Отворено писмо Недељку Ћорићу и СНСД Бијељина

- Недељко Ћорићу иза Зорице Кусмук не стоји нико осим Бога - наводи ова новинарка у отвореном писму упућеном предсјендику ГО СНСД Бијељина.

Република Српска 15.10.2020 | 17:24
Отворено писмо Недељку Ћорићу и СНСД Бијељина

Ево шта садржи писмо новинарке Кусмук предсједнику ГО СНСД Бијељина Недељку Ћорићу:

- С обзиром на оптужбе које је на мој рад јавно изрекао Недељко Ћорић, предсједник ГО СНСД Бијељина и посланик у Народној скупштини РС, оптужујући ме да радим заједно са БН телевизијом, а очигледно из разлога јер су му сметала моја питања на прес-конференцији СНСД-а и на која као новинар имам право, могу да му поручим да иза мене не стоји нико осим Бога!
 
Поштовани Ћорићу, сада је дошао на ред да ја причам. Иза мене не стоји нико. Одлуке доносим сама! За разлику од Вас, који морате да слушате више органе странке,  да ћутите пред предсједником СНСД-а Милорадом Додиком и Недељком Елеком који Вас је довео на то мјесто гдје сте сада. Сад Вас срамота Недељка Елека, а човјек Вам помогао!!! Поштујем, није лако бити послушник, био то Елез или било ко други. Не бих пожељела ни душману вјерујте!.
 
Зашто кријете да у ГО СНСД, као и у комплетном СНСД-у, постоје фракције, када то већ знају и птице на грани. Ратујете међусобно, толико да вам нису потребни ни други из политичких странака док се ви у странци међусобно договорите.
 
Зашто кријете ко је поставио  Марка Михајловића и да сте Ви били против тога?!. Мјесец дана прије његовог именовања на функцију замјеника  се знало да он иде на ту функцију, и као што сам и тада сматрала, сматрам и дан данас да је изузетно лош кадар и највећа срамота СНСД-а да му је припало највећа функција у Градској скупштини Бијељине.
 
То наравно не смијете да кажете јавно, али и Ви и ја то знамо, да исто мислимо. Ако гријешим, радо ћу објавити Ваш демант да га Ви цијените, поштујете и да сте Ви били особа која га је поставила на то мјесто и донијела одлуку о томе!.

Међутим, нисте, јер Вас нису ништа ни питали, него сте само морали испоштовати нечију одлуку. Радујем се и деманту по овом питању, јер ја знам, можда, чак и више од Вас!. Изволите, демантујте ме, јер ја увијек чувам материјал за демант.

Ако већ не знате напустила сам прије 15-так година Новинску агенцију СРНА и требала својевремено бити портпарол СНСД-а уз договор са Милорадом Додиком, али Богу хвала до тога није дошло.

Дала сам отказ /споразумни прекид радног односа/ у Агенцији СРНА и отишла у Бања Луку. Тада сма схватила шта су страначке фракције те, на моју срећу, донијела одлуку да одустанем од политике. Политика није за мене!

Тада сам отишла у Бања Луку и видјела све и свашта, управо "радње" оних који су фракцијама СНСД-а, а о којима Ви не знате ништа. О тим не знате, јер нисте били актер! Али знате о многим другим! Данас их има још много више!

У политици људи углавном постану нељуди и гледају личне интересе, част изузецима који се боре да ураде нешто добро и квалитетно за средине у којима живе.

Ако будете жељели да пишем о Вама и даље, јер сте покушали да нарушите мој истраживачки и професионални рад, можда прекршим обећање  које сам Вам дала а тиче се запослења двије дјевојке /знате о чему причам, а  ако не знате подсјетићу Вас али следећи пут јавно/. Наћи ће се већ прилика ако и мени, као што планирате и БН ТВ,  затворите врата за улазак у бијељински СНСД.

Зато Вам скрећем пажњу да бирате ријечи када разговарате са мном!

Што се тиче БН телевизије не радим за њих и не знам на основу чега сте стекли такав утисак. Рекли сте "причала си са новинарком БН телевизије која је потом отишла до свог камермана"!. Стварно ме изненађујете!. Ваши закључци  ме остављају без текста и немам коментар.

И при томе показујете на сопствено око, мислећи све сте схватили. Питам се само шта!!!

Мој лични утисак да не подносите БН телевизију или се плашите њихове камере, Сузане Рађен-Тодорић којој бих дала плату од 30 хиљада КМ када бих имала свој медији јак финансијски као БН. Ту жену као уредника јако поштујем, без обзира на уређивачку политику те куће са којом лично немам везе, јер жена зна свој посао и ради га савршено,а према уређивачкој политици те медијске куће!

Када смо већ код Сузане Рађен-Тодорић, новинарства, саопштења, питала сам Вас ко у бијељинском СНСД-у пише тако непрофесионална саопштења у којима ГО СНСД Бијељина нешто наводно демантује, а уједно потврђује оно што демантује.

Недавно сте имали једно такво и вјерујте да у својој 20–годишњој каријери нисам прочитала ништа глупље, јер би саопштење саставило боље и дијете из основне школе.

Занимљив је податак да је на прес-конференцији СНСД-а Бијељина било дозвољено само једно питање /била је већа слобода говора и у неким земљама у окужењу када су медији били баш режимски/ . Али, ја сам била упорна са питањима, јер тако раде професионалци. Само ми није јасно зашто се у СНСД-у плаше питања!

Лично сте ми рекли да ће БН ТВ убудуће бити забрањен улаз у просторије странке, јер, како сте рекли, праве “циркус” и да нису позвани.

Да буде још горе, оптужили сте ме да "настојим да покварим прес-конференцију СНСД-а"!!!!! Јер, између осталог, видите и камеру БН ТВ. Питам се шта ја имам са њима!!!. Људи су се најнормалније понашали , што су сви могли видјети, ја лично јесам.

Значи у СНСД су позвани само подобни, а нарочито су добро дошли они који ћуте и ништа не питају. А сви су ћутали осим мене, која ради за свој портал и не пада ми на памет да идем на варијанту цопy-пасте што ради већина новинара!

Неки новинарски посао раде само за плату, а не зато што се тиме баве професионално!.  Неки воле своју професију, а нарочито истраживачи без обзира што та врста новинарства буде често опасна, веома стресна и са посљедицама.

Имала бих да пишем сатима, али и ово је превише за Вас, јер радим на битној теми за здравље становништва Семберије, теми о којој би Ви требали да причате у Народној скупштини РС ако, како тврдите, водите рачуна о грађанима Бијељине и Семберије. Па ту је и веома битно питање, а то је њихово здравље!.

Али, као што сви знамо, Ви никада ништа нисте поменули о теми Бродац, креозиту и да ли је здравље становништва тог дијела Семберије можда угрожено. Нисте, а могли сте, као посланик,  затражити од надлежних анализу земљишта у Броцу?!

Док ово пишем, пала ми је на памет изјава покојног некадашњег предсједника ОО СНДС-а Бијељина, цијењеног Миладина Јовичића, коју је дао само мени својевремено за “Независне новине” да “подноси оставку на ову функцију јер не жели да се политика странке води за кафанским столовима!

И Ви кажете и тврдите да фракције не постоје!. Како је, између осталог, смијењења Милица Марковић у тренутку када није ни у сну могла  да помисли да ће доћи дан када ће бити изгласано неповјерење њој као предсједници бијељинског СНСД-а.

Била сам први новинар који је шест мјесеци прије њене смјене објавио сценарио који јој се спрема. Она је сматрала да ја нисам професионалац због тог текста, јер лично у то није могла вјеровати! Међутим, ипак, догоди се та фамозна смјена и то жене која је у том тренутку била на високим позицијама и представљала БиХ у Савјету Европе.

Али, у једном сте сигурно у праву сто посто. А то је, да је у политици све могуће.

"Не морате да се знојите од мојих питања! Прво замјеник градоначелника Марко Михајловића, што је до сада видјело на видео снимку више од сто хиљада људи! Нисам ја опасна, него моја питања и истина коју знам", наводи новинарка Зорица Кусмук у отвореном писму предсјендику Градског одбора СНСД Бијељина Недељку Ћорићу.

(БН)  

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Обарска

15.10.2020 15:48

Иза овог стоји Марко и Мишко. Хоће да преузму странку од Ћорића. Никад то неће проћи у Бијељини. Недјо има подршку свих одборника

ОДГОВОРИТЕ
Name

АНГИР И ЦОРА

15.10.2020 16:05

?????

Name

Ненад

15.10.2020 16:37

Дајте нам мало Марка у фокус човјек ништа незна, идеалан за млаћење и спрданцију

Name

Да али

15.10.2020 17:20

Дотицни из те интересне групације није вриједан овог писма а камоли да му се објасњава то сто и он зна

Name

Борац

15.10.2020 17:31

Свака цаст новинарки! То је знак да нисмо сви климоглавци. Браво!

Name

Антифашизам

15.10.2020 16:02

Браво све похвале Независним Новинаркама и Новинарима и подршка за Њихову борбу да Истина стигне до Слусаоца или Читаоца !Останите Такви Ви Сте Наша Нада за Бољу и Свјетлију БУДУЋНОСТ !ИСТРАЈТЕ У ТОМ НАСТОЈАЊУ СВЕ ПОХВАЛЕ !ХВАЛА СТО СТЕ ТАКВИ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН1840

15.10.2020 16:05

Браво,свако ко нема разуман одговор на новинарско питање,мислим на политицаре,треба да се запита ста он ту ради и дали му је ту мјесто.оволико сљама и неписмених неандреталаца нема нигдје у свијету,а замислите они нас представљају.земљо отвори се!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриот

15.10.2020 16:09

Ћорић одлази у политичку историју после ових избора а прави људи преузимају странку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

15.10.2020 17:08

Он треба у затвор да иде а не у историју. И да врати украдено. У историју иду велики људи.

Name

16.10.2020 08:53

Браво

Name

Лука

15.10.2020 16:13

Браво г-ђо, таквима само тако треба говорити, све у брк. Они који познају прилике у Бијељини, знају да сте све у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

15.10.2020 16:17

Људи у Семберији су превише огрезли у бављењу политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.10.2020 17:40

Људи у сембери акоим СНСД додје на власт изгубице све сто су стјецали вијековима за врло кратко вријеме ,бице биједници голи ,а Бајаце од њх дигнути руке цим опустоси и оголи све сто се мозе и унисти Семберску привреду ,,одосмо у неповрат,теско нама..

Name

Марија

15.10.2020 16:52

Браво Зорице,тај је лопов све сте му рекли измедју редова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно

15.10.2020 17:53

Види се да је ово освета због не постављања за потпарола СНСД. Кроз писмо провејава осветољубивост коју немозе сакрити. Цовјек је ницим није увриједио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.10.2020 18:46

Ботино. Зар мислис да си паметан са овим коментаром? Сви виде,само ти трепнуо.ха,ха

Name

За Јасно

15.10.2020 18:54

То је твој утисак зато јер ниси ниста од реценог схватио као ни тај Цориц.

Name

Ре ре

15.10.2020 19:48

Врло си некултуран. Знаци тако изгледа њихов гласац.

Name

Кнез кнез

15.10.2020 19:00

Извините зар је Цориц јос председник Снсд,

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕПРАВДА

16.10.2020 08:39

Питајте Чорића зашто је смањио плате запосленим у електробијељини? Зашто је преко 200 радника отпуштено? Тачно је да су добили отпремнине, али су као људи понижени. Избачени су из фирме као олињали керови чувари, само им је газда ставио лијепу огрлицу (отпремнину) да се разликују од других луталица на улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика

17.10.2020 07:43

Људи избори нису игра.многи то не сватају озбиљно.бијељина је одувјек била центар,раскрсница свега.кад поцне градња ауто пута.колико це ту новца да се окрене.нисмо свјесни колико је битна функција градонацелника,а мозда је одборников глас јос битнији.зато су сва средства дозвољена у овим изборима.ово це бити најпрљавији избори до сада.падаце главе,гурање подметања,свега це бити.

ОДГОВОРИТЕ