Живот бораца је срамота система и власти Српске

„Живот демобилисаних бораца је срамота система и власти Републике Српске. Борци се данас, нажалост, дијеле по томе за кога гласају. То треба да буде и срамота Борачке организације, која је дозволила да се политика увуче међу борце, јер се деведесетих нисмо дијелили по странкама, рекли су представници демобилисаних бораца у емисији „Изазови“ БН телевизије.

Република Српска 16.10.2020 | 22:57
Живот бораца је срамота система и власти Српске

Они тврде да Републику Српску данас воде дезертери и за то криве Борачку организацију.

- Први у рату, последњи у миру - кажу данас бивши борци који су се борили и стварали Републику Српску.

"Положај Борачке организације доведен је на ниво организације за заштиту потрошача", рекао је између осталог предсједник Скупштине Општинске борачке организација "Илиџански борац" Горан Шеховац.

"Укупна борачка популација,дијели исту судбину као већина становништва РС. Новца нема ни за основна средства за живот. Око 80% становништва Републике Српске живи једнако тешко као и борци", каже предсједник Одбора РВИ Републике Српске Радан Остојић.

- Колико данас вриједи један борац - одговор на то питање дао је предсједник "Удружења ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата РС" Ристо Јефтић, рекавши да без прошлости нема ни будућностии да су за овакав положај бораца криви управо они који су изнијели терет рата, сами борци.

Предсједник Странке социјалне сигурности бораца Српске Ацо Прелић додао је да питања о животу бораца морају се поставити Миломиру Савчићу, пензионисаном генералу Војске Републике Српске и предсједнику Борачке организације Републике Српске.

Сви учесници емисије Изазови БН ТВ сложни су у једном, а то је да 25 година борци нису успјели ријешити своја питања И поправити положај у друштву,а томе су доприњеле и подјеле у организацији.

- Хоће ли вријеме избора које долази поправити њихов положај остаје да се види или ће борба за бољи живот, како каже Шеховац,,бити наствљена путем протеста.

 

БН ТВ

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Ја

16.10.2020 21:24

Какви борци, један је борац за рс. Баја. Он је створио и одбранио РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2020 07:18

Прави борци су у гробовима! Ово сто је остало су велики неспособњаковици, полтрони, камелеони, итд. Да су способни не би себи ово дозволили. Дезертери с њима млате. Разједињени, а са таквима се најлаксе манипулисе по систему завади па владај.

Name

Свака част

16.10.2020 21:32

Шеховцу и Ацу Прелићу.Отворено треба рећи да је за цјелокупно стање у РС,а омо је катастрофално у свим областима живота крива власт на лелу са додиком.Све нас је понизио и уништио на сваки начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

17.10.2020 00:25

Додик ради шта му је воља,зарад своје користи,а његово орудје су полтрони,несвјесни да ће бити одбачени кад му више небуду употребљиви.Али,питам се,није ли највећа кривица у народу који ћути плашећи се да не изгуби оно ВЕЛИКО НИШТА?ДОКЛЕ,ПЛАСЉИВЦИ?!!!ДОКЛЕ КУКАВИЦЕ???СТА СЕ ЦЕКА?ПОРАЗИМО ИХ НА ИЗБОРИМА,САД,ИЛИ,НИКАД!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кеш лова

17.10.2020 03:04

Да је дао борцима осим мрвица који му створише приватну РС да ради у њој све накарадно, који су данас жељни свега нормалног у његовом корумпираном режиму неби бурле са својом хоботницом и папцима имао више него Тито у Југи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

17.10.2020 04:24

Прицамо о борцима излазимо на изборе и гласамо управо за оне који су нас дотле довели ста оцемо ми.Има бораца цак и инвалида рата који гласају за резим да би им церка или унука добилр посао.Е тако нас вецина планира будуцност .Марва били марва остајемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2020 14:57

Бас тако који посо радимо за плату најмању на свијету и то са уцјеном.

Name

П

17.10.2020 04:48

Ми борци смо глупи и радимо управо оно што је власт хтјела. За лош статус бораца нико не окривљује власт / све власти од 1995.године / него борце и руководства борачких удружења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

17.10.2020 04:57

Проблем борачке популације је у Борачкој организацији Републике Српске, а не у власти. Све док борачку организацију воде људи који виде само свој интерес и решавају тај свој интерес пјешадији неће бити добро. Пензионисани југо официри поред добре пензије из Србије раде у Републици Српској и БиХ и примају добре плате и накнаде, а незапослени борци чекају мизерни борачки додатак да би преживјели. Такви су Савчић, Торбица, Вујовић, Продановић итд итд. Битно је да је њима добро, тако су радили и у рату и послије њега, борили се за ордење, чинове и двије плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

17.10.2020 05:41

Само једно питање господи, јесу ли се они борили за борацки додатак или за слободу и РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бл

17.10.2020 07:53

Не,борили се за тебе да ти буде супер.

Name

За Мишо

17.10.2020 08:05

Шта би ти,да ти неко плати што си ратовао за отаџбину,отаџбина се друже воли и нема цијену.Ко је год хтио да ради,могао је себи наћи посао,јер је рат завршен прије 25 година.

Name

Ре Бл

17.10.2020 14:21

Боте један поглупи. Борили смо се за достојенстван зивот,који нам је ова секта ускратила.

Name

бурке

17.10.2020 05:49

Борацка организација је сврха самој себи.25 година од краја рата а они тумаче шта и како треба.У рату није нико побједио да би се угледали на Тита који је основао СУБНОР 1946 и закон који се постовао у читавој СФРЈ.Ови из БОРС-а гледају како ће њима бити боље и како ће смјестити своје.Чуј ти само шта Шеховац тражи-да борци имају пензију ко просјецну плату ...па није будзет Сједињених дрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

17.10.2020 06:13

Овај бл и Бурке они су вјероватно на будзету и лупетају глупси да ли сам Ја заслузијо са 38 год стаза да будем на бирооу без марке прмања борац прве кат отац троје дијеце од којих нико не ради а појединци имају примања и до 10000км мјесецно о томе се ради а нису видјели ратиста.

Name

Прика

17.10.2020 06:58

Све то сто казу представници бораца је истина.али ако се питања бораца не ријесе убрзо неце бити ни потребе за тим јер це изумријети све нас је мање а болесни све висе.предлазем и неку врсту ревизије борацке популације.има људи који нису били ни близу линије ил су били донатори а имају кат.борца1 кат.а донаторима је дрзава вратила све сто су дали за војску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огњен

17.10.2020 08:37

Па откуд двјеста хиљада категорисаних бораца , па ко води евиденцију па знате ли колико је бораца помрло , па најмладји имају близу педесет година , ко има увид у те спискове није ми јасно сто тридеат хиљада у рату а двјеста у миру па ово је цисти циркус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семсудин

17.10.2020 09:46

Зато изадјите и гласајте против Милокрада и његовог СНСД-а и Вама борцима и инвалидима це бити боље. Скините једном тај сљам са власти и подрзите Саровица.

Name

закон

17.10.2020 09:09

какава борацка организација то је организација којој невјерујем ниста . Рањен сам у рату, 49 година имам , радим на црно, немогу ме пријавит а зато зна борацка организација. Висе пута сам се обрацао једноставно их се нетице то све иде кроз странку. Зато треба је потпуно укинути кад ницему неслузи јер се низасто нису изборили поставили захтјеве за 10 км по мјесецу знате када це то та буде никад јер борци никога неинтересују. И никад висе неби исао било дје за дрзаву а ови само прицају и млате ниста нераде из борацке зато треба све укинути везано за борацку да знамо на цему смо висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конобар

17.10.2020 09:32

Па ста мисле ови борци,да кад је заврсио рат да не требају да раде и да це их дрзава хранити,ја сам брале мој цим сам се раздузио ухватио посла и рада и не кукам на дрзаву,ало људи рат је стао прије двадесет пет година и сад ви као незапослени и треба вам давати па нисте ви социјални слуцајеви праве патриоте никад не тразе накнаде за рат него драги борци ухватите се посла и не кукајте на насу Републики Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2020 14:23

Ниси ти ботино рата ни видео. Бас као твој водја који све покраде.

Name

ре ре

17.10.2020 16:29

Није он ботина,но такви као ти сједио си у рову и цекао пензију, нијеси бранио куцу ако си је упосте имао због ње него због интереса.

Name

Ре ре ре

17.10.2020 18:49

Ако је био у руву и цувао породицу своју. Цувао је и друге породице. Остарио и оболио. Постао просјак. Док су се садасњи властодрсци богатили и били дезертери.

Name

Ацо

17.10.2020 11:48

Зна ли ико из Борацке Организације колико зиви бораца ВРС...на простору федерације и дали им је ико иста помогао у ово вријеме пандемије

ОДГОВОРИТЕ