Црвена звезда иде у Француску, да ли ће на терен?

Кошаркаши Црвене звезде спремају се на пут у Француску на меч Евролиге против Асвела.

Кошарка 14.10.2020 | 15:26
Црвена звезда иде у Француску, да ли ће на терен?

Без обзира што Асвел није играо у уторак против Панатинаикоса и очекује га пораз службеним резултатом 20:0, изазван коронавирусом, црвено-бели морају да крену ка Лиону.

Лет је већ заказан за поподневне часове, после тренинга у хали "Александар Николић", и нико из Звезда не размишља о неком другом епилогу. Бар за сада...

О томе требало би да "пресече" Евролига, која је претходно пресула против Зенита.

"Спремамо се, тренирали смо и путујемо у Лион. Утакмица коју је уторак требало да одиграју није одиграна, да ли ћемо ми да играмо или нећемо… Није на нама, припремамо се за четвртак и то гостовање. Постоји тензија те врсте, да ли је неко ко је био у присуству играча који су имали корону такође добио вирус. Да ли ћеш да размишљаш да ли ћеш да се заразиш па да имаш другачији наступ… Не знам, то је питање за друге људе. Ако се све буде одвијало нормално и ако будемо добили савет да идемо да играмо, нормално да ћемо да се понашамо професионално и да ћемо да одемо тамо да играмо“, рекао је тренер Саша Обрадовић.

Слично размишља и кошаркаш Дејан Давидовац, који није желео посебно да наглашава колико је тешко у "дуплој недељи", посебно после пораза од Жалгириса у Београду.

"Нећемо имати довољно времена да се припремимо адекватно, али не треба да обраћамо пажњу јер тако је свима. Очекујем сигурно физички тешку утакмицу, француски тимови су познати по томе, мораћемо да уложимо додатну енергију, да будемо борбени, али и да паметније решавамо неке ситуације на терену. Очекује нас тежак посао, али у овом такмичењу не постоји лака утакмица. Припремићемо се максимално колико је могуће и идемо тамо да покушамо да направимо добар резултат“ рекао је Давидовац.

Утакмица је према распореду заказана за четвртак од 20.45.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар