:58

Могу сви заједно поставити милион плаката и сто хиљада билборда, мене то уопште не занима, нити ме неко са бандере који се кеси може због тога убиједити да гласам за њега. Задњих неколико избора сам путовао кроз Федерацију и могу рећи да су се они у односу на нас у РС дозвали памети, јер однос плаката и билборда је 50:1 у нашу корист.

Name

Ха ха

17.10.2020 11:07

У рс се пароле углавном заснивају на ..застити српства.. само незнам јел то застита од глади и биједе ил непријатаљске планете

Name

Мамарош

17.10.2020 06:34

Све ово је због нас и нашег просперитета. Неки причају да они ово чине због свог интереса. Ма ни говора. Увијек су радили за нас и нашу дјецу и зато, радујмо се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

17.10.2020 06:36

Пресипање из шупљег у празно ! То је заједнички слоган свију партија .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТУГА И ЗАЛОСТ

17.10.2020 06:49

ОВАЈ ОПЉАЦКАНИ И ПРЕВАРЕНИ НАРОД НИЈЕ НИ ЗНАО КОЛИКО ГА ВОЛЕ И СТА СУ СВЕ СПРЕМНЕ УРАДИТИ СТРАНКЕ ЗА ЊИХ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

30 ГОДИНА

17.10.2020 06:54

НЕМОЈТЕ ЉУДИ КО БОГА ВАС МОЛИМ ВИСЕ НИСТА ЦИНИТИ ЗА ОВАЈ НАРОД. САМО СЕ СКЛОНИТЕ ДА ПРОДИСЕМО. ВЕЦ 30 ГОДИНА ТРПИМО ВАСЕ ЗЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУЦНИ ГЛАВОМ

17.10.2020 07:03

У ПОЛИТИЦИ СВЕ ХОСТАПЛЕРИ ЛАЗОВИ ПРЕВАРАНТИ КОЈИ СЕ БОРЕ ДА УБИЈЕДЕ НАРОД ДА СУ ОНИ ЊИХОВ СПАС И СРЕЦА. НАЗАЛОСТ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЕВАРА НА ДЈЕЛУ

17.10.2020 07:12

Питам се како Мицо Мициц и његова свита имају образа крочила и у једну Мјесну заједницу након прице и рада у протеклих 25 година. Јадник прогледао тек сад. Додик губи Бањалуку а да ли це добити да хара Бијелнином зависи од гласача Семберије. Нашао је издајника..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

17.10.2020 07:12

Поручују нам да останемо БУДАЛЕТИНЕ као и до сада,а да они наставе гдје су стали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин опуштено

17.10.2020 07:19

Нико од њих нема неку идеју, немају визију, некакав програм, немају план шта ће радити сутра. Сви само размишљају да добију мандат и да тиме ријеше своју будућност и својих ближих. Њих не занимају ни народ, ни град а ни дрзава. Али зато, доста нас неће уопсте изаћи на изборе, да нам је барем савјест мирна. Размисљамо својом главом. Немамо коме дати глас. Апсолутно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре милутин

17.10.2020 07:59

Својим неизласком само подрзавате знате вец кога.Па ако це вам савјест бити тако мирна,останите код куце.

Name

РАСПУЦХИН

17.10.2020 07:21

А да неко обавјести Ђокићеве "ударнике" да је пруга Брчко-Бановићи давно завршена?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

17.10.2020 07:31

Ако неко буде гласао за Чавића и за тај његов идиотски слоган, тај стварно није нормалан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланче

17.10.2020 07:32

НА ЧЕЛО КОЛОН,САМО; СДС,ПДП,а нека се придружио НЕШИЋ СА ДНС па да се решимо тираније

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазе

17.10.2020 07:39

Њихове поруке су само лази, за које би народ волио да су минималне истине. Све је манипулација народа, привреде, насих зивота,...које су они довели до упитности елементарног опстанка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н Н

17.10.2020 08:12

Кад све погледам процитам ове Слогане политицких партија мука ме ухвати од свих сви исти само теско се јадном народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

17.10.2020 08:27

"Ударнички" а сви се сликали у скупим одјелима, нема нико у радничкој униформи. Лепо је говорио мој Покојни Деда: "Дете нај гора политика је Сељачка политика".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абдулах

17.10.2020 09:42

Гласајте против Милокрада и срусите СНСД у Бањалуци. Сретно

Name

Глигор

17.10.2020 09:34

Бозе мој које гадне њуске,осјецам трансфер блама гледајуци их

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасвим јасно

17.10.2020 09:35

СДС и ПДП су слоганом показали да им је битан сваки цовјек у РС, сто уосталом и сацињава, твори РС. Остали су показали да им је као РС изнад свакога цовјека у њој јел таква устројена одговара само њима,а неки опет (папци, криминалци и преваранти) извртањем цињеницног стање њихових дјела пласирали лицемјерне слогане....

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

17.10.2020 09:45

Пошто је кампања, супротно одлуци ЦИК-а , кренула много раније, а да при томе нико није кажњен, видим по коментарима грађана, да су баш сити свега :лажи , крађе на изборима, отрцаним слоганима, похлепом, све горим стандардом, одласком са ових простора, нарочито младих, али и комплетних породица.... па предлажем да добро размислимо прије ли било коме дамо глас. Изгледа да би најдјелотворније било да сви изађемо на изборе и да поништимо гласачке листиће, јер нико, али баш нико од имена са било чије листе, не заслужује да му се пружи шанса. Дозовимо се памет !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЧАНИН-- ЦЗ...!!!

17.10.2020 13:09

Ја лично сам за промене, Гласати за Млади Школовани кадар, Смјенути овај корумповано--Лоповски режим, Гласати за ДРАШКА, ЈЕЛЕНУ, ВУКАНА, СТАНИЋА, БОРЕНОВИЋА и много још људи који се истинито боре за овај наш Идентитет у Б И Х ..да нам буде боље...АЛИ , ПРВИ УСЛОВ ЈЕ...НАПРАВИТИ ПРАВО ,,СУТСТВО--ТУЖИЛАШТВО НЕОВИСНО НА ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ....Одмах Почети са Тужбама који годинама стоје по ладицама...Почев о убиству ,,ДАВИДА,, Увести Полицију Да СЛУЖЕ НАРОДУ А НЕ ПРОТИВ ЊИХ,,,НИКАКВЕ ЗАБРАНЕ ОКУПЉАЊА ПО ,,ТРГОВИМА,, јер ми смо га Правили за Нас, СЛОБОДА ИЗРАЖАВАЊА НАРОДА МА КОЈЕ ВЈЕРЕ, ПАРТИЈЕ БИО....А ДА БИ ТО БИЛО....ПРВИ ЗАДАТАК ,,СУДА,, ЈЕ , ПРОВЕРИТИ ПОРЈЕКЛО ИМОВИНЕ ПОЧЕВ ОД....ДОДИ--ХА , ЧОВИЋА, ИЗЕТБЕГОВИЋ ( Зна се како су стекли) ПА ОСТАЛИХ СИТНИЈИХ РИБИЦА....Када то све Ураде а наше ( ВЕЛИКЕ ВОЂЕ , ПОД ИЗГОВОРОМ,, БОРБА ЗА СВОЈ НАРОД , ) Буду тамо где им је мјесто...ТУЊИЦЕ, ЗЕНИЦА...Тек тада ће завладати Мир и Демократија у овој Напаћеној Земљи где ће Владати народ а не Династије??? Када се то све стане ( Ако Бог да) Ново изабрана Власт ће РАЗМИСЛИТИ ШТА ДА РАДИ...ЗА НАРОД ИЛИ ЗА СЕБЕ...Јер ..НИЧИЈА НИЈЕ СИЈАЛА ДО ЗОРЕ...Поздрав мојим БАЊАЛУЧАНИМА и Свим људима Добре воље ма које вјере били наше домовине БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ...

Name

Поруцује

17.10.2020 09:59

И НАС 100 000 НЕЗАПОСЛЕНИХ КРИВИЦОМ БАХАТЕ КРИМИНАЛНЕ ВЛАТИ...НЕМАТЕ ПОДРСКУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре 30 година

17.10.2020 14:21

Потписујем....сви су исти..сви се боре за себе и своје...море м....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако демос

17.10.2020 15:11

Удје у власт селим се не на запад него у Нанибију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хиљдити пут

17.10.2020 15:17

вас молим напавите тај линк да обицни цитаоци могу оцијенит коментар са добар или лос,ваљда је то вид демократије.Мислим предлазем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

17.10.2020 23:54

Слогани странака из власти ми се гаде, имали су толико времена, и јасно се виде резултати, тј деструкција привреде, институција и исељавање. Не знам само ста ДНС слави, кад су они узрок проблема. Приједор су у црно завили, бахати су, проклети и алави да је то невјероватно. Гласам за опозицију једино зато сто овима хоцу да видим ледја.

ОДГОВОРИТЕ