Могуће и 1.000 заражених дневно у Хрватској

Хрватски министар здравства Вили Берош изјавио је да се не може искључити могућност да ће Хрватска у наредном периоду имати и 1.000 новозаражених вирусом корона дневно и апеловао да се грађани понашају одговорно.

Регион 14.10.2020 | 20:38
Могуће и 1.000 заражених дневно у Хрватској

Он је оцијенио забрињавајућом ситуацију у вези са вирусом корона, јер се биљежи највећи дневни раст броја заражених од почетка епидемије, али је додао да није изненађен.

"Свједоци смо да су већа окупљања људи у посљедњих мјесец дана генерисала нека жаришта која су узроковала овакав пораст", рекао је Берош за РТЛ.

Он је додао да околности у протеклих мјесец дана, као и околности у Европи и свијету, указују да свуда расте број новозаражених, па тако и у Хрватској.

Берош наглашава да је, осим тих околности, на пораст броја заражених утицало и хладније вријеме и чињеница да људи све више бораве у затвореном простору.

"Могуће је да ће у сљедећим данима бити још повећан број новозаражених. Међутим, посебно је важно схватити да се треба понашати одговорно, самодисциплиновано и озбиљно, те поштовати мјере које смо препоручили", каже Берош.

Он је навео да нове мјере регулишу окупљања и ношење маски.

"Вјерујем да ће оне, ако их будемо поштивали, узроковати смањење новозаражених. Али, то није могуће предвидјети. Потребан нам је период од двије до три седмице да бисмо сагледали потпуни учинак ових мјера", рекао је Берош.

У Хрватској је у протекла 24 часа регистровано 748 заражених вирусом корона, а четири особе су преминуле, подаци су Националног штаба цивилне заштите.

Град Загреб јуче је донио програм мјера према којима је обавезно ношење маски за лице или медицинских маски у свим затвореним просторима, као и на отвореном гдје није могуће одржавање физичке дистанце од минимално два метра.

Објављене су и нове препоруке за угоститеље и свадбе, према којима размак између столова у свим угоститељским објектима мора бити најмање три метра, размак између гостију најмање метар и по, забрањено је стајање, као и плесање и плесни подијум.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЦикотаМиле

14.10.2020 18:58

Не постујем бас ниста и нецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хео

14.10.2020 19:00

Смијесни су до гроба.Продје сезона,настаде корона.Ха,ха,ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

14.10.2020 19:57

Ово је комедија.Казе,за повецан број заразених је заслузно то сто људи сад висе бораве у затвореним просторијама.Па како сте нас онда дрзали затворене два мјесеца,умјесто да сте нас пустили напоље.Па ајте се ви прво договорите сами са собом.Даље,казе у задњих мјесец дана веца окупљања људи...па ста је то било у задњих мјесец дана,гдје су се то људи скупљали у односау на август,јули???Ста стално петљате,муљате,не знате ниста,а хоцете да неко постује васе мјере,багро плаценицка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виктор И.

14.10.2020 20:16

Ово је страшно. Страшнији је још недостатак људског отпора. Предаја. На шта народ спаде. Има само једног Бога. Телевизор. И вјерује да га власт воли. Тешко нама. Кад их тако воли нека им повећа плате и пензије, плати кредите, режије, а не да тражи да купује и платнене пелене за нос и уста. Јадни ми. Само не контам како се нико од њих не "заражава" и не умире?

Name

!!! за Андрића

14.10.2020 20:19

Браво.

Name

Па

14.10.2020 21:26

Прошла сезона, сад треба помоћ од ЕУ за пропало љето. Биће и 2000 заражених дневно ако треба. Који лажови и лицемјери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

15.10.2020 07:21

Стоко веће сте зло од било какве короне народ ће побиједити корону 100% а вас велико питање.

ОДГОВОРИТЕ